Datum objave: 26. lipnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

110. obljetnica školstva u PŠ Mali Erjavec

Ove godine proslavili smo 110. rođendan PŠ Mali Erjavec. Bilo je lijepo vidjeti sve mještane Malog Erjavca i okolnih sela kako su u velikom broju došli obilježiti ovu lijepu obljetnicu. Zahvaljujem svima koji su došli, a posebno su nas razveselili  bivši učenici  i  zaposlenici  te učitelji  PŠ Mali Erjavec koji su u mirovini.  Zahvaljujem svim učiteljima i zaposlenicima škole koji su se također odazvali proslavi. 

Zahvaljujem svim učiteljima, roditeljima i učenicima koji su polazili našu Područnu školu Mali Erjavec te su na bilo koji način dali svoj doprinos školi i školstvu. Zahvaljujem Gradu Ozlju, Osnivaču Karlovačkoj županiji te donatorima  na financijskoj i svakoj drugoj podršci u poboljšanju uvjeta i života i rada u PŠ Mali Erjavec: Fest d.o.o., Restoranu Žganjer, Ugostiteljskom obrtu Dinamo, AB studiju dizajn Barjaković i Mjesnom odboru Mali Erjavec.

Osnovna škola „Slava Raškaj“, Ozalj u svom sastavu ima matičnu školu  u Ozlju te šest aktivnih i dvije zatvorene područne škole u okolici Ozlja, od kojih je druga po starosti Područna škola Mali Erjavec (starija je samo Područna škola Vivodina).

Zgrada Područne škole Mali Erjavec je sagrađena  1913. godine,  no za nastavu i prijem učenika i učitelja bila je spremna u veljači 1914. godine te se od tada u njoj održava nastava  sve do danas. Uvjeti rada škole su se poboljšavali u skladu s vremenom i načinom života u društvu općenito.

Pred Vama  je mala fotomonografija  koja prezentira sve podatke i fotografije  koji su nam bili dostupni o školi i školstvu Malog Erjavca. Nadam se da ćete dobiti jasan uvid u početke stvaranja i djelovanja naše Područne škole Mali Erjavec te Vas pozivamo  na kritičnost i dopunu sadržaja prema Vašem svjedočenju ili fotodokumentaciji o nekom događaju iz bliže ili dalje prošlosti koju posjedujete.

Naša škola ima otvorena vrata  za sve dobronamjerne ljude koji žele napredak i bolju budućnost za naše učenike. Mi učitelji uživamo u poučavanju učenika, u provođenju aktivnosti kroz koje se razvijaju razne vještine  te u svakom nastupu i uspjehu naših učenika.

Neka našom  Područnom školom Mali Erjavec još dugo odjekuje dječji smijeh  i čuje se školsko zvono !

Pročitajte još

Skip to content