preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

Mladi knjižničari

Događanja u knjižnici

http://os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=19

Prosinac je vrijeme slušanja božićnih pjesama. Otkrijete koje pjesme se skrivaju na našem interaktivnom Glazbenom božićnom drvcu.

 

 

Od starih kataloga izradili smo ukrasne boriće.

2. studenog 2020. napustio nas je Mladen Kušec. Istražili smo čime se sve bavio te koja nam je djela ostavio kao svoju baštinu. Kao rezultat našeg istraživanja nastao je pano U sjećanje na Mladena Kušeca na panoima kod školske knjižnice.

 

 

Jesen je stigla, a mi smo potražili pjesme o jeseni u zbirkama pjesama Dobriše Cesarića.

Povodom Dana jabuka (20. listopada), ali i obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige čija je tema Razlistaj se! izradili smo stablo na koje smo lijepili slatke plodove jabuka. Na plodove smo upisivali naslove djela u kojima je tema priroda (biljke i životinje) ili se na neki način dotiču prirode i njena očuvanja. Iznenadili smo se u koliko se djela koje učenici čitaju  govori o prirodi.

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna Mali knjižničari izradili su straničnike s imenima naših prvašića. Prvašići će straničnike dobiti prilikom prve posjete školskoj knjižnici i prve posudbe. Nadamo se da će ih često koristiti u listanju i čitanju slikovnica i knjiga.

 

 

17. veljače 2020.  u našu školu stigla je Pipi Duga Čarapa. Pipi putuje Hrvatskom u sklopu e Twinning projekta Pipi Duga Čarapa upoznaje Hrvatsku. Pipi je razveselila naše učenike, a osobito učenike 4. razreda MŠ i 4.r. PŠ Mali Erjavec. Pokazali su joj školu, ali i Ozalj i njegove znamenitosti. Provjerili su i svoje znanje o pročitanoj knjizi. 

 

Mlade knjižničarke propitale su učitelje koje bi im knjige preporučili za čitanje. Napominjemo da se radi o uzrastu od 5. do 8. razreda. Učitelji smatraju da je bonton knjiga koju bi svaki učenik morao pročitati.

Mlade knjižničarke Helena Šarić i Ema Bunčić izradile su prezentaciju o božićnim običajima te uredile pano u predvorju škole.

 

Učenica Helena Šarić, uz pomoć Eme Bunčić, održala je danas predavanje za učenike produženog boravka 1. i 3. razreda. Predavanje je nastalo na temelju Heleninog posjeta Londonu i studiju Harry Pottera. Helena je veliki obožavatelj Harryja Pottera baš kao i naši učenici pa je zadovoljstvo ovom aktivnostošću obostrano.

Zahvaljujemo Zavičajnom muzeju Ozalj i ravnatelju Stjepanu Bezjaku na donaciji  izdanja Zavičajnog muzeja. Naši učenici, ali i učitelji se sigurno uživati u čitanju istih. Veliko HVALA!

 

Hvala gradonačelnici na donaciji kniga za našu školsku knjižnicu!

12 svezaka Hrvatskog enciklopedijskog rječnika Gradu je poklonio gosp. Piškurić, a gradonačelnica poklonila školskoj knjižnici! HVALA!

 

Imena

Ime, nosimo ga cijeli život, a ipak ga ne odabiremo sami. Latinska poslovica kaže Nomen est omen (Ime je znak.). Je li tome baš tako prosudite sami, a u nastavku pročitajte koja su to najčešća imena u našoj školi ove školske godine.

Izradile Mlade knjižničarke uz pomoć knjižničarke.

 

Djevojčice:

Ime

Broj učenica koji nosi to ime

Nika

 

9

Ana

 

7

Lucija, Elena, Petra, Iva

5

Helena, Sara, Marija

4

Lorena, Dora, Katarina, Martina, Marta

3

 

 

Dječaci:

Ime

Broj učenika koji nosi to ime

Luka

15

Leon

9

David

8

Ivan, Josip

7

Karlo, Matija, Dominik

6

 

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) sakupili smo dječje knjige i slikovnice koje smo predali Dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju. Nadamo se da će mališani uživati u listanju i "čitanju". Hvala svima koji su poklonili svoje slikovnice.

 

Učenici trećeg razreda izradili su straničnike koje su poslali u Portugal.

 

"Mali" i "veliki" zajedno pod odmorom

 

 


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika  koji će se koristiti u šk. godini 2022./2023. Za pregled udžbenika  pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju