preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Predstavljanje Volonterskog kluba Krug

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 12. 10. 2018.

U našoj školi u petak 12. listopada 2018.g. službeno je otvoren Volonterski klub “Krug“. Rezultat je to brojnih edukacija i radionica koje su prošle školske godine polazila djeca i  voditeljice kluba, učiteljice Vedrana Mikuličin, Anita Kotlar, Ivana Lukšić i Ines Jalševac Pećarić u sklopu projekta „Volonterska školica“. Tom prilikom svim sudionicima uručene su potvrde o završenoj edukaciji, a kako bi se olakšalo vođenje kluba, voditeljica projekta gđa.Antonija Vučić iz Carpe Diema uručila je voditeljicama kluba vrijedan poklon-laptop.

 

 

Projekt provodi Udruga Carpe Diem u suradnji s Udrugom LAG Vallis Colapis. Sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, te Ureda za udruge Vlade RH. Cilj je projekta kroz volonterski klub razviti kod učenika društvenu solidarnost, empatiju i humane vrijednosti.

Volonterski klub „Krug“ prvi je školski volonterski klub u Karlovačkoj županiji. U njega je uključeno 20-tak učenika od 3.do 8.razreda. Program kluba koji su osmislili sami učenici-volonteri sastoji se od tri osnovne aktivnosti koje će se provoditi tijekom ove školske godine. Prva aktivnost pod nazivom „Boje nose sreću“ bavit će se oslikavanjem i uređenjem prostora škole. Druga aktivnost zove se „Znamo znanje“. U njoj će se organizirati pomoć u učenju i pripreme za testove, koje će provoditi sami učenici i eventualno poneki vanjski suradnik (srednjoškolci, studenti…). Treća aktivnost je ekološkog karaktera i zove se „Eko eko“.Bavit će se ekološkim akcijama; čišćenjem okolice škole, podizanjem ekološke svijesti učenika… Klub planira ostvariti suradnju sa školskom eko-skupinom, Crvenim križem i lokalnom zajednicom kao i nastaviti suradnju s Volonterskim centrom Kupa u kojem, kroz projekt Erasmus+, djeluju volonteri iz raznih zemalja (Prošle godine je to bila Estonija a ove Armenija.).

U svijetu se vrlo cijeni i poštuje volonterski rad te se prilikom zapošljavanja vrednuje kao vrlo pozitivna stavka u životopisu. Na pitanje zašto su se uključile u volonterski klub dvije učenice su odgovorile:

Antonija Perez:“Uključila sam se u volonterski klub zato što volim pomagati onima kojima je to potrebno, želim unaprijediti i poboljšati odnose sa svojim prijateljima te napraviti nešto korisno. U našem klubu svi smo jednaki i sa istim ciljem-pomoći, ali i naučiti nove stvari. Kroz ove tri aktivnosti koje ćemo provoditi u klubu tijekom školske godine želimo uljepšati okolinu u kojoj boravimo i poticati druge na volonterski rad.“

Elena Žganjer:“ Uključila sam se u volonterski klub jer smatram da bi svaki čovjek trebao dati nešto svoje za dobrobit drugih.“

            S ovim porukama naših volonterki nadamo se da će i drugi spoznati vrijednost volontiranja i pomoći nam da naš klub uspješno djeluje.

 

 


Izvor: Anita Kotlar, Ivana Lukšić


Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas. Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala  koji će se koristiti u šk. godini 2019./2020. Za pregled udžbenika i radnih materijala pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Priloženi dokumenti:
Udzbenici 2019 -2020.xlsx

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju