preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Mjesec hrvatske knjige 2020. - "Razlistaj se"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 11. 2020.

Mjesec hrvatske knjige svake se godine obilježava u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga. Ove je godine tema bila usmjerena na očuvanje prirode te su se brojne aktivnosti odvijale online. Više o aktivnostima pročitajte u nastavku.

U okviru aktivnosti Mjeseca hrvatske knjige  sudjelovali smo u Čitateljskom maratonu Hrvatskog čitateljskog društva zahvaljujući Eriku Guštinu koji je pročitao Basne. Učenici su sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja s temom Istraživači planeta Z. Kao pobjednica iz naše škole odabrana je Helena Mlačak. Mladi knjižničari  izradili su pano na temu Jesen u stihovima Dobriše Cesarića koji ujedno predstavlja dio aktivnosti u okviru eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu. Prvašići su upoznali knjižničarku i knjižnicu uz priču Zvjezdana jabuka. Podijelili smo im i straničnike s njihovim imenima za koje se nadamo da će im pomoći u obilježavanju stranica domaće zadaće dok ne počnu čitati lektiru. Učenici 3. razreda upoznali su Put knjige od autora do čitatelja i saznali koje su sve to osobe zaslužne kako bi knjige mogle stići do svojih čitatelja .Učenici 6.b i 7.c razreda vježbali su čitanje s razumijevanjem kroz vježbe čitanja uputa.Povezali smo Dan jabuka s čitanjem pa smo na našu krošnju upisivali naslove književnih djela koja se svojim sadržajem dotiču teme prirode.I za kraj, kako nas je napustio Mladen Kušec, napravili smo pano U sjećanje na Mladena Kušeca.

Mjesec knjige završava u nedjelju 15. studenog, ali aktivnosti vezane uz promicanje čitanja tu ne staju, već se nastavljaju jer Čitanje ne dolazi u pitanje!

Učenici prvog razreda slušaju priču Zvjezdana jabuka.

Uz Svjetski dan jabuka,na našu smo krošnju upisivali naslove književnih djela koja govore o prirode.

Istražili smo bogati književni i novinarski opus Mladena Kušeca.
Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika  koji će se koristiti u šk. godini 2022./2023. Za pregled udžbenika  pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju