preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

Mladi knjižničari

Događanja u knjižnici

Jesen je stigla, a mi smo potražili pjesme o jeseni u zbirkama pjesama Dobriše Cesarića.

Povodom Dana jabuka (20. listopada), ali i obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige čija je tema Razlistaj se! izradili smo stablo na koje smo lijepili slatke plodove jabuka. Na plodove smo upisivali naslove djela u kojima je tema priroda (biljke i životinje) ili se na neki način dotiču prirode i njena očuvanja. Iznenadili smo se u koliko se djela koje učenici čitaju  govori o prirodi.

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna Mali knjižničari izradili su straničnike s imenima naših prvašića. Prvašići će straničnike dobiti prilikom prve posjete školskoj knjižnici i prve posudbe. Nadamo se da će ih često koristiti u listanju i čitanju slikovnica i knjiga.

 

 

17. veljače 2020.  u našu školu stigla je Pipi Duga Čarapa. Pipi putuje Hrvatskom u sklopu e Twinning projekta Pipi Duga Čarapa upoznaje Hrvatsku. Pipi je razveselila naše učenike, a osobito učenike 4. razreda MŠ i 4.r. PŠ Mali Erjavec. Pokazali su joj školu, ali i Ozalj i njegove znamenitosti. Provjerili su i svoje znanje o pročitanoj knjizi. 

 

Mlade knjižničarke propitale su učitelje koje bi im knjige preporučili za čitanje. Napominjemo da se radi o uzrastu od 5. do 8. razreda. Učitelji smatraju da je bonton knjiga koju bi svaki učenik morao pročitati.

Mlade knjižničarke Helena Šarić i Ema Bunčić izradile su prezentaciju o božićnim običajima te uredile pano u predvorju škole.

 

Učenica Helena Šarić, uz pomoć Eme Bunčić, održala je danas predavanje za učenike produženog boravka 1. i 3. razreda. Predavanje je nastalo na temelju Heleninog posjeta Londonu i studiju Harry Pottera. Helena je veliki obožavatelj Harryja Pottera baš kao i naši učenici pa je zadovoljstvo ovom aktivnostošću obostrano.

Zahvaljujemo Zavičajnom muzeju Ozalj i ravnatelju Stjepanu Bezjaku na donaciji  izdanja Zavičajnog muzeja. Naši učenici, ali i učitelji se sigurno uživati u čitanju istih. Veliko HVALA!

 

Hvala gradonačelnici na donaciji kniga za našu školsku knjižnicu!

12 svezaka Hrvatskog enciklopedijskog rječnika Gradu je poklonio gosp. Piškurić, a gradonačelnica poklonila školskoj knjižnici! HVALA!

 

Imena

Ime, nosimo ga cijeli život, a ipak ga ne odabiremo sami. Latinska poslovica kaže Nomen est omen (Ime je znak.). Je li tome baš tako prosudite sami, a u nastavku pročitajte koja su to najčešća imena u našoj školi ove školske godine.

Izradile Mlade knjižničarke uz pomoć knjižničarke.

 

Djevojčice:

Ime

Broj učenica koji nosi to ime

Nika

 

9

Ana

 

7

Lucija, Elena, Petra, Iva

5

Helena, Sara, Marija

4

Lorena, Dora, Katarina, Martina, Marta

3

 

 

Dječaci:

Ime

Broj učenika koji nosi to ime

Luka

15

Leon

9

David

8

Ivan, Josip

7

Karlo, Matija, Dominik

6

 

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) sakupili smo dječje knjige i slikovnice koje smo predali Dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju. Nadamo se da će mališani uživati u listanju i "čitanju". Hvala svima koji su poklonili svoje slikovnice.

 

Učenici trećeg razreda izradili su straničnike koje su poslali u Portugal.

 

"Mali" i "veliki" zajedno pod odmorom

 

 


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala  koji će se koristiti u šk. godini 2020./2021. Za pregled udžbenika i radnih materijala pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju