preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Otvoren 4. Međunarodni likovni natječaj "Slavini mladi akvarelisti" 2018.

Autor: Jasenka Staničić, 22. 1. 2018.

Susret učeničkog likovnog stvaralaštva „Slavini mladi akvarelisti” organiziramo u spomen znamenitoj ozaljskoj umjetnici Slavi Raškaj, koja se u povijesti hrvatskoga slikarstva posebno istakla kao velika akvarelistkinja.

Cilj našega natječaja je njegovanje likovne i vizualne kulture učenika, poticanje umjetničkog izražavanja, osobito u tehnici akvarela, upoznavanje s likom i stvaralaštvom Slave Raškaj, kao i kreativno druženje s učenicima i učiteljima iz drugih škola. Od prošle godine natječu se i učenici srednjih škola i učeničkih domova, a otvoreni smo i različitim udrugama koje se bave edukacijom djece i mladeži...

Natječaj obuhvaća područja Karlovačke županije, BIH i Republike Slovenije, koja graniče s Karlovačkom županijom, te „Novu školu“ u Beču i druge škole iz inozemstva s kojima surađujemo na različitim projektima. Specifično geografsko područje koje obuhvaća natječaj uvjetovano je položajem Karlovačke županije na karti Hrvatske i ovog dijela Europe.

Cilj natječaja je međunarodna kulturna suradnja i približavanje putem slikanja u tehnici akvarela.

Tema natječaja je portret, a zadana likovna tehnika je akvarel. Portret podrazumijeva prikazivanje ljudskog lica. Portret je motiv koji je konstantno prisutan od prapovijesti do današnjeg doba. Namjera portretista nije puko opisivanje fizionomije modela već pokušava prikazati narav i unutarnji život portretirane osobe.

Jedan učenik u natječaju može sudjelovati samo s jednim radom. 

Radovi osnovnoškolaca moraju biti na papiru iz likovne mape prema dobi autora. Ovo se ne odnosi na srednjoškolce koji biraju format prema osobnoj želji.

Na poleđinu rada potrebno je napisati zaporku i razred koji učenik pohađa. Zaporka se sastoji od dva dijela – imenice i  peteroznamenkastog broja. U zajedničkoj omotnici treba priložiti rješenje zaporka, odnosno podatke o svakom učeniku: ime i prezime, razred koji pohađa te ime voditelja-mentora.

Škole i učenički domovi koje broje više od 350 učenika mogu poslati do 10 radova, a manje škole najviše 6 radova.

Svi radovi iz jedne škole moraju biti zajedno poslani. Svi podaci o zaporkama nalaze se u posebnoj, zatvorenoj omotnici.

Likovne radove u izvornome obliku treba poslati na adresu:

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj

( za likovni natječaj)

Podgraj 10a

47 280 Ozalj

Republika Hrvatska

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni ili pohvaljeni. Mlađoj kategoriji pripadaju radovi učenika od 1. do 4. razreda, srednjoj od 5. do 8. razreda, a u starijoj su kategoriji učenici srednjih škola (od 14. do 19. godina) U mlađoj, srednjoj i starijoj skupini bit će dodijeljena 1., 2. i 3. nagrada. U svakoj kategoriji pohvaljujemo još 7 radova. Svi sudionici natječaja dobit će pohvalnice, a njihovi voditelji zahvalnice.

Svi radovi koji zadovoljavaju estetske kriterije i uvjete natječaja naći će se u postavu izložbe u povodu našega Dana škole, vezanog uz godišnjicu smrti Slave Raškaj.

Natječaj je otvoren od 24. siječnja do 1. ožujka 2018.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj priredbi u čast ozaljske slikarice, 28. ožujka 2018. Na svečanost će biti pozvani predstavnici svake škole, zajedno sa svojim mentorima.

Organizator ne preuzima obvezu vraćanja radova, no oni će se moći preuzeti nakon izložbe.

Molimo sudionike da se pridržavaju navedenih uputa! Radovi koji ne budu ispunjavali uvjete natječaja, neće biti uvršteni u prosudbu.

Svim mladim akvarelistima i njihovim mentorima želimo puno zadovoljstva u kreativnom radu!

Dobro nam došli!

Predsjednik Provedbenog povjerenstva                                            Ravnateljica škole

            Denis Franušić                                                                          Gordana Basar
Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas.Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji će se koristiti u šk. godini 2017./2018.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju