preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
vijesti

POVRATAK NA NASTAVU UŽIVO - A MODEL ZA UČENIKE PŠ "J. KAMENAR" VRHOVAC, PŠ PODBREŽJE, PŠ ZORKOVAC I PŠ VIVODINA

Autor: Gordana Basar, 25. 10. 2020. 20:19

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u tjednu pred nama vraćaju se učenici područnih škola sa samoizolacije u svoje učionice u područnim školama, što me posebno veseli. Nadam se da ste svi zdravi i spremni za učenje i rad u školi.

Raspored povratka je sljedeći:

1) utorak - 27.10.2020. godine s nastavom uživo počinju učenici PŠ Podbrežje i PŠ Zorkovac,

2) srijeda - 28.10.2020. godine s nastavom uživo počinju učenici 3. i 4. razreda PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac,

3) četvrtak - 29.10.2020. godine s nastavom uživo počinju učenici 1. i 2. razreda PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac i učenici od 1. do 4. razreda PŠ Vivodina.

Sretno !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Čitateljski maraton - Minuta za čitanje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 10. 2020. 08:06

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2020.  čija je glavna tema Razlistaj se! Hrvatsko čitateljsko društvo organizira Čitateljski maraton naziva Minuta za čitanje. Riječ je o online akciji čitanja naglas s ciljem poticanja čitanja. Erik Guštin, učenik 3. razreda, za tu priliku je pročitao nekoliko Basni Vladimira Halovanića. Erik je inače jako dobar i brz čitač što je potvrdio i prošle školske godine kada je među učenicima 2. razreda pročitao najviše riječi u jednoj minuti . Erika možete poslušati i pogledati na linku u nastavku, a vas sve pozivamo da čitate što više i razvijate vještinu čitanja kao jednu od neizostavnih vještina u životu svakog pojedinca.

Čitateljski maraton 2020. Minuta za čitanje 

 

 [više]

Stigli su laptopi za područne škole

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 10. 2020. 10:45

Stigli su laptopi namijenjeni  izvođenju nastave izbornog predmeta informatike i korištenju ostalih digitalnih alata u poučavanju u našim područnim školama. Laptopi su nabavljeni sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru programa Škola za život.

 [više]

Primopredaja novog kombi vozila za prijevoz učenika

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 10. 2020. 18:37

Svečana primopredaja novog kombi vozila za prijevoz učenika održana je danas ispred zgrade škole. Primopredaji su uz ravnateljicu škole prisustvovali predstavnici osnivača, Karlovačke županije, na čelu sa zamjenicom župana Vesnom Hajsan-Dolinar, predstavnici Grada Ozlja te velečasni Josip Jakovčić koji je i blagoslovio novo vozilo. Kombi vrijednosti 210.000,00 kuna kupila je Karlovačka županija, a služit će za prijevoz   desetak učenika s područja Svetica te Svetičkog Hrašća.

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVI NA DALJINU OD 15.10.2020. GODINE ZA UČENIKE PŠ PODBREŽJE I PŠ "JURAJ KAMENAR" VRHOVAC

Autor: Gordana Basar, 15. 10. 2020. 18:02

Poštovani roditelji i dragi učenici,

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju zbog izolacije nekoliko učitelja naše škole  za učenike od 1. do 4. razreda Područne škole Podbrežje i Područne škole "Juraj Kamenar"  Vrhovac organizira  se nastava na daljinu od 15.10.2020. godine, a za njihovu braću i sestre koji pohađaju više razrede  (od 5. do 8. r.) zadaće i obaveze će im biti u Teamsu.

Učenici od 1. do 4. razreda prate Školu na teleleviziji HRT-HTV3 prema rasporedu:

*od 8.00 do 8.59 sati je 1. razred,

*od 8.59 do 9.59 sati je 2. razred,

*od 9.59 do 11.00 sati je 3. razred

*od 11.00 do 12.00 sati je 4. razred.

Repriza istih lekcija počinje u 14.00 i traje do 18.00 sati.

Navedena mjera uvedena je prvenstveno kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze. O trajanju ove mjere Škola će se savjetovati s epidemiološkom službom, a ovisit će i o zdravstvenom stanju učenika i članova njihovih obitelji.

Zahvaljujem na razumijevanju, 

#ostanimo odgovorni

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

OBAVIJEST O OBAVEZI NOŠENJA MASKI U ŠKOLI OD 15.10.2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 14. 10. 2020. 18:59

Poštovani i dragi učenici,

molim da od sutra, 15.10.2020. godine,  u školi ponovno koristite maske i za vrijeme nastave - kao što će ih koristiti učitelji, osim učenika od 1. do 4. razreda i razrednih odjela koji u svojoj učionici imaju dovoljan razmak. Znači, vraćamo se na  epidemiološku mjeru  koja je vrijedila od 7.9.2020. godine. Na hodnicima i u holu te u autobusima obavezne su maske za sve učenike.

Ulazak u školu i dalje ostaje po istom rasporedu i po istom protokolu.

OŠ "Slava Raškaj" Ozalj za sada nema oboljelih učenika, već samo u izolaciji 4 učenika (od ukupno 357) što znači da se odgovorno i ozbiljno   ponašate. 

Hvala roditelji na podršci u odgovornom ponašanju  Vaše djece !

Hvala dragi moji učenici na poštivanju mjera u školi i izvan škole !

Hvala poštovane kolegice i kolege učitelji na odgovornom izvršavanju svih mjera u dežurstvima !

Svima nama želim sreće i zdravlja !

Ravnateljica škole: Gordana Basar, dipl. učitelj

 [više]

SLAVINI PLANINARI U POSJETI NAJLJEPŠIM SLAPOVIMA ŽUMBERAČKOG KRAJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 12. 10. 2020. 23:05

U subotu 10. listopada Slavini planinari u pratnji voditeljica Sandre Prebeg i Mirjane Petrunić posjetili su jednu od  najljepših hrvatskih dolina Slapnicu koja se smjestila u srcu Samoborskog gorja, u Parku prirode Žumberak. Riječ je o  bajkovitoj prirodnoj oazi kroz koju protječe rječica Slapnica: svoje ime duguje pritokama bogatima slapovima i kaskadama, među kojima se najviše ističu Vranjački slap i Brisalo.

Velika zahvala svim roditeljima koji su doveli svoju djecu na dogovorenu destinaciju jer bez njihove pomoći ovaj izlet ne bi bio ostvariv.

 [više]

Ljubav djeci prije svega - Dječji tjedan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 10. 2020. 09:24

Svake godine početkom listopada obilježava se Dječji tjedan. U ovim promijenjenim okolnostima i obilježavanje je bilo nešto drugačije.  Dječji tjedan započeo je sjednicom novog saziva Dječjeg gradskog vijeća koja je održana u prostorijama škole. U novom sazivu dječja gradonačelnica je Lea Blažina, a njena zamjenica Petra Trdin Jambrović.

 [više]

Luka Matko drugi na državnoj razini Natjecanja iz informatike

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 10. 2020. 10:13

Luka Matko osvojio je odlično 2. mjesto na državnoj razini Natjecanja iz informatike i to u kategoriji "Razvoj sotwarea". Izvrstan rezultat ostvario je izradom "Arduino web interface-a" -  web stranice kojom se olakšava prikaz podataka s mikrokontrolera koji inače ima dosta nepregledan sustav za debuging. Čestitamo Luki i njegovom mentoru Predragu Matku na ovom izvrsnom rezultatu.

 [više]

Matea Mlačak prva na županijskoj razini Natjecanja iz povijesti

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 10. 2020. 12:31

Učenica Matea Mlačak osvojila je prvo mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz povijesti. Mateu je za natjecanje pripremala mentorica, učiteljica povijesti Ivana Ferko Pećar. Matea  je sad učenica 8. razreda, ali se natjecala u kategoriji učenika 7. razreda iz razloga što županijska razina Natjecanja iz povijesti u proljeće nije održana zbog pandemije.

Čestitamo Matei i njenoj mentorici na ovom velikom uspjehu!

 [više]

Svjetski dan učitelja!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 5. 10. 2020. 09:49

Ne postoji čovjek na svijetu koji u životu nije imao osobu koja ga je nečemu poučila. Ne postoji čovjek na svijetu koji u jednom trenutku svog života nije drugoga nečem poučio i bio učitelj. Oni koji svoj život posvete poučavanju drugih prožive toliko života koliko su učenika imali, a dio svog života ugrade u živote drugih. Neka taj dio bude vrijedan pamćenja. Svim učiteljima čestitam njihov dan uz želje da budu savjesni, odgovorni, profesionalni i dobri učitelji koji vode računa o osjećajima svojih učenika na putu odrastanja. 

 

Sretan vam svima Svjetski dan učitelja!

 [više]

Učenici trećeg razreda obilježili Svjetski dan razglednice

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 10. 2020. 12:07

Učenici trećeg razreda obilježili su danas Svjetski dan razglednice. Pogledali su edukativni materijal (filmić marko Markić) o tome kako napisati i poslati razglednice. Nakon toga su pisali razglednice koje su dobili od Hrvatske pošte. Na taj način su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana razglednice koji organizira Hrvatska pošta u okviru projekta World Postcard Day.

 [više]

Stigli tableti u okviru "Škole za život"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 10. 2020. 11:56

U okviru programa "Škola za život" Ministarstvo obrazovanja i znanosti nabavilo i ove godine tablete za učenike prvih, petih i sedmih razreda. U našu školu stiglo je 137 tableta. Svaki učenik petog i sedmog razreda dobit će na korištenje tablet dok će učenici prvih razreda tablete koristiti na način da 4 učenika koriste jedan tablet.

 [više]

Učenici PŠ Trg i PŠ Podbrežje obilježili Europski tjedan sporta

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 9. 2020. 12:20

Učenici PŠ Trg aktivno su obilježili Europski tjedan sporta. Uz svakodnevno razgibavanje, zajedno s učiteljicom nacrtali su poligon na igralištu škole. Poligon je sadržavao različite zadatke koje su učenici spretno i veselo odradili. Učenici vole satove Tjelesne i zdravstvene kulture u kojima aktivno sudjeluju. I učenici PŠ Podbrežje uključili su se i u obilježavanje Europskog tjedna sporta. Njihov plakat možete pogledati među fotografijama.

 
  
 [više]

Učenici razredne nastave Matične škole aktivno obilježavaju Europski tjedan sporta

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 9. 2020. 09:01

U razdoblju od 23. do 30. rujna obilježava se Europski tjedan sporta. Svi znamo koliko je tjelesna aktivnost važna za naše zdravlje. Upravo iz tog razloga učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama koriste svaku priliku da se razgibaju i budu aktivni. Za lijepog vremena koriste  školsko igralište, a za kišne dane tu je dvorana. Osobito nas veseli što je Tjelesna i zdravstvena kultura najbolji predmet većini prvašića Matične škole. Prema riječima njihove učiteljice Jasminke Trpčić svi prvašići znaju da će vježbajući svoje tijelo postati jači, brži i spretniji.  Fotografije pogledajte u nastavku.

 [više]

Rukometašice obilježile Europski tjedan sporta

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 28. 9. 2020. 09:54

Ozaljske rukometašice i učenice OŠ "Slava Raškaj" Ozalj su u Svetoj Nedjelji 26.9.2020. obilježile sa svojim rukometnim klubom Colapis iz Ozlja Europski tjedan sporta gostujući kod rukometnog kluba Sloga. Djevojke su se na taj način uključile u promociju i poticanje za aktivnim načinom života putem sporta.

Ovogodišnji slogan Europskog tjedna sporta koji se diljem Hrvatske obilježava od 23. do 30.9.2020. je #BeActive kojim se nastoji potaknuti što više populacije da se aktivno uključi u procese tjelesnog vježbanja.

 [više]

Druga volonterska akcija skupljanja starog tekstila u Malom Erjavcu i Ozlju

Autor: Nada Peretić, 22. 9. 2020. 13:04

Dana 21.9.2020. provedena je druga volonterska akcija skupljanja starog tekstila u sklopu projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo čuvam okoliš!  Nositelj projekta je Udruga LAG Vallis Colapis, a naša škola od početka je uključena u edukacije i volonterske akcije kojima je cilj održivi razvoj. U ovoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji i učitelji OŠ "Slava Raškaj" Ozalj te ostali mještani ozaljskoga upisnoga područja. Skupljeno je 1700 kg tkanine, koja će biti iskorištena za recikliranje u Socijalnoj zadruzi Humana Nova iz Čakovca. 

 [više]

SVI U ŠKOLI OD 21.9.2020. GODINE !

Autor: Gordana Basar, 18. 9. 2020. 13:34

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Većina vas je s veseljem dočekala odluku u polasku u školu za  sve učenike od 5. do 8. razreda, a koja je usko povezana s Odlukom Stožera o nenošenju maski unutar jednog razrednog odjela.

U Karlovačkoj županiji situacija s Covid 19 nije blistava, no nadam se i vjerujem da ćemo svi  kao i do sada voditi brigu o poštivanju svih mjera koje su u školi  i dalje  na snazi:

  1. dezinfekcija ruku na ulazu u školu, koriste se sva 4 ulaza prema rasporedu,
  2. školski obrok u učionici (osim učenika 7.-ih i 8.-ih razreda kada 3. sat imaju tjelesnu i zdravstvenu kulturu),
  3. odlazak van pod velikim odmorom za učenike koji ne uzimaju školski obrok u to vrijeme kada su povoljni vremenski uvjeti, a boravak na hodniku pred učionicom s maskama uz nazočnost/ dežurstvo učitelja koji je u to vrijeme završio nastavni sat (2. ili 3. sat),
  4. učenici nose maske u autobusima i na hodnicima, tj. u svim zajedničkim prostorima škole gdje postoji mogućnost miješanja razrednih odjela,
  5. učitelji i zaposlenici obavezno nose maske na hodnicima i u svim zajedničkim prostorima,
  6. vrata učionica bit će obilježena oznakom razrednog odjela koji boravi u toj učionici i ukupnim  brojem  učenika (zbog podatka za kuharice koje donose obrok pred učionicu),
  7. nastava iz svih nastavnih predmeta (osim informatike i TZK) odvija se u fiksnim učionicama u kojima učenici NE nose maske, osim ako to žele  zbog zdravstvenih razloga.

Povratak svih učenika na nastavu u školu uvjetuje rad u smjenama za učenike od 1. do 4. razreda: u tjednu od  21.9.2020. godine u jutarnjoj smjeni su učenici 2. i 4. razreda, a u poslijepodnevnoj 1. i 3. razreda te se izmjenjuju po tjednima, a u čenici od 5. do 8. razreda su stalna jutarnja smjena. Kao što je to bilo prošle školsk egodine prije prelaska na online nastavu.

Vidimo se u ponedjeljak, 21.9.2020. godine u školi !

Lijepi pozdrav,

Gordana Basar, ravnateljica škole

 [više]

Poklon Crvenog križa za učenike sedmih razreda

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 15. 9. 2020. 09:10

Za učenike sedmih razreda danas su stigli pokloni - rokovnici koji im je poklonio Crveni križ Ozalj. Predsjednici razrednih odijeljenja preuzeli su rokovnike za svoje razrede. Rokovnike im je uručila ravnateljica škole. Nadamo se da će im biti korisni u planiranju njihovog vremena za učenje, ali i slobodno vrijeme.

Zahvaljujemo Crvenom križu na rokovnicima!

 [više]

Volonterska akcija sakupljanja tekstila

Autor: Andreja Plavetić, 14. 9. 2020. 13:16

Dragi učenici, učitelji, sugrađani….!

U sklopu projekta Eco-social „Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" planiramo održati 2. volontersku akciju sakupljanja tekstila.

Sakupljanje će se održati 18.9.2020.godine (petak) do 14 h i 21.9.2020. godine (ponedjeljak) do 14 h.

Molimo vas da zavirite u svoje ormare, pospremite tavane i svoj tekstil odložite u garažu kod OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj, poštujući epidemiološke preporuke.

Hvala !

 [više]

Donacija slikovnica Grada Ozlja za učenike prvih razreda

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 9. 2020. 09:04

Grad Ozalj je i ove godine pripremio poklon za učenike prvih razreda -  slikovnicu Hrvatska za djecu u izdanju Turističke naklade. Slikovnice je ravnateljici škole predala gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić koja zbog epidemioloških mjera nije osobno moglo podijeliti slikovnice učenicima. Slikovnice je učenicima podijelila ravnateljica škole. Učenicima su se jako svidjele te se nadamo da će listajući ih još bolje upoznati ljepote Hrvatske. Slikovnice će dobiti i svi učenici Područnih škola.

Hvala Gradu Ozlju!

 [više]

Nastava po maksimalnim epidemiološkim mjerama u učionici informatike OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 9. 2020. 15:47

Zbog specifičnosti nastave informatike, sada je učionica informatike  posložena  na način da svaki učenik sam sjedi u klupi s računalom ispred sebe. Prijašnjih školskih godina je po dvoje učenika sjedilo u istoj klupi s računalom ispred sebe. Kako bi se učionica posložila po mjerama HZJZ-a, trebalo je ispočetka postaviti mrežu i za to su bili potrebni dodatni radovi koje su odradili domari škole i učitelj informatike. Mreža se postavljala na panele kojim asu povezane klupe učenika, a panele je donirala tvrtka Aquaestil d.o.o., Kolodvorska cesta 24 b, Ozalj.

Hvala tvrtki Aquaestil na donaciji !

 [više]

Donacija tableta za sve učenike PŠ Vivodina

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 9. 2020. 08:29

Danas je u školu stigla donacija tableta za sve učenike Područne škole Vivodina. Uz tablet  dobivaju  SIM kartice za Internet dobivene od Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Učenici će imati spreman tablet za informatiku 😊

Zahvaljujemo tvrtki GIPS – MONT, obrt za uređenje interijera, Tušilović 38 b, Karlovac  što je pokazala senzibilitet  da djeci u najudaljenijoj područnoj školi omogući praćenje nastave po najvišim standardima.

Hvala u ime učenika, roditelja i ravnateljice škole!

 [više]

Raspored roditeljskih sastanaka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 9. 2020. 12:28

Poštovani roditelji,

u priloženom dokumentu nalazi se raspored roditeljskih sastanaka u rujnu za učenike od 1. do 8. razreda Matične škole.Zbog epidemioloških mjera molimo vas da prilikom dolaska u školu  obavezno imate maske. Razrednice svakog razreda obavijestit će roditelje svog razrednog odjela o točnom mjestu održavanja sastanka.

 [više]

PRIJEVOZ UČENIKA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 5. 9. 2020. 17:20

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 25. 8. 2020. 07:11

 [više]

Dan domovinske zahvalnosti - Dan hrvatskih branitelja

Autor: Gordana Basar, 5. 8. 2020. 11:46

Čestitam Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti svim građanima Republike Hrvatske u ime djelatnika škole !

Čestitam hrvatskim braniteljima Dan hrvatskih branitelja !

Neka je vječna slava i hvala svim poginulima za slobodu Lijepe naše !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Udžbenici i drugi obrazovni materijali za 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 7. 2020. 08:11

Poštovani roditelji i učenici,

u priloženom dokumentu nalazi se popis odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za sljedeću školsku godinu 2020./2021. Odabirom kartice s brojem razreda otvara se popis za taj razred.

Sredstvima Državnog proračuna nabavljaju se udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete. Iz proračuna Grada Ozlja financira se nabava drugih obrazovnih materijala (radnih bilježnica, likovnih mapa, kutija za tehničku kulturu).  Navedeno ne morate sami nabavljati.

Udžbenike i druge obrazovne materijale učenici će dobiti  u rujnu.

 [više]

Podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 7. 2020. 10:09

Učenici osmih razreda danas su se oprostili od osnovne škole. Održana je podjela svjedodžbi na kojoj zbog poštivanja epidemioloških mjera nisu prisustvovali roditelji. Učenicima su se obratile razrednice i ravnateljica škole koje su im poželjele puno sreće u daljnjem školovanju. Učenica generacije ove je godine Tihana Razumić te je nagrađena poklon bonom u vrijednosti 400,00 kuna  za kupnju nakita. Nagrađena je i učenica Ana Furjanić za izvrsnost u radu i to bonom od 200,00 kuna koji će moći iskoristiti u knjižari. Osim njih, knjigom su  nagrađeni  i svi učenici i učenice koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom. Knjigu su na poklon dobili: Luka Jandri, Ana Furjanić, Marija Ferko, Nikolina Marković, Nika Viktorovski, Dorotea Kovačić, Tihana Razumić i Iva Vinovrški.

Sretno osmaši!

 [više]

Potpisan Ugovor za izradu Glavnog projekta Dogradnje škole dvodijelnom školskom sportskom dvoranom

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 6. 2020. 12:58

OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj  kreće u završnu fazu izrade dokumentacije za Dogradnju škole dvodijelnom školskom sportskom dvoranom i učionicama za prelazak u jednosmjenski rad. Danas, 23.6.2020. godine potpisan je Ugovor za izradu Glavnog projekta s Projektnim biroom Vinski d.o.o. vrijednosti 198.000,00 kuna bez PDV-a (247.500,00 kuna s PDV-om). Isto tako potpisan je  ugovor za izradu Geotehničkog elaborata s Grasa projekt d.o.o. vrijednosti 53.400,00 kuna bez PDV-a   (66.750,00 kuna s PDV-om).  

Ravnateljica škole Gordana Basar zahvaljuje  Gradu Ozlju, odnosno Gradskom vijeću Grada Ozlja, u ime učenika, učitelja i svih zaposlenika škole što su osigurali financijska sredstva za navedenu dokumentaciju i što ćemo kroz 2-3 godine imati novu školsku dvoranu i uvjete za rad u jednoj smjeni. Ravnateljica  zahvaljuje i Osnivaču, Karlovačkoj županiji, na svim poduzetim aktivnostima vezanim  uz izgradnju nove dvorane.

 [više]

Predavanje u okviru projekta ECO-SOCIAL

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 6. 2020. 11:50

Danas, 18. lipnja 2020. godine u prostorijama Područne škole Trg održano je predavanje u okviru projekta ECO-SOCIAL. Predavanje na temu Oporabe tekstila održao je gospodin Ivan Božić, upravitelj Socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca. U predavanju se dotaknuo tema tekstila kao vrste otpada, ali i problema zapošljavanja osoba s invaliditetom te pripadnika nacionalnih manjina. Predavanje je održano u okviru projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a  partneri Karlovačka županija, Srednja škola Duga Resa te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca.

 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Andreja Plavetić, 12. 6. 2020. 11:56

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad škola radi ispravljanja negativnih ocjena i "produžne" nastave.

Upute se nalaze na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_produzena_nastava_i_popravni_10_06.pdf

 [više]

Rezultati natječaja "Slavini mladi akvarelisti" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 6. 2020. 09:53

Naša škola i ove je godine organizirala likovni natječaj Slavini mladi akvarelisti u spomen na Slavu Raškaj. Ove godine odabir radova je kasnio zbog epidemiološke situacije.  Na natječaj se javilo 27 škola s ukupno 179 radova. U nastavku možete pročitati tko su nagrađeni i pohvaljeni u sve tri kategorije.

Čestitamo nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima!

Veselimo se njihovim radova i sljedeće godine!

 [više]

Upisi učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 1. 6. 2020. 14:48

 [više]

Čestitka povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 5. 2020. 09:40

Svim učenicima, roditeljima, djelatnicima i građanima čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske  30. svibnja!

 [više]

VOZNI RED ZA PRIJEVOZ UČENIKA OD 25.5.2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 23. 5. 2020. 16:14

Poštovani roditelji i učenici,

od ponedjeljka, 25.5.2020. godine počinje nastava za sve učenik eod 1. do 4. razreda te je organiziran je prijevoz  prema voznom redu u prilogu ove obavijesti.

Učenike s područje Vivodine za PŠ Vivodina prevozit će školski kombi po voznom redu koji su učiteljice poslale roditeljima.

Za učenike putnike  PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac organizaran je u 12.30 sati odvoz iz škole jer nema učenika od 5. do 8. razreda (zbog kojih je odvoz za Vrhovac kretao u 14.10 sati).

OŠ "Slava Raškaj" Ozalj spremna očekuje svoje učenike !

Lijepi pozdrav svima !

Gordana Basar, ravnateljica škole

 [više]

Obavijest za darovite učenike - KA RADDAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 20. 5. 2020. 15:59

 [više]

UPUTE HZJZ-a ZA RAD OD 25.5.2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 20. 5. 2020. 13:48

 [više]

NASTAVA TJEDNU OD 25.5.2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 20. 5. 2020. 13:29

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak, 25.5.2020. godine počinje nastava  za učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj i svim područnim školama OŠ "Slava Raškaj" Ozalj.

Za dolazak na  nastavu NIJE potrebno potpisivati nikakvu Izjavu. U školama su osigurani uvjeti prema Uputi HZJZ-a.

Učenici bi trebali ići na  nastavu, a ukoliko obitelj učenika ima određene objektivne ili subjektivne okolnosti  za nepolazak djeteta u školu - roditelj je obvezan ispričati učenika (kao što je to bilo i prije organiziranja nastave na daljinu).

Nastava će se održavati prema rasporedu sati, tj. sa svim nastavnim predmetima "uživo" u učionicama. O rasporedu sati će Vas razrednici  obavijestiti.

Prijevoz učenika je organiziran, no mijenjat će se vozni red iz razloga što nema učenika od 5. do 8. razreda. 

S poštovanjem,

Gordana Basar, ravnateljica OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

 [više]

Obavijest za darovite učenike - KA RADDAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 7. 5. 2020. 14:31

 [više]

RASPORED RADA U TJEDNU OD 11. DO 22.5.2020. GODINE U MJEŠOVITOM TIPU NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 7. 5. 2020. 13:09

Poštovani roditelji i učenici od 1 do 4. razreda,

raspored rada u nastavi za učenike u matičnoj školi je u prilogu ove obavijesti. Raspored rada po područnim školama će razrednici dati roditeljima učenika koji će polaziti nastavu.

Molim da se pridržavate svih uputa koje se nalaze u Okvirnom rasporedu u privitku (ulaz na koji trebate doći i kako se ponašati).

Okvirni raspored rada rada za učenike razredne nastave u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj odnosi se samo na učenike čiji roditelji su dostavili Izjavu o uključivanju svog djeteta u mješoviti oblik obrazovanja.

 

Lijepi pozdrav svima !

Ravnateljica škole:

Gordana  Basar, dipl. učit.

 

 [više]

POČETAK MJEŠOVITE NASTAVE OD 11.5.2020. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Basar, 5. 5. 2020. 18:38

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka, 11.5.2020. godine počinje mješoviti tip nastave u našoj školi za učenike čija oba roditelja rade i ne mogu zbrinuti svoje dijete drugačije. Nastava će se odvijati prema rasporedu sati, ali bez nastavnih sati engleskog jezika, katoličkog vjeronauka i tjelesne i zdravstvene kulture. Nastava engleskog jezika i katoličkog vjeronauka odvijat će se u obliku nastave na daljinu iz razloga Mjera HZJZ-a da je najviše jedna (do dvije) učiteljice u kontaktu s grupom učenika. Grupa učenika koja će krenuti u mješovitu nastavu neće se smjeti povećavati dolaskom novih učenika dva tjedna. Prehrana u školi i produženi boravak će biti organizirani prema Mjerama HZJZ-a za učenike koji su korisnici navedenih usluga.

Kako bi grupa učenika po razrednim odjelima bila sigurna, roditelji učenika koji će činiti grupu učenika na nastavi potpisuju Izjavu koja je u prilogu ove vijesti i skeniranu šalju u školu na e-mail: gordana.basar@skole.hr   ili u poštanski sandučić pred školom do petka, 8.5.2020. godine do 10.00 sati.

Sretno svima i ostanimo zdravi !

Lijepi pozdrav,

Gordana Basar, ravnateljica OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

 [više]

Pričaonice Društva "Naša djeca" u online okruženju

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 30. 4. 2020. 08:29

Društvo Naša djeca Ozalj provodi Pričaonicu već osam godina i za to vrijeme sustavno i nenametljivo usađuje najmlađima ljubav prema knjizi i čitanju. Pričaonica se u posljednjih nekoliko tjedana održava online, a priče možete pogledati na youtube kanalu Društva Naša djeca Ozalj ili facebook stranici. Svaki petak objavljuje se nova priča, a zanimanje za pričanje priča pokazala su i djeca. Nakon prvih nekoliko priča koje su pričale tete pričalice, pričanju su se pridružili mladi i djeca. 
 
Čestitamo na hrabrosti i uspješnom pričanju priča našim učenicima: Damjanu Ferencu (12), Tiji Cvijak (7) i Dori Peretin (7).  Pohvale  i ostalima koji sudjeluju u pričanju priča  i roditeljima koji  ih potiču i pomažu u pričanju priča.
 
 [više]

Poziv za imenovanje povjerljive osobe za zaprimanje prijava nepravilnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 28. 4. 2020. 12:08

 [više]

Dan planeta Zemlja - 22. travnja

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 4. 2020. 14:05

Naši učenici vrijedno rade u virtualnim učionicama. Učenici 6. razreda pod mentorstvom učiteljice Mirne Roth Bišćan napravili su radove na temu Dana planeta Zemlje koji se obilježava danas, 22. travnja. Njihove radove možete pogledati na sljedećem linku.

6. razred Dan planeta Zemlje

 

 [više]

Stavovi roditelja i učenika o nastavi na daljinu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 20. 4. 2020. 10:24

Poštovani roditelji i učenici,

u nastavku se nalaze linkovi na ankete kojima želimo ispitati vaše mišljenje o nastavi na daljinu.  Ankete su kratke i neće vam oduzeti puno vremena, niti vama niti učenicima.

Molimo vas da ih popunite kako bismo imali povratnu informaciju. Napominjemo da je popunjavanje ankete potpuno anonimno. Učenicima razredne nastave bit će potrebna pomoć roditelja prilikom ispunjavanja pa vas molimo da im pomognete.

Anketa za učenike  https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkaEseEVuJfhIngZQSUpDDyVUNFBCWUlYWE5BTjhMTkxYMEFaUE5PM1JHQy4u

Anketa za roditelje učenika razredne nastave https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkaEseEVuJfhIngZQSUpDDyVUNkM2MzBZVjFGVDcwRUQyVE81WURVVEVWNS4u

Anketa za roditelje učenika predmetne nastave https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkaEseEVuJfhIngZQSUpDDyVUNzRGMzJPOTNGSVlKQk9JSU9FR0NYNjZKVi4u

Molimo vas da upitnik popunite do srijede 22. travnja do 12:00 sati!

Zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu!

 [više]

Uskrsna čestitka!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 4. 2020. 10:58

 [više]

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 30. 3. 2020. 10:31

Poštovani,

u prilogu objavljujemo materijal „Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece“ koji je, prvenstveno, namijenjen djeci i roditeljima. Materijal sadržava niz aktivnosti za koje vjerujemo da mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost. Također, vjerujemo kako može pomoći i odraslima da ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjete svojih snaga, resursa i sustava podrške.

 

 

 [više]

Tim z krizne intervencije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 24. 3. 2020. 09:03

Poštovani roditelji i učenici,

Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr te telefona:

gospođa Nataša Grundman Slavić

kontakt mobitel: 091 16 67 882.

 [više]

ZAHVALA RODITELJIMA I UČITELJIMA !

Autor: Gordana Basar, 23. 3. 2020. 09:13

 

Dragi roditelji!

Imam veliku potrebu reći Vam svima kako su Vaša i naša djeca u prvim danima nastave na daljinu pokazala veliku odgovornost i ozbiljnost. Učitelji i ravnateljica izuzetno su zadovoljni i svakoga dana razmjenjujemo povratne informacije o tijeku izvođenja nastave. Usprkos brojnim početnim teškoćama u sustavu, sve što su oni trebali napraviti - napravili su uspješno. U ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo, neka nam svima oni budu poticaj i svjetlo. Cijela Škola jako je ponosna na njih.
Vas roditelje molimo da nam ih čuvate i svojim primjerom i ponašanjem budete uzor. Pratite i dalje sve upute i odluke Nacionalnog stožera CZ na koje i mi svakodnevno upućujemo učenike u nastavi na daljinu. Budite nam zdravi. Sve će ovo proći, izdržat ćemo. Moramo svi zajedno ostati odgovorni i ozbiljni.

Dragi učitelji!

Hvala vam svima na ogromnom trudu u radu u nastavi na daljinu ! Vidim da jako lijepo surađujete s učenicima i roditeljima te da nastava dobro funkcionira.

Molim - samo lijepo i smireno, bez forsiranja i stresa - ići će kako bude išlo !

Sretno nam svima!

Ravnateljica škole:

Gordana Basar, dipl. učitelj

 [više]

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI ZA VRIJEME TRAJANJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Gordana Basar, 20. 3. 2020. 12:03

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

do danas nije niti jedan učenik došao u školu, što znači da ste se radi sigurnosti i zdravlja Vašeg djeteta jako dobro organizirali kod kuće. Vidim da učenici redovito i svrsishodno surađuju s učiteljima i razrednicima što je za svaku pohvalu.

Iako je od danas, 20.3.2020. godine  organiziran rad učitelja od kuće, i dalje je osiguran prihvat učenika u školi. Učenici koji dođu u školu imaju taj dan nastavu preko HRT  3  te odrađuju u školi zadaću i imaju školski obrok. Učenici mogu doći u školu po rasporedu sati koji vrijedi i inače, a upisan je u e-Dnevniku  i  u  smjenu u kojoj jesu. 

Jedino što je potrebno od danas, 20.3.2020. godine je najava dolaska djeteta ravnateljici škole   i to  dan prije nego što  biste željeli zbrinuti dijete u školi, kako bih organizirala učitelje koji će biti s djecom te školski obrok.

Ukoliko imate potrebu za zbrinjavanjem djeteta, molim javite se na broj mobitela

091 173 1222  u vremenu od 7.00 do 15  sati svaki dan.

Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica škole:

Gordana Basar, dipl. učitelj

 [više]

NASTAVA NA DALJINU OD 16.3.2020. GODINE

Autor: Gordana Basar, 15. 3. 2020. 18:16

Učenici i učenice OŠ "Slava Raškaj" Ozalj,

od sutra, ponedjeljka, 16.3.2020. godine, nastavu ćete pratiti iz svog doma sljedeća dva tjedna, a iz razloga vaše sigurnosti od zaraze COVID-19, o kojem ste proteklih dana puno slušali u školi, medijima i svojim obiteljima.

Učenici od 1. do 4. razreda će pratiti nastavu na HRT 3  - Škola na trećem,  po rasporedu: 

1. razred od 8.00 do 10.00 sati

2. razred od 10.00 sati do 12.30 sati

***slijedi odmor uz seriju za djecu 

3. razred od 13.00 do 16.00 sati

4. razred od 16.00 do 19.00 sati

Učenici od 5. do 8 razreda će pratiti nastavu  u svojim virtualnim razredima i biti u kontaktu sa svojim razrednicima te na Sportskoj televiziji.

Raspored u virtualnoj učionici za ponedjeljak, 16.3.2020. g.:

5. razred: od 9.00 sati  -  MATEMATIKA, HRVATSKI JEZIK, PRIRODA, ENGLESKI JEZIK, NJEMAČKI JEZIK

6. razred: od 9.15 sati  -  POVIJEST, MATEMATIKA, PRIRODA, ENGLESKI JEZIK, NJEMAČKI JEZIK

7. razred: od 9.30 sati -  MATEMATIKA, HRVATSKI  JEZIK, BIOLOGIJA, GEOGRAFIJA

8. razred: od  9.45  sati -  HRVATSKI JEZIK, MATEMATIKA, BIOLOGIJA, ENGLESKI JEZIK, NJEMAČKI JEZIK

Sve nastavne teme  u nastavnom satu traju maksimalno 15 minuta. Ukoliko se niste mogli povezati s virtualnim razredom, sve nastavne sate možete pogledati na Sportskoj televiziji. Međutim, učitelji će vam zadati određene zadatke koje trebate u zadanom vremenu odraditi do kraja dana ili za sljedeći dan ili po dogovoru s učiteljem u virtualnom razredu. 

Sutra je prvi dan novog načina učenja, budite strpljivi i javite se svojim razrednicima za sve poteškoće koje imate u svezi zadataka ili slušanja nastave.

Sretno !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Obilježavanje Međunarodnog dana matematike

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 3. 2020. 08:08

Tema Međunarodnog dana matematike 2020. godine  je "Matematika je posvuda".

Učenici 6. razreda, polaznici dodatne nastave matematike, obilježili su Dan matematike igrajući logičku igru "Crveno-žuto" nalik poznatoj  igri "Križić - kružić". Na ideju o izradi igre i načinu izrade  došli su sami učenici razgovarajući i "tražeći matematiku posvuda" sa svojom učiteljicom Anitom Tuškan. Ideju su prezentirali  gospodinu Brajkoviću, vlasniku salona namještaja "Kanasta", koji je prhvatio i pohvalio zamisao jer zna da je za posao stolara znanje matematike vrlo bitno.​ Izradom igre  želi potaknuti učenike na odabir ovog zanimanja. Učenici su naučili što mogu izraditi zahvaljujući  znanju matematike i  svojim rukama.

Zahvaljujemo gospodinu Brajkoviću na uloženom  trudu i vremenu!

 

 [više]

Uspješni na županijskim natjecanjima!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 3. 2020. 12:29

Naši učenici i ove su godine sudjelovali na županijskim natjecanjima te bili vrlo uspješni.  Učenike i mentore primila je ravnateljica škole, čestitala im na uspjesima te uručila slatke poklone.

 4. ožujka 2020. u Josipdolu je održano  Županijsko natjecanje iz matematike na kojem su nas predstavljali: Nena Lipšinić, iz 4. razreda, Mihael Hrastov,iz 5.. te Anja Tuškan iz 6.razreda. Anja Tuškan osvojila je 1. mjesto! Nena Lipšinić 6. mjesto, a  Mihael Hrastov 13. mjesto. Mentorica Anji i Mihaelu je Anita Tuškan, a Neni Jasminka Trpčić.

Uspješni su bili i učenici na natjecanju iz Tehničke kulture. U kategoriji Radiokomunikacije pobjednik je Antonio Kostelac a 2. mjesto je zauzeo Dominik Živčić – mentor Krunoslav Stupić iz RK Ozalj i Erih Neuhold.

U kategoriji Automatike  prvi je Luka Matko, drugi Antonio Sentigar,a treći Dominik Zajec. Njihov  mentor je  Predrag Matko.

6. ožujka 2020. održano je natjecanje iz Informatike na kojem je prvo mjesto zauzeo Luka Matko (kategorija Razvoj software-a). Lukin mentor je Predrag Matko.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima kojima nas čine ponosnima te promoviraju našu školu!

 

 [više]

Sportske igre mladih

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 27. 2. 2020. 12:54

Naša škola danas je bila domaćin Coca cola cupa,  turnira u malom nogometu. Turnir je organiziran u okviru Plazma Sportskih igara mladih, inače najveće amaterske manifestacije u Europi. Natjecale su se muške i ženske ekipe učenika od 5. do 8. razreda naše škole te učenici Osnovne škole Žakanje i njihove Područne škole Kamanje. Ukupno su se natjecale 3 ekipe iz naše škole te 3 ekipe iz OŠ Žakanje. Od toga  dvije ženske ekipe, po jedna iz svake škole.  Podršku s tribina pružali su im ostali učenici i djelatnici škole.

Nakon odigranih utakmica u muškog kategoriji  u finalu su zaigrale ekipe Kamanja i Cicibana ( ekipa naše škole). Cicibani su pobijedili.. U kategoriji ženskih ekipa pobjedu je odnijela ekipa OŠ Žakanje koja je pobijedila našu ekipu. Čestitamo!

8. travnja 2020 učenici putuju u Zagreb na otvorenje Sportskih igara mladih.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 27. 2. 2020. 10:58

Učenici 2. razreda obilježili su Dan ružičastih majica - dan borbe protiv međuvršnjačkog nasilja Na satu razrednika pogledali su animirani film Nenasilno rješavanje problema te pisali poruke o nasilju. 

 [više]

Preporuke Zavoda za javno zdravstvo - Coronavirus Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 27. 2. 2020. 10:40

 [više]

Vesele maškare u PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 26. 2. 2020. 14:52

Vesele maškare zavladale su Područnom školom Mali Erjavec. Tu je bilo superheroja vila, princeza, ratnika, vampira, pčelica, leptira, policajca i ninja.  Uz mnogo pjesme i plesa nakratko su zaboravili na školske brige. 

 [više]

Maškare, maškare...

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 25. 2. 2020. 11:02

S obzirom da je vrijeme maškara i  fašničkih povorki neki su učenici stigli u školu maskirani. Školski hodnici postali su mjesto susreta različitih likova iz različitih vremena.Uz nezaobilazne krafne bilo je tu i plesa i dobre zabave jer ipak su maškare jednom u godini.

 [više]

Učenici sudjelovali na 23. Maskenbalu Grada Ozlja

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 24. 2. 2020. 09:05

U nedjelju 23. veljače 2020. održan je 23. Maskenbal Grada Ozlja. Učenici razredne nastave i ove su godine sudjelovali u pratnji svojih učiteljica. Ni ove godine nije nedostajalo kreativnosti u izradi maski i kostima. Prvi razred se predstavio različitim maskama među kojima je bilo vampira, poznatih pjevačica. Drugi razred  se predstavio kao Indijanci, treći se borio protiv aktualnog Corona virusa dok su čevrtaši bili izvanzemaljci. Svi su nagrađeni slatkim poklonima.

 [više]

eTwinning projekt o Pipi Dugoj Čarapi

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 21. 2. 2020. 11:45

Ovaj tjedan nam je u goste stigla Pipi Duga Čarapa. Lutkica putuje Hrvatskom u okviru eTwinning projekta Pipi Duga Čarapa nastavlja svoje putovanje. Projekt je započeo prošle školske godine pod nazivom Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku te je nastavljen tijekom 2019./2020. Pipi su dočekali učenici 4. razreda Matične škole, ali su je mogli upoznati i svi ostali učenici i djelatnici  jer je većinu vremena provela u školskoj knjižnici. 

 [više]

Slavini planinari na Sljemenu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 17. 2. 2020. 10:43

Planinarska grupa „Slavini planinari“ 15. veljače 2020. u pratnji svojih voditeljica Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg posjetili su PP Medvednicu. Učenici su   Bikćevićevom stazom došli na planinarski dom Puntijarka te  najviši vrh Sljeme (1033 m).  

 [više]

Projekt izrade strategije Karlovačke županije - Pametna županija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 14. 2. 2020. 14:53

Poštovani,

Karlovačka županija poziva sve zainteresirane građane da prisustvuju javnim tribinama te da svojim pitanjem ili prijedlogom doprinesu stvaranju što kvalitetnije Strategije, kako bi se u konačnici stvorili uvjeti za što bolji i ugodniji život.

 [više]

Valentinovo u školi

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 2. 2020. 12:15

14. veljače obilježavamo Valentinovo - Dan zaljubljenih. Učenici su na različite načine obilježili ovaj dan. U nekim razrednim odjelima organizirane su razmjene poklona, pisale su se ljubavne poruke..  U našu ljubavnu  kutiju ubacili ste 50- ak poruka. Naši školski “poštari“ i „poštarice“ imali su pune ruke posla kako bi primateljima uručili poruke i tako uljepšali Dan zaljubljenih.  Tko zna, možda su se konačno otkrile neke dosad nepoznate simpatije. Bilo kako bilo, volite se cijele godine, a ne samo na Valentinovo.

 „Ljubav ne pokazujemo tako da ljubljenu osobu gledamo u oči, nego da zajedno s njom gledamo u istom smjeru.“ Antoine de Saint-Exupery

 [više]

Uspješno završena akcija našeg Volonterskog kluba "Krug"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 2. 2020. 09:09

Volonterski klub “Krug“ koji djeluje u našoj školi organizirao je akciju skupljanja pomoći za obitelj čija je kuća nedavno stradala u požaru. Učenici i djelatnici škole donosili su konzerviranu i polugotovu hranu kako bi pomogli stradaloj obitelji. Na taj način su doprinijeli pomoći svojih sugrađana.  Djelatnice Crvenog križa iz Ozlja danas u pokupile donesenu hranu te će je proslijediti obitelji.

Hvala svima koji su se odazvali akciji!

 [više]

Ususret Valentinovu- Ljubavna kutija

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 4. 2. 2020. 09:49

Povodom obilježavanja Valentinova u  školskoj knjižnici postavljena je Kutija ljubavi u koju se mogu ubacivati pisma i poruke dragim osobama.  Kutija je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda, ali i  djelatnicima škole. Cilj je da učenici, ali i djelatnici Škole, međusobno razmijene lijepe misli, osjećaje, dobre želje. Oni koji  žele mogu napisati ljubavnu pjesmu na hrvatskom ili stranom jeziku. 

 

 [više]

Ušljivost glave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 30. 1. 2020. 13:30

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas kako su se u našem mjestu pojavili pojedinačni slučajevi ušljivosti glave.

 

 [više]

Otvoren 6. međunarodni likovni natječaj Slavini mladi akvarelisti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 30. 1. 2020. 10:36

Osnovna škola "Slava Raškaj" po 6. puta organizira Međunarodni likovni natječaj Slavini mladi akvarelisti u spomen na Slavu Raškaj. Ovogodišnja tema je stablo.  Rok za slanje radova je 6. ožujka 2020. Detalje i pravila  natječaja možete pročitati u nastavku.

 [više]

Održan kviz u okviru projekta "PoKupi, iskoristi, očisti"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 1. 2020. 09:00

 U srijedu, 22.01. 2020.,  u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj održan je školski kviz za učenike 3 škole - Ozalj, Žakanje i Draganići.  Kviz je dio aktivnosti projekta "PoKupi, očisti, iskoristi" kojeg provodi Grad Ozalj u suradnji sa susjednim općinama. Članice povjerenstva bile su: Mirjana Peretin (OŠ Žakanje), Jasminka Dizdarević Gvožđak (OŠ Ozalj) i Katica Golub (OŠ Draganići). 

 

 [više]

Međunarodni dan zagrljaja - Šumska družina

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 1. 2020. 12:21

Učenici prvog i trećeg razreda na produženom boravku obilježili su Međunarodni dan zagrljaja s maskama najdražih životinja. Tako se skupila šumska družina koju čine lisica, vuk, dabar i medvjed u toplom zagrljaju. Međunarodni dan zagrljaja obilježava se svake godine 21. siječnja!

 [više]

Natječaj za imenovanje ravnatelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 22. 1. 2020. 08:14

 [više]

Plan upisa u prvi razred u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 20. 1. 2020. 14:49

 [više]

NAJAVA/ Kviz u okviru projekta "PoKupi, iskoristi, očisti"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 20. 1. 2020. 12:41

Pozivamo vas na kviz  na kojem će sudjelovati učenici OŠ "Slava Raškaj" Ozalj, OŠ Žakanje i OŠ Draganići.  Kviz se održava u okviru projekta "PoKupi, iskoristi, očisti". Održat će se 2 kviza, za učenike nižih i viših razreda, u kojem će četveročlane ekipe pokazati znanje u kvizu koji su pripremile učiteljice njihovih škola. Nagrada za najbolju ekipu je set vanjskih kanti za razvrstavanje otpada, te set alata za vrtlarenje i hvataljke, sadnice božikovine, rukavice. Sve ekipe osvojit će i set unutarnjih kanti za razvrstavanje otpada, za svoje škole. 

Početak kviza je 22. siječnja 2020. u 15 sati u OŠ "Slava Raškaj" u Ozlju.

 

 [više]

Završena akcija skupljanja tekstila

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 1. 2020. 08:51

U prvoj akciji skupljanja tekstila u okviru projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" skupljeno je ukupno 1100 kg tekstila. Akcija je održana 13. i 14. siječnja u Matičnoj školi u Ozlju i Područnoj školi Mali Erjavec. Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima, djelatnicima, ali i građanima koji se odazvali na ovu prvu akciju skupljanja tekstila. Više o samom projektu možete pročitati u nastavku.

 [više]

Obavijest o skupljanju tekstila u sklopu projekta Eco-social Udruge LAG Vallis Colapis

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 1. 2020. 08:44

 Pozivamo vas da se priključite Volonterskoj akciji skupljanja tekstila (stara odjeća, posteljina, stolnjaci, deke) u sklopu projekta Eco-social Udruge LAG Vallis Colapis. Akcija će se održati u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj i u PŠ Mali Erjavec 13. siječnja (od 7:00 do 16:00) i 14. siječnja 2020. godine (od 7:00 do 13:00). Tekstil koji želite donijeti ne mora biti upotrebljiv za nošenje, već je dovoljno da je čist.

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju u akciji!

 [više]

Stigli tableti u okviru "Škole za život"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 1. 2020. 13:36

U okviru "Škole za život" danas nam su nam stigli tableti. Veselimo se jer nam je stiglo ukupno 90 tableta namijenjenih učenicima 1.,5. i 7. razreda koji su uključeni u program "Škola za život" ove školske godine. Svi učenici 5. i 7. razreda dobit će tablete za korištenje u školi.  Učenici prvih razreda koristit će tablete na način da će 4 učenika koristiti 1 tablet, također u školi. Učenici će tablete moći početi koristiti kroz tjedan dana, odnosno nakon što se odradi tehnička priprema za njihovo korištenje. Nadamo se da će učenicima koristiti rad na njima te im pomoći u ostvarivanju još boljih obrazovnih rezultata.

 [više]

POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA ŠK.G. 2019./2020.

Autor: Gordana Basar, 6. 1. 2020. 20:23

Dragi učenici,

vjerujem da ste se odmorili za vrijeme ovih zimskih praznika, jedino što nije bilo snijega za uživanje u zimskim radostima.

Sutra, 7.1.2020. godine  počinje drugo polugodište i novi izazovi. Idemo dan po dan, ali hrabro i iskreno ! Uz trud, slušanje i razgovor, dogovor i međusobno uvažavanje postići ćemo uspjeh ! 

Nadam se da će u će u dugom obrazovnom razdoblju, koje nam slijedi, biti najviše odličnih ocjena, da ćete marljivo odrađivati svoje obveze, da će učitelji i roditelji imati strpljenja i razumijevanja, a sve kako bi svima život u školi bio što ljepši i ugodniji.

Sretno nam !

Autobusi za učenike putnike voze po redovitom voznom redu.

Vidimo sutra u školi u 8.00 sati !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Održana projekcija animiranog filma "Dječak i svijet" u okviru projekta "PoKupi, iskoristi, očisti"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 12. 2019. 09:03

U okviru projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“ danas je održana projekcija animiranog filma "Dječak i svijet"  za učenike 2. i 4. razreda.  Film" Dječak i svijet” animirani je flm koji nastoji prikazati svijet bez imalo uljepšavanja kroz oči i razumijevanje djeteta što autor Alê Abreu uvjerljivo postže kroz specifčni vizualni jezik fIlma. Za učenike su pripremljeni materijali za analizu filma. 

 [više]

Božićna priredba

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 20. 12. 2019. 08:41

U četvrtak 19. prosinca 2019. godine održana je božićna priredba u holu Matične škole. Ples, pjesma i veselje zavladali su školom kako to i priliči ovom blagdanskom vremenu. Učenici su se potrudili i uz pomoć učiteljica pripremili zanimljive i vesele točke.  Osim učenika razredne nastave i zbora nastupili su i učenici Glazbene škole Karlovac Područnog odjela Ozalj na violinama i klaviru. Pogledajte fotografije u nastavku koje će vam dočarati barem jedan djelić atmosfere.

 [više]

Večer matematike

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 12. 2019. 08:02

Projekt Hrvatskog matematičkog društva, Večer matematike, proveden je u našoj školi 5.12.2019. U radionicama su sudjelovali učenici 2. i 4. razreda Matične škole sa svojim učiteljicama Katicom Grašom i Jasminkom Trpčić te učiteljicama matematike Irenom Šimunić i Anitom Tuškan. "Bilo nam je zabavno", "Hoćemo još!", "Ovo je baš fora" bili su samo neki od dojmova učenika nakon rada.

Cilj ovog projekta je popularizacija matematike te poticaj za nastavak matematičkog obrazovanja.

 [više]

"Uljepšajmo im Božić"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 12. 12. 2019. 15:08

OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj se  ove školske godine uključila u Projekt „Uljepšajmo im Božić“ koji je osmislila učiteljica u produženom boravku Natalija Tuškan. Ravnateljica škole, Gordana Basar, zamolila je razrednike svih razrednih odjela i područnih škola da zajedno s roditeljima i učenicima pokušaju prikupiti poklone za djecu koja su u nezavidnoj socijalnoj situaciji. Roditelji učenika 1., 2., 3., 4., 5.b, 6.a i 8.a razreda matične škole te Područne škole Trg i Područne škole „Juraj Kamenar“ Vrhovac te Područne škole Vivodina su se uključili u projekt „Uljepšajmo im Božić“ i složili do sada ukupno oko 130 poklona. Točan broj poklona ćemo znati nakon završetka projekta 16.12.2019. godine.

Danas je odvezena prva količina poklona iz PŠ Trg od učenika 3. i 4. razreda, gdje je 8 učenika s učiteljicom složilo 13 poklona koji su otišli u Crveni križ Ozalj, a  koji će te poklone odnijeti obiteljima s djecom i tako im uveseliti Božić i božićne blagdane.

Zahvaljujemo roditeljima na podršci u provedbi projekta!

 [više]

POSJET VILI PREKRIŽJE, CINESTRU I ZAGREBAČKOM ADVENTU

Autor: Mirjana Petrunić, 12. 12. 2019. 11:20

Za učenike od 1. do 4. razreda PŠ Mali Erjavec i PŠ Zorkovac te učenike 6. a razreda OŠ Slave Raškaj, organizirana je izvanučionička nastava 10. prosinca 2019. godine odlazak u Zagreb. Učenici u pratnji svojih učitelja Lenke Tanevski, Mirjane Petrunić, Gordane Marković Lukunić, Nade Peretić, Želja Sučeca, Sandre Prebeg te ravnateljice Gordane Basar posjetiti su Villu Prekrižje jedan od kompleksa Ureda predsjednice RH, pogledali projekciju filma od 1. do 4. razreda Snježno kraljevstvo 2 te Dopunska nastava za 6. razred u CineStar, Branimir centar te zagrebački Advent.

 [više]

Drvce dobrih želja

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 12. 2019. 11:59

Učenici drugog razreda te učenici polaznici programa produženog boravka (1. i 3. razred) sudjelovali su u kićenju drvca dobrih želja koje je i ove godine postavljeno u centru Ozlja (kod Humićke). Drvce dobih želja osmišljeno je s ciljem stvaranja zajedništva koje se posebno ističe u nadolazećem blagdanskom vremenu. Sudjelovanjem u ukrašavanju svatko od vas može postati dio ove  ozaljske božićne priče .

 [više]

Školski medni dan

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 12. 2019. 08:30

Učenici prvih razreda naše škole obilježili su  Školski medni dan. Osim što su pogledali prezentaciju, pogledali su film o pčelama, rješavali listiće i tako naučili nešto više o pčelama i medu.  Svaki učenik prvog razreda dobio je paket koji sadržava: promotivnu vrećicu,  edukativnu brošuru "Pčelica Jelica i medo Edo" i nacionalnu staklenku meda. Školski medni dan obilježava se ipovodom blagdana Svetog Ambrozija, zaštitnika pčela koji se obilježava 7. prosinca.

 [više]

Sveti Nikola i Krampus obišli i darivali učenike

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 12. 2019. 08:22

Sveti Nikola i Krampus i ove su godine stigli do naše škole. Obišli su učenike  razredne nastave Matične škole i svih područnih škola. Krampus je uspio preplašiti neke učenike, ali ga je sveti Nikola ipak  doveo u red. Zajedno su učenicima podijelili slatke paketiće koje je i ove godine  za naše učenike osiguralo Društvo "Naša djeca" Ozalj. Tako je i ove godine susret svetog Nikole i učenika protekao u veselom ozračju. Osim učenika, sveti Nikola nije zaboravio niti djelatnike škole pa su se i oni razveselili slatkim paketićima.

Zahvaljujemo Društvu "Naša djeca" Ozalj na osiguravanju poklona za naše učenike!

 [više]

Održana prva Eko patrola - predstava u okviru projekta PoKupi, iskoristi, očisti!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 12. 2019. 10:42

U utorak, 2. prosinca 2019., održana je prva predstava Eko patrola u okviru projekta Pokupi, iskoristi, očisti. Predstavu su pogledali učenici 1. i 3. razreda.  Predstavu izvodi udruga Mali val, a glume Kristijan Ugrina i Vedran Živolić. Sljedeća predstava slijedi već sutra, 4. prosinca 2019.,  za učenike 2. i 4. razreda te učenike PŠ Mali Erjavec. Više o samom projektu možete pročitati ovdje.

 

 

 [više]

Obavijest roditeljima o programu Zaštita sigurnosti djece na internetu i svijetu mrežnih tehnologija

Autor: Andreja Plavetić, 3. 12. 2019. 08:28

Poštovani roditelji!

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom i provodi se već nekoliko godina.

Program pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na http://bit.ly/HAKOM1

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici http://bit.ly/HAKOM5

Brošura "Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona" dostupna je na poveznici http://bit.ly/HAKOM4 

 [više]

Obavijest!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 12. 2019. 18:28

Obavještavamo učenike i roditelje da se od sutra, 3. prosinca 2019. (utorak) , nastava u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj održava po redovnom rasporedu!

                                                                                                 Ravnateljica škole:

                                                                                               Gordana Basar, dipl. uč.     

 [više]

Pogledajte filmove u okviru projekta Generacija Now

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 19. 11. 2019. 09:02

Pozivamo vas da na sljedećim linkovima pogledate filmove o sudjelovanju naših bivših i sadašnjih učenika robotičara u projektu Generacija NOW. 

Film "Generacija inspiracija“ koji govori o našoj školi isprepliće razmišljanja i stavove mladih polaznika donacijskog programa Generacija NOW prikazujući kako STEM vještine u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihovog života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive. Film o samom projektu u kojem sudjeluju vrijedni učenici uz pomoć mentora Predraga Matka pogledajte ovdje.

 

 [više]

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 11. 2019. 19:47

Povjesničari OŠ "Slava Raškaj" Ozalj obilježili su 18.11. Dan sjećanja na žrtve Vukovara izradom plakata te prezentiranjem u holu škole prije početka nastave. Učenici su izradili golubicu mira i plakat s porukama mira. Tom prilikom pozvali smo sve razrede s njihovim razrednicima da daju doprinos očuvanju mira pisanjem svojih poruka na plakat u holu škole. Ujedno pozivamo i cijenjene roditelje i ostale djelatnike škole da prilikom dolaska u školu ostave svoje poruke mira i lijepih želja na našem plakatu.

 
 [više]

Javne tribine u okviru projekta „PoKupi, iskoristi, očisti!“ u Ozlju, Kamanju, Žakanju, Ribniku i Draganiću

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 11. 2019. 10:29

 U okviru projekta  „PoKupi, iskoristi, očisti!pripremljeno je 7 javnih tribina koje će u organizaciji udruge Eko Pan iz Karlovca biti održane u razdoblju  od 18.11. do 29.11. u Ozlju, Jaškovu, Vivodini, Ribniku, Draganiću, Kamanju i Žakanju. Na tribinama će o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom prikupljanju komunalnog otpada, kućnom kompostiranju i ponovnoj uporabi predmeta govoriti Valentina Mesarić (Eko Pan) i Miroslav Cigić (Azelija Eko d.o.o.), uz moderatoricu Ivanu Francišković Olrom (Eko Pan).

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i saznaju novosti o gospodarenju otpadom u našem kraju. U Ozlju, Jaškovu, Vivodini i Žakanju će biti omogućeno i praćenje uz tumača znakovnog jezika. U nastavku vijesti nalazi se raspored održavanja tribina.

 [više]

Harry Potter i Halloween radionica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 11. 2019. 09:08

Mjesec hrvatske knjige još uvijek traje, a naši učenici 1. i 3. razreda, polaznici programa produženog boravka bili su jako aktivni. Naravno, uz pomoć svoje učiteljice Natalije Tuškan. Kako smo saznali da jako vole Harryja Pottera Helena Šarić i Ema Bunčić, mlade knjižničarke, održale su im prezentaciju o Heleninom posjetu Londonu i studiju Harry Potter. Što su sve još radili pogledajte u nastavku.

 [više]

Zasadi drvo, ne budi panj!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 25. 10. 2019. 14:33

Učenici PŠ Trg iskoristili su lijep i topao jesenski dan za sadnju dva ukrasna grma i lovor višnje u okolišu škole. Na taj su se način priključili akciji "Zasadi drvo, ne budi panj" koja se ovog vikenda provodi diljem Hrvatske. Cilj ove građanske akcije kolektivne sadnje drveća je uređivanje okoliša, ali i borba protiv klimatskih promjena.

 [više]

Obilježen Dan kravate

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 18. 10. 2019. 13:21

18. listopada obilježava se hrvatski i svjetski dan kravate, prepoznatljivog hrvatskog simbola. I ove su godine učenici , ali i zaposlenici škole  u školu su stigli s kravatama oko vrata.  Mladi povjesničari izradili su prigodan plakat koji su postavili u holu škole. Školski hol krasi ogromna kravata koju je izradio učitelj likovne kulture.

 

 [više]

Obavijest o štrajku!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 10. 2019. 13:54

Obavještavamo učenike i njhove roditelje da će učitelji OŠ Slave Raškaj Ozalj 17. listopada 2019. (četvrtak) sudjelovati u štrajku.

 Učenički prijevoz i prehrana su organizirani.

 [više]

Učenici sudjelovali na Danu Vrlovke

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 15. 10. 2019. 08:58

Učenici 2. i 4. razreda Matične škole u petak 11. listopada 2019. sudjelovali su na Danu Vrlovke u Kamanju. Manifestaciju je organizirala Javna ustanova "Natura viva". Učenici su mogli poslušati zanimljiva predavanja te sudjelovati na radionicama na temu šišmiša i speleologije. Posjetili su i samu špilju Vrlovku koja je od 1962. godine geomorfološki  spomenik prirode.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige - Pjesma tjedna

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 15. 10. 2019. 08:13

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenog svake godine obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnja tema  je U ritmu čitanja. 

Za učenike smo pripremili malu nagradnu igru pod nazivom Pjesma tjedna. Svakog tjedna u školskoj knjižnici moći ćete pronaći stihove iz nekih  popularnih hrvatskih hitova. Vaš zadatak je prepoznati o kojoj se pjesmi radi. Na papirić (koji vas čeka u knjižnici) čitljivo upisati naziv pjesme i vaše ime te ubaciti papirić u kutiju koja vas također čeka.  Prvi stihovi očekuju vas u knjižnici već danas, 15. listopada.  Izvlačenja sretnih dobitnika (malih, ali slatkih poklona) održat ćemo 21. 10., 28.10., 8.11. 15.11. Nakon svakog izvlačenja očekuje vas novi zadatak.

Važna napomena: Svaki učenik može u svakom krugu igre sudjelovati samo jednom!

 [više]

ŠKOLA U PRIRRODI DONJI VELEMERIĆ - MARTINŠĆAK

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 10. 2019. 10:12

U subotu 12. listopada 2019. učenici trećeg  razreda Matične škole i trećeih i četvrtih  razreda PŠ Mali Erjavec, Podbrežje, Trg, Vivodina i Vrhovac. U pratnji učiteljica: Dubravke Sučec, Dijane Kos Buić, Alenke Cindrić, Snježane Čurilović, Marije Šoštarić, Sanje Radočaj, Gordane Mikoč Lukunić i Mirjane Petrunić  otputovali su na terensku nastavu u Donji Velemerić.

 [više]

MakeX European Open 2019

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 10. 2019. 09:48

Ove subote, 12. listopada 2019., održano je regionalno natjecanje u edukacijskoj robotici pod nazivom MakeX European Open 2019 na kojem je sudjelovalo 79 ekipa. Našu su školu na  natjecanju predstavljale dvije ekipe sastavljene od učenika šestih  razreda. Antonija Šiljevinac i Antonio Sentigar činili su prvu ekipu, a  Manuel Mojčec i Dominik Zajec drugu.

Obje naše ekipe su se uspješno kvalificirale u finalni dio natjecanja u kojem su sudjelovale 32 najbolje ekipe. Nakon finalne borbe ipak smo  morali drugima čestitati jer su bili bolji od nas. Zadatak kojeg su rješavali uključivao je izradu robota koji savladava  različite prepreke, programiranje robota, rješavanje zadataka koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje timova i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja, itd.  

 [više]

SLAVINI PLANINARI NA MEMORIJALNOM “POHODU CRTOM BOJIŠNICE”

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 10. 2019. 09:29

Hrvatsko planinarsko društvo “Martinščak” petu godinu za redom organiziralo je “Pohod crtom bojišnice” u sjećanje na napad na grad Karlovac 4. listopada 1991. godine. Slavini planinari su podržali pohod  zajedno sa brojnim planinarima, građanima, hrvatskim braniteljima predvođeni Rebelsima,članovima Ekosspiritusa te  karlovačkim izviđačima “Vladimir Nazor”.

 [više]

Obavijest!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 10. 2019. 16:14

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se nastava u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj u petak 11. listopada 2019. održavati po redovnom rasporedu!

 [više]

Štrajk - obavijest!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 10. 2019. 18:17

Obavještavamo učenike i njhove roditelje da će učitelji OŠ Slave Raškaj Ozalj 10. listopada 2019. (četvrtak) sudjelovati u štrajku.

 [više]

Radionica izrade grbova

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 10. 2019. 13:33

Učenici trećih razreda Matične škole te Područnih škola Podbrežje i Vrhovac sudjelovali su 9. listopada 2019.  na radionici izrade grbova. Radionica se održala  u prostorijama Zavičajnog muzeja Ozalj, a vodio ju je ravnatelj Muzeja Stjepan Bezjak. Radionica je dio aktivnosti koju Društvo Naša djeca provodi u Dječjem tjednu.

 [više]

Radionice u okviru projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 10. 2019. 12:09

Učenici 4., 5. i 6. razreda sudjelovali su na radionicama o razvrstavanju otpada koje je provela Udruga za promicanje biologije Bioteka. Radionice su održane u sklopu projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“. Projektom  će Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić idućih  16 mjeseci educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom.

 

 [više]

Dedinšćina v rokah mladih

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 10. 2019. 11:23

Osnovna šola Belokranjeskega odreda iz Semiča organizirala je 1. listopada 2019. godine fotografske radionice u okviru međunarodnog projekta Dedinšćina v rokah mladih. Projekt provode OŠ Semič i UNESCO. Na radionicama su ove godine sudjelovale učenice 8. razreda Elena Žganjer, Nika Viktorovski i Ana Furjanić.Učenice je pratila mentorica Ivana Ferko Pećar.

 [više]

Dan neovisnosti Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 10. 2019. 10:40

Svim učenicima, djelatnicima škole, roditeljima i ostalim građanima Ozlja čestitamo 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

U prilogu se nalazi prezentacija koju su pripremili Mladi povjesničari s učiteljicom Ivanom Ferko- Pećar. 

 [više]

Javna akcija "Šalji dalji"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 4. 10. 2019. 09:48

Danas, 4. listopada 2019., održana je Javna akcija "Šalji dalji" ispred Humićke  u Ozlju. Javnu akciju organizirala je naša škola  u suradnji sa Ženskom sobom. Javna akcija dio je projekta “Šalji dalje!” čija je provedba započela u prosincu 2018. godine, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opći cilj projekta je prevencija seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima, a sam projekt je uključivao edukaciju različitih ciljanih skupina: učitelji/ice i stručni suradnici/e OŠ "Slava Raškaj", učenici/e Osnovne škole “Slava Raškaj” Ozalj, voditelji/ce preventivnih programa Županijskog stručnog vijeća Karlovačke županije,studenti/ce.  Na javnoj akciji sudjelovali su učenici OŠ “Slava Raškaj” Ozalj koji su s predstavnicima škole informirali širu javnost o problematici seksualnog nasilja nad djecom i mladima.

 [više]

Produženi boravak obilježio Svjetski dan srca

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 10. 2019. 08:17

Povodom svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna, učenici prvog i trećeg razreda produženog boravka, prisustvovali su radionici prve pomoći prije koje su imali kratku prezentaciju o organu koji znači život. Slogan ovogodišnje kampanje je  „Budi heroj srca- obećaj!“, te su učenici obećali da će se zdravije hraniti, više kretati, provoditi vrijeme u prirodi i manje stresirati! Tijekom drugog dijela radionice, preselili su se u školsku dvoranu gdje su u parovima mjerili broj otkucaja srca u minuti u stanju mirovanja i nakon nekoliko otrčanih krugova. Zatim su imali vježbe reanimiranja osobe koja je doživjela infarkt, prisjetili se broja hitne pomoći, a za kraj su vješto zamatali "rane" na rukama.
Na kraju radionice izradili su dva velika srca koja će ih podsjećati na dana obećanja tijekom školske godine.
 [više]

Jesen stiže, dunjo moja

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 10. 2019. 08:07

Za najšareniji i najveseliji prvi dan jeseni pobrinuli su se učenici prvog i trećeg razreda produženog boravka koji su osmislili i napravili plakat "Jesen stiže, dunjo moja", a zatim s plodovima koje nam jesen daje, napravili slike iz kartona i kukuruza koje su dodatno ukrasili temperom. Naši učenici pobrinuli su se da niti životinje koje ostaju u našem kraju ne budu gladne u danima i mjesecima koji slijede, stoga su napravili hranilice za ptice koje su punili kukuruzom i sjemenkama suncokreta. Dobrodošla nam jeseni!

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 30. 9. 2019. 20:09

U četvrtak 26. rujna 2019. u našoj školi obilježen je Europski dan jezika. Taj dan se nastava stranih jezika nije održavala uobičajeno već kroz radionice. U njima su učenici mogli naučiti osnovne izraze i pozdrave na brojnim europskim jezicima, upoznati se s kulturom različitih zemalja, istražiti recepte i zapisati sastojke za neka jela. Također su mogli isprobati peći palačinke i štrudlu od jabuka ili naučiti neke tradicionalne plesove u plesnoj radionici kao što su polka ili line dance. Učenici su uživali u potrazi za blagom kroz rješavanja raznih tragova na engleskom i njemačkom jeziku. Također su se zabavili u kvizu Kahoot! o poznavanju opće kulture i osnovnih pozdrava nekih zemalja. Takav tematski dan osmislile su i provele učiteljice njemačkog i engleskog jezika Vedrana Mikuličin, Anita Kotlar, Kristina Cindrić Banović i Iva Pavlaković.
Kako je to sve izgledalo možete vidjeti na fotografijama u nastavku.
 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana srca

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 30. 9. 2019. 11:29

Učenici drugog i četvrtog razreda Matične škole pridružili su se danas obilježavanju Svjetskog dana srca. Akciju su  organizirali Dom zdravlja Ozalj, Crveni križ Ozalj te Upravni odjel za zdravstvo Karlovačke županije.  Akcija se održala na parkiralištu kraj Konzuma. Učenici su mogli provjeriti razinu šećera u krvi, izmjeriti tlak, ali i razgibati se pošto je jedan od ciljeva akcije promocija tjelesnih aktivnosti.

 [više]

Gradonačelnica posjetila prvašiće

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 9. 2019. 08:31

Gradonačelnica Grada Ozlja posjetila je danas učenike prvog razreda Matične škole. Zaželjela im je uspješno školovanje, ali im i poklonila slikovnicu Hrvatska za djecu koja se učenicima odmah svidjela. Slikovnice će dobiti i svi prvašići naših Područnih škola. Gradonačelnica je iskoristila priliku da se upozna s našim novim učenicima. Zahvaljujemo na poklonima!

 [više]

Povratak u školske klupe

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 9. 2019. 09:44

Školski praznici su završili i vrijeme je da se opet prione radu i učenju. Povodom početka nove školske godine učenike je pozdravila ravnateljica škole. Učenici 6. razreda pripremili su plesnu točku uz pomoć učiteljice Ive Pavlaković. Uslijedilo je predstavljanje naših prvašića i učenika petih razreda. Naši prvašići već tradicionalno dobivaju pakete koje za njih pripremi Društvo naša djeca Ozalj. I ove godine vrijedni volonteri DND-a Ozalj pripremili su darove za prvašiće kao dobrodošlicu u školske klupe. Hvala im na tome!

Svim učenicima, roditeljima i učiteljima želimo što uspješniju školsku godinu!

 [više]

Samovrednovanje škole - upitnik za roditelje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 9. 9. 2019. 09:39

Poštovani roditelji, želimo znati Vaše mišljenje o ovoj školi. 
Provodimo samovrednovanje škole u kojem će sudjelovati učitelji, roditelji i učenici, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete rada naše škole. Sudjelovanje je dobrovoljno i anonimno, stoga Vas molimo da odgovarate u potpunosti iskreno. Ispunjavanje upitnika traje oko 10 minuta. Molimo Vas da sudjelujete u samovrednovanju škole tako da ispunite upitnik na poveznici  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtiJzPTnYYZGowGHviemioYKSKoZQwVX61BO64xyffmPxixA/viewform?usp=sf_link.
Važna napomena: učenici 1. razreda i roditelji učenika 1. razreda ne 
sudjeluju u samovrednovanju škole.

Unaprijed hvala na uloženom trudu i vremenu!

 

 [više]

Udžbenici

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 9. 2019. 13:02

Poštovani roditelji i učenici,

udžbenici, radne bilježnice likovne mape polako pristižu. Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je ove godine osiguralo sredstva za nabavu udžbenika. Zahvaljujemo i gradu Ozlju koji financira radne bilježnice i likovne mape za sve učenike naše škole. Grad Ozalj financira i nabavu drugih obrazovnih materijala koje će koristiti naši učenici  u prvim, petim i sedmim razredima (kemija, biologija i fizika).

Udžbenički kompleti će učenike dočekati na školskim klupama prvog dana nastave 9. rujna 2019.!

Veselimo se ponovnom susretu s našim učenicima te im želimo uspješnu školsku godinu!

 [više]

Odabrani udžbenici i radni materijali za 2019. /2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 7. 2019. 17:42

Poštovani roditelji,

u priloženom dokumentu se nalazi popis udžbenika i radnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2019./2020. Za pregled udžbenika i radnih materijala potrebno je odabrati karticu razreda u donjoj traci dokumenta.

 Napominjemo da će nabava udžbenika za sve razrede biti  financirana  sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, dok će nabavu svih radnih materijala (radnih bilježnica i likovnih mapa) financirati grad Ozalj, stoga ih ne morate samostalno nabavljati.

 

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 1. 7. 2019. 11:25

Za naše osmaše i njihove roditelje danas je bio poseban dan. Održana je svečana podjela svjedodžbi čime su se i službeno oprostili od osnovne škole.  Svaki od tri odijeljenja osmaša pripremio je kratki program te prezentacije kojima su pokušali sažeti svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Obratile su im se razrednice te ravnateljica škole. Učenikom generacije proglašen je David Ferko, učenik 8. a razreda koji je sudjelovao na brojim županijskim i državnim natjecanjima na kojima je ostvarivao odlične rezultate. David je ujedno i učenik s najmanjim brojem izostanaka tijekom osnovnoškolskog obrazovanja.  Prigodnu nagradu za učenika generacije, bon u vrijednosti 400,00 kuna u zlatarnici, uručila mu je ravnateljica škole. Za samo 28 sati izostanaka tijekom osam godina, nagrađen je bonom u vrijednosti 200,00 u C&A koji je osiguralo Društvo naša djeca Ozalj. Knjigom su nagrađeni učenici i učenice koji su tijekom svih osam razreda ostvarili odličan uspjeh.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem školovanju, ali i životima koji su pred njima! Sretno!

 [više]

ZA DAN DRŽAVNOSTI SLAVINI PLANINARI I VATROGASCI OZALJSKOG KRAJA POSJETILI NP SJEVERNI VELEBIT Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 27. 6. 2019. 00:21

Veliki Zavižan

U pratnji svojih voditelja Sandre Prebeg i Mirjane Petrunić, Slavini planinari i mali vatrogasci DVD Jaškovo, DVD Ozalj, DVD Vrhovac i DVD Vivodina posjetili su su našu najljepšu i najveličanstveniju planinu o kojoj su opjevane i pjesme, planinu Velebit.

 [više]

Nagrade i priznanja najboljima

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 6. 2019. 15:01

Posljednji dan nastave u ovoj školskoj godini započeli smo svečano. Ravnateljica škole Gordana Basar zahvalila je i podijelila zahvalnice i nagrade najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima.  Riječ je o učenicima i mentorima koji su zauzeli visoka mjesta na županijskim i državnim  natjecanjima te se ističu svojim rezultatima u različitim područjima. Bila je to prilika da učenici upoznaju i podrže svoje uspješne vršnjake i prijatelje. Pregled nagrađenih nalazi se u nastavku.

 [više]

Druženje s vatrogascima

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 12. 6. 2019. 09:43

Učenici 1. i 3. razreda Matične škole danas su se družili s vatrogascima DVD-a Ozalj. Imali su priliku razgledati navalno vatrogasno vozilo DVD-a Ozalj. Najzanimljiviji dio ipak im je bila vježba s brentačama za djecu u dobi od 6 do 12 godina. Korištenjem brentača trebali su srušiti boce za vodu. Zadatak i nije tako jednostavan kao što se na prvu čini, pa je vode bilo svuda. Srećom, s obzirom na vrućinu, to nikome nije smetalo. Ovakvim zanimljivim  aktivnostima vatrogasci žele približiti vatrogastvo djeci i potaknuti ih za uključivanje u rad lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

 [više]

Odluka o realizaciji odmora za učenike tijekom školske godine 2019./2020. za školske ustanove na području Karlovačke županije te Odluka o početku i završetku nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 6. 2019. 09:00

 [više]

PŠ Mali Erjavec u posjet 14. Ogulinskom festivalu bajki Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 11. 6. 2019. 21:00

Učenici PŠ Malog  Erjavca  u pratnji svojih učiteljica Lenke Tanevski , Gordane Mikoč Lukunić, Nade Peretić i Mirjane Petrunić  posjetili su  14. Ogulinski festival bajki. 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima - odvoz učenika putnika u zadnjem tjednu nastave

Autor: Andreja Plavetić, 10. 6. 2019. 11:15

Poštovani,

odvoz učenika putnika od ponedjeljka do četvrtka bit će u 13:15 sati, a u petak u 11:45 sati za sve linije.

S poštovanjem.

Gordana Basar, ravnateljica OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

 [više]

Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 10. 6. 2019. 10:23

 Učenici drugih razreda Matične škole, PŠ Mali Erjavec i PŠ Trg  imali  su priliku sudjelovati  u Programu prometne kulture za najmlađe koju provodi  udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Karlovačkom (PP Ozalj),  i Gradskim društvom Crvenog križa Ozalj te DVD-om Vrhovac.

Riječ je o preventivnoj aktivnosti koja kao glavni cilj ima razvijanje dječje svijesti o opasnostima cestovnog prometa. Kroz teorijski dio  u trajanju od 45 minuta učenici su kroz  interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu. U praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima  za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti opasnosti cestovnog prometa. Osim toga učenici su mogli pobliže upoznati vatrogasnu opremu, naučiti nešto novo o pružanju prve pomoći, sjesti u policijsko vozilo i osjetiti na svojim leđima težinu policijske opreme. Zahvaljujemo gradu Ozlju što je omogućio ovu znamljivu i poučnu akciju za naše učenike!

 [više]

Posjet učenika OŠ Virje

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 6. 2019. 10:57

Danas, 7. lipnja 2019. posjetili su nas učenici OŠ Virje u pratnji svojih učiteljica. Oni su stigli na izlet u Ozalj pa su posjetili i našu školu. Susret je organizirala učiteljica geografije Ana Brunski. Učenicima smo ukratko predstavili našu školu i Ozalj. Nastupio je i zbor s pjesmom Ozlju grade. Gostima se obratila učiteljica geografije Ana Brunski i ravnateljica škole Gordana Basar. Nakon kratkog programa uslijedilo je druženje učenika, ali i učitelja. Gosti su nakon susreta nastavili s obilaskom Ozlja. Nadamo se da će im ovaj izlet i Ozalj ostati u lijepom sjećanju.

 [više]

Uspješni na Coca- cola kupu!

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 6. 6. 2019. 13:25

U okviru Sportskih igara mladih (Coca - cola kupa) danas je održana utakmica između ekipe Ozlja i Vojnića. Ekipa Ozlja pobijedila je ekipu Vojnića sa 4:1. Time se plasirala na državnu završnicu će se održati u Splitu krajem srpnja ove godine. Čestitamo svim igračima i trenerima, a u ime svih natjecatelja zahvaljujemo publici na podršci.

 [više]

Predstavljanje projekta Generacija NEXT

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 6. 2019. 11:24

Juraj Jaušovec i Luka Matko, učenici naše škole, u pratnji učitelja informatike  Predraga Matka  sudjeluju na završnom predstavljanju projekta Generacija NEXT. Riječ je o donacijskom natječaju Hrvatskog Telekoma na kojem je naša škola dobila sredstva. Zahvaljujući projektu naša škola moći će u realnom vremenu pratiti potrošnju električne energije u učionicama, temperature i vlage zraka. Zahvaljujući navedenom omogućit će se uključenje naše škole u međunarodni  GLOBE program  
Cilj provedbe ovih praktičnih projekata je potaknuti mlade i cijelo društvo na usvajanje novih znanja, razvoj STEM vještina, korištenje punog potencijala tehnologije, poticati inovativnost i cjeloživotno učenje kao preduvjet za pametno društvo.
 [više]

Rezultati natječaja Moja prva knjiga

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 3. 6. 2019. 10:19

I ove godine učenici naše škole bili su marljivi te su izradili slikovnice koje su poslane na natječaj Moja prva knjiga. Petero njih dobilo je poticajne nagrade u vidu slikovnice iz Edicije Moja prva knjiga. Nagrađena je slikovnica učenice Ana Marije Šiljac, učenice 3. razreda PŠ Mali Erjavec  naslova Odlutala maca. Zatim slikovnica Naj razred Ane Horvatić, učenice 3.r. matične škole. Svoju slikovnicu naslova Najbolji prijatelj na natječaj je poslao i učenik Luka Marković Mikoć. Gita Kovačević napisala je i  ilustrirala slikovnicu Koji je ovo jezik?, a Helena Mlačak   Prvi dan škole. Ana Mariji je mentorica Gordana Marković Lukunić, a ostalim učenicima učiteljica Jasminka Trpčić. Čestitamo učenicima i mentoricama i nadamo se da će nastaviti s kreativnim radom i sljedeće godine!

 [više]

U zdravoj školi zdravi učenici

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 27. 5. 2019. 13:35

U okviru projekta U zdravoj školi zdravi učenici u dvorani naše škole u subotu 25. svibnja 2019. godine održane su radionice za učenike i njihove roditelje. Osim što su mogli izrađivati zdrave smoothie s Renatom Sopek i dobiti besplatne savjete nutricioniste, pristuni su mogli i vježbati i tako se dobro zabaviti. Za roditelje je organizirano i predavanje. Kako je izgledala subota u našoj dvorani pogledajte na fotografijama.

 

 [više]

Volonteri u akciji

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 23. 5. 2019. 11:00

Volonteri Volonterskog kluba „Krug“ sudjelovali su u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira 2019.“ s dvije akcije.

Akcija pod nazivom „Doniraj igračku, razveseli dječicu!“ trajala je od 13.do 22.5.2019. U tome razdoblju djeca, učenici, učitelji i brojni građani donirali su stare očuvane ali i nove igračke, slagalice, slikovnice i sl. Petero predstavnika volontera je zadnjeg dana akcije s voditeljicom Ivanom Lukšić školskim kombijem dopremilo i predalo donaciju Udruzi Krugovi u Zagrebu. Donacija je namijenjena maligno oboljeloj djeci. Nadamo se da će igračke izmamiti osmijeh na dječja lica i barem malo im olakšati liječenje.

 [više]

Enjoy Heritage

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 22. 5. 2019. 08:26

Učenici 2. i 4. razreda prošli su tjedan posjetili Lović Prekriški u okviru izvanučioničke nastave. Što su naučili i upamtili danas su mogli pokazati pokazati Toniju Šariću iz grada Ozlja. On je za njih pripremio kratki kviz, a oni koji su točno odgovorili na pitanja nagrađeni su prigodnim majicama.

 [više]

PŠ Mali Erjavec sudjelovao na Karlovačkom vrtuljku Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 21. 5. 2019. 17:45

Ove godine na Karlovačkom vrtuljku sudjelovali su učenici i učiteljice PŠ Malog Erjavca izradom maštovitog privjeska od pom poma.

 [više]

POZIV/ Projekt U zdravoj školi zdravi učenici

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 21. 5. 2019. 08:22

Pozivamo učenike i roditelje na sudjelovanje u projektu U zdravoj školi zdravi učenici. Projekt se održava u školskoj dvorani u subotu 25.05.2019. s početkom u 9 sati. Projekt obuhvaća učenike od 1. do 4. razreda.  Sudionike očekuje vježbanje, radionica izrade zdravih smoothia, savjeti nutricioniste i dobra zabava.

Ukoliko ste zainteresirani za dolazak, učenici se trebaju prijaviti kod učitelja/ice.

 [više]

Izvanučionička nastava Lović Prekriški

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 17. 5. 2019. 13:11

Učenici 2. i 4. razreda Matične škole dana 16. svibnja 2019. bili su na izvanučioničkoj nastavi u Loviću Prekriškom. Posjetili su Centar za posjetitelje koji je uređen u prostorima nekadašnje područne škole. Djelatnica Parka prirode Žumberak održala im je edukaciju. Uživali su na svježem zraku i prekrasnom pogledu!

 [više]

Karlovački vrtuljak - radionica izrade rebusa

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 16. 5. 2019. 13:31

Učenici 3. razreda Matične škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz hrvatskog jezika posjetili su danas Osnovnu školu Mahično. Učiteljica Jasmina Štefan pripremila je radionicu izrade rebusa na kojoj su sudjelovali zajedno s učenicima 2. razreda OŠ Mahično. Osim što su rješavali rebuse pokušali su sami izraditi rebuse. Usput su upoznali i razgledali OŠ Mahično i usporedili je sa svojom školom. Radionica je organizirana u okviru Karlovačkog vrtuljka.

 [više]

Najava volonterske akcije školskog volonterskog kluba „Krug“

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 5. 2019. 13:43

U ponedjeljak 20. 5. 2019., u PŠ Police, članovi našeg školskog volonterskog kluba zajedno s učiteljicama Vedranom Mikuličin i Anitom Kotlar održat će akciju uređenja okoliša te oslikati prostor kod te područne škole. Armenski volonteri, koji borave kod nas u Ozlju, pridružit će se akciji i pripremiti za naše učenike stare sportske igre iz Armenije. Naši će se učenici rado okušati u tim sportskim igrama te time zaključiti i obilježiti završetak svoje volonterske akcije. Naš školski volonterski klub tom se svojom aktivnošću pridružuje akciji „Hrvatska volontira“.

 [više]

Doniraj igračku, razveseli dječicu! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 5. 2019. 13:37

Naš školski  volonterski klub „Krug“ poziva vas da se uključite i sudjelujete u volonterskoj akciji prikupljanja očuvanih igračaka (plišanaca, knjiga, slikovnica, autića...) koje ćemo donirati udruzi „Krugovi“ iz Zagreba. Udruga „Krugovi“ pomaže maligno oboljelim osobama (osobito djeci) i bavi se humanitarnim radom. Igračke koje želite donirati prikupljat će se od 13. - 17. svibnja u  3. i 4. učionici (prizemlje) OŠ „Slava Raškaj“, a skupljat će ih naši učenici, volonteri školskog volonterskog kluba „Krug“. Po završetku ove volonterske akcije, dio naših učenika volontera otići će zajedno s učiteljicom Ivanom Lukšić u Zagreb i osobno uručiti sakupljene igračke udruzi „Krugovi“. Naš školski volonterski klub tom se svojom aktivnošću, također,  pridružuje akciji „Hrvatska volontira – možemo biti veći (22. – 25. 5. 2019.)“. Plakat možete pogledati u prilogu vijesti.

 

 [više]

Objavljeni konačni rezultati matematičkog natjecanja Klokan bez granica

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 14. 5. 2019. 08:16

Hrvatsko matematičko društvo objavilo je konačne ljestvice poretka međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica za 2019. godinu.  Objavljene su ljestvice poretka 10% najuspješnijih učenika po kategorijama U kategoriji Pčelice učenica Petra Hrastov zauzela je 52. mjesto među 13910 natjecatelja. U kategoriji Leptirića Luka Marković Mikoć zauzeo je izvrsno 13. mjesto,  a Matea Vuljanić i Petar Basar  24. mjesto. U kategoriji Leptirića natjecalo se ukupno 8620 učenika. Anja Tuškan zauzela je  odlično 9. mjesto u kategoriji Ecolier. U istoj kategoriji natjecalo se ukupno 13250  učenika. Čestitamo učenicima na odličnim rezultatima!

 [više]

Državno Natjecanje iz geografije 2019.

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 5. 2019. 13:18

U Osnovnoj školi Majstora Radovana u Trogiru od 8. do 10. svibnja 2019. održano je 26. državno Natjecanje iz geografije za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 148 učenika koji su se natjecali u osam kategorija.

Učenica Anja Tuškan uspješno je predstavljala našu Školu te u kategoriji 5-ih razreda od ukupno pozvanih 26 učenika ostvarila je izvrsno 11. mjesto. Čestitamo Anji i mentorici Ani Brunski na uspjehu!

 

 [više]

Večera sa Zrinskim

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 13. 5. 2019. 09:23

U sklopu  ovogodišnje teme  dana obilježavanja Međunarodnog dana muzeja (18.4.-18.5.2019.) te u sklopu 24.  EMA-e (Edukativne muzejske akcije)   učenici razredne nastave  posjetili su 10. svibnja 2019.  Zavičajni muzej Ozalj. Ovogodišnja tema (PRE)HRANA  bila je povodom organizacije zanimljivog programa Večera i lov sa Zrinskim. Program je  pripremio  muzejski pedagog Željko Juriša, a program se sastojao od predavanja za djecu i odrasle. Kako im je bilo na radionicama pogledajte na fotografijama.

 

 [više]

Gradonačelnica podijelila novčane nagrade i uručila donaciju za školsku knjižnicu

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 7. 5. 2019. 12:52

Gradonačelnica grada Ozlja, Gordana Lipšinić danas je uručila novčanu nagradu (džeparac) Anji Tuškan i njenoj mentorici  Ani Brunski. Anja će predstavljati našu školu na Državnom natjecanju iz geografije koje će se održati u Trogiru od 8. do 10. svibnja 2019. Svečanom uručenju prisustvovala je i ravnateljica škole, a u Anjinoj pratnji bila je i njena majka. Anji želimo puno uspjeha!

Gradonačelnica je ravnateljici i  školskoj knjižničarki uručila donaciju  12 svezaka Hrvatskog enciklopedijskog riečnika. Gospodin  Dražen Piškurić donirao je iste gradu Ozlju koji je pak odlučio sveske rječnika donirati našoj školskoj knjižnici. Dražen Piškurić bio je dugogodišnji zaposlenik Hrvatske radio- televizije  gdje je radio kao redatelj. Bio je zaljubljenik u ozaljski kraj i njegove ljepote. Zahvaljujemo na donaciji!

 [više]

Održane edukacije u okviru projekta "Šalji dalje"

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 2. 5. 2019. 08:36

Edukacija na temu prevencije seksualnog nasilja za učitelje i stručne suradnike naše škole održana je 25. i 26. travnja 2019. u prostorijama Aquatike. Edukacija je održana u sklopu provedbe projekta "Šalji dalji". Edukaciju su vodile članice  Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić, Kristina Mihaljević, Anamaria Drožđan Kranjčec te Senka Sekulić Rebić. Voditeljice su kroz predavanja, primjere i vježbe sudionicima objasnile definiciju, oblike, rasprostranjenost seksualnog nasilja, mitove i predrasude, pravnu  perspektivu seksualnog nasilja te elektroničko seksualnog nasilje.

Edukacija je sastavni dio projekta kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga Ženska soba u partnerstvu s našom školom.

 

 [više]

Mali ekolozi u akciji Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 29. 4. 2019. 09:33

 Netom prije proljetnog odmora učenika, polaznici skupine Mali ekolozi krenuli su u još jednu akciju. Ovaj put smo dijelili zahvalnice građanima koji su u samoj blizini škole, a koji su uredili svoje cvjetnjake i okućnice. Zahvalili smo im što brinu o okolišu i čine naš životni prostor ljepšim. Stanari koje smo posjetili bili su ugodno iznenađeni našom akcijom ,a neki su nas počastili i slatkišima.

Dobro se dobrim vraća !

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala  koji će se koristiti u šk. godini 2020./2021. Za pregled udžbenika i radnih materijala pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju