preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Nastava  > Eko skola
" Kaj su jeli naši stari"

DANI KRUHA U NAŠOJ ŠKOLI

                                                                                                     

 

 Povodom dana kruha 14.10.2010. u našoj školi održana je priredba pod nazivom "Kaj su jeli naši stari". Tijekom priredbe nastupio je školski zbor sa pjesmama "Darovi kruha i vina" i "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj". Učenici razredne nastave izveli su zanimljive i smiješne recitacije vezane uz kolače, bake...

 

Kao i svake godine na priredbi su nastupili KUD Vivodina i KUD Ključ iz Trga s tradicionalnim pjesmama te su nas opet posjetili Gradišćanski Hrvati. Na priredbi je predstavljen Panonski ljetopis Gradišćanskih Hrvata. 

       

Na kraju priredbe velečasni Josip Jakovčić blagoslovio je kruh te su svi krenuli u dvoranu kako bi se počastili kolačima i jelima što su pripremili KUD Vivodina, KUD Ključ, naše kuharice te mame i bake.

Tea Tuškan, 8.b

  

 

Strpljivo smo čekale i napokon dočekale dan kada se u našoj školi slavio kruh. Sve četiri smo se rano probudile i krenule u školu. Na putu do škole razgovorale smo o kruhu. Mihaela je rekla da njezina baka peče kruh rumene boje i savršenog okusa. Lucija je nadodala da je kruh Božja hrana i da ga se treba poštovati. Lea i ja razgovarale smo o tome da siromašni ljudi nemaju novaca za kruh, te da je njima jako teško. U razgovoru je vrijeme brzo proteklo te smo već za nekoliko minuta bile u školi. Sve je bilo spremno za priredbu. Na velikom odmoru blagovali smo kruh koji je Tonijeva baka s velikom ljubavlju i trudom ispekla za nas. Kruh je bio odličan. Poslije škole bila je priredba. Lucija, Mihaela, Lea i ja sudjelovale smo u izvođenju triju pjesama. Učenici nižih razreda uljepšali su priredbu svojim igrokazima, pjesmicama i recitacijama. Pred kraj priredbe gospođa iz Gradišća predstavila nam je njihovu knjigu i objasnila nam ponešto o njima. Bilo je zanimljivo slušati predavanje. Nakon priredbe ravnateljica  nas je, zajedno s publikom u kojoj su bili i naši roditelji, pozvala u školsku dvoranu da probamo kolače i kruh koje su ispekle marljive bake i mame. Kada smo probale slastice, site i zadovoljne krenule smo kući s našim roditeljima. Drugog jutra još smo jedna drugoj pričale kako nam je na priredbi bilo lijepo.

Lucija Grabovac, 5.b

Lea Lipšinić, 5.b

Magda Lipšinić, 5.b

Mihaela Tržok, 5.b


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika  koji će se koristiti u šk. godini 2022./2023. Za pregled udžbenika  pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju