2021-06-30 18:09:46

Izložba "Tragovima prošlosti"

Etno skupina iz PŠ Mali Erjavec, koja je dio Učeničke zadruge "Kotačac", uspješno je realizirala projekt "Tragovima prošlosti". Mali zadrugari osmislili su i izradili suvenir - kuću iz Tomašnice. Izložba radova otvorena je u Etno parku Ozalj 29. lipnja 2021. i uz najavu se može razgledati do 30. srpnja 2021. godine.

Projekt Etno skupine "Tragovima prošlosti" nastao je u školskoj godini 2019./2020. i realiziran je u suradnji sa Zavičajnim muzejem Ozalj. Cilj projekta bio je osmisliti, izraditi i prezentirati prepoznatljivi suvenir Ozlja ili okolice. Nakon detaljnog proučavanja kulturnih znamenitosti svoga zavičaja, mali zadrugari čija je voditeljica Nada Peretić, odabrali su kuću iz Tomašnice, zajedno s objektima okućnice, koji su izloženi u Etno parku Ozalj. Ovaj motiv nacrtali su na tkanini i punili koncem, kombinirajući različite tehnike veza na platnu. Dobivenu sliku uokvirili su letvicama, a "hrvaški vugel" bio im je inspiracija za slaganje okvira. Svaka slika je unikatna i izrađena je od ekoloških materijala.

U planu nam je suradnja s Turističkom zajednicom područja Kupa, kako bismo ovaj suvenir plasirali na tržište i promovirali ozaljski kraj. Time smo ostvarili glavni cilj projekta, a to je razvijanje poduzetništva. 

 


Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj