preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Radionice u okviru projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 10. 2019.

Učenici 4., 5. i 6. razreda sudjelovali su na radionicama o razvrstavanju otpada koje je provela Udruga za promicanje biologije Bioteka. Radionice su održane u sklopu projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“. Projektom  će Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić idućih  16 mjeseci educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom.

 

 

Radionice za osnovnoškolsku djecu u okviru projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“ usmjerene su na upoznavanje različitih vrsta otpada, od njegova nastanka do zbrinjavanja kako bi polaznici radionice shvatili ciklus kruženja svih predmeta koje koristimo. Kroz grupni rad učenici su raspravljali i argumentirali koja od metoda (sprječavanje nastanka, odvojeno prikupljanje, kompostiranje ili ponova upotreba) je najbolja za pojedini predmet (otpad). Kroz zabavan kviz ponovili su znanje o očuvanju okoliša.  Aktivnosti radionice usmjerene su i na senzibiliziranje polaznika za posljedice (ne)pravilnog gospodarenja otpadom, poticanje ekoloških izbora  te proaktivnog stava u zaštiti okoliša i prirode.

 

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić će educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost  443.508,92  tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

Predstavljanje projekta i najava aktivnosti je organizirano u srijedu, 9.10. u Reciklažnom dvorištu Azelija eko, Ulica akademika Milana Heraka 11, s početkom u 11:00 satiPredstavnicima medija su o projektu i drugim aktivnostima vezanim za razvrstavanje otpada u srijedu govorili: gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, direktor Azelija eko d.o.o Miroslav Cigić, ravnateljica OŠ "Slava Raškaj" Gordana Basar i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Grada Ozlja Toni Šarić.

Aktivnosti projekta uključuju edukativne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja i obilježavanje važnih datuma. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.

 


Izvor: Toni Šarić


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika  koji će se koristiti u šk. godini 2022./2023. Za pregled udžbenika  pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju