preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Učitaj nasljeđe

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 11. 2018.

Povodom završetka Mjeseca hrvatske knjige 15. studenog 2018.  u našoj školi je održana je prezentacija projekta „Učitaj nasljeđe“.  Mjesec hrvatske knjige ove  je godine posvećen glagoljici kao važnom dijelu hrvatskog kulturnog identiteta. Voditeljica projekta je Mirjana Petrunić, a ovo je već peta godina projekta kojim se želi potaknuti ljubav prema knjizi i čitanju.

 

U programu su uz učenike naše škole sudjelovali i gosti, učenici OŠ Dragojle Jarnević i učenici OŠ Mahično. Učenici OŠ Dragojle Jarnević, pod mentorstvom Anamarije Sertić, izveli su dramsku izvedbu Čuvari vremena. Učenici OŠ Mahično prezentirali su projekt „Učitaj Karlovac“. Njihova mentorica je Nikolina Nikolić. Draženka Jančić iz PŠ Goršćaki sa svojim je učenicima prezentirala slikovnicu „Lončiću, kuhaj!“ te su predstavili i Ilustrirane hrvatske bajke. Naši su učenici u programu sudjelovali plesom, pjesmom, recitacijama, predstavljanjem plakata i svojih radova tematski vezanih za glagoljicu. Zbor PŠ Mali Erjavec predstavio se plesom i pjesmom, učenici trećeg razreda Matične škole izradili su slova glagoljice iz kolaža. Učenici  4.r. PŠ Mali Erjavec predstavili su svoje radove (natpise imena na glagoljici). Mladi povjesničari prezentirali su svoje istraživanje o povijesti grada Ozlja i pismenosti na našem području. Učenica Lorena Vuljanković pročitala je tekst Bašććanske ploče u ulozi opata Držihe, a Matea Vuljanić  Zipku hrvatskog jezika Milana Radića. Mladi kipari također su predstavili svoj rad.

Zahvaljujemo svim učenicima,ali i njihovim mentorima na uloženom trudu i vremenu!

 

Zbor PŠ Mali Erjavec

Lorena Vuljanković u ulozi opata Držihe 

 

Veseli Mladi povjesničari

 

Zanimljivi panoi i plakati u našem holu

 

Hvala učitelju likovne kulture Denisu Franušiću na pomoći u uređivanju hola škole!
Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas. Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala  koji će se koristiti u šk. godini 2019./2020. Za pregled udžbenika i radnih materijala pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Priloženi dokumenti:
Udzbenici 2019 -2020.xlsx

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju