2020-11-13 09:57:47

Mjesec hrvatske knjige 2020. - "Razlistaj se"

Mjesec hrvatske knjige svake se godine obilježava u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga. Ove je godine tema bila usmjerena na očuvanje prirode te su se brojne aktivnosti odvijale online. Više o aktivnostima pročitajte u nastavku.

U okviru aktivnosti Mjeseca hrvatske knjige  sudjelovali smo u Čitateljskom maratonu Hrvatskog čitateljskog društva zahvaljujući Eriku Guštinu koji je pročitao Basne. Učenici su sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja s temom Istraživači planeta Z. Kao pobjednica iz naše škole odabrana je Helena Mlačak. Mladi knjižničari  izradili su pano na temu Jesen u stihovima Dobriše Cesarića koji ujedno predstavlja dio aktivnosti u okviru eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu. Prvašići su upoznali knjižničarku i knjižnicu uz priču Zvjezdana jabuka. Podijelili smo im i straničnike s njihovim imenima za koje se nadamo da će im pomoći u obilježavanju stranica domaće zadaće dok ne počnu čitati lektiru. Učenici 3. razreda upoznali su Put knjige od autora do čitatelja i saznali koje su sve to osobe zaslužne kako bi knjige mogle stići do svojih čitatelja .Učenici 6.b i 7.c razreda vježbali su čitanje s razumijevanjem kroz vježbe čitanja uputa.Povezali smo Dan jabuka s čitanjem pa smo na našu krošnju upisivali naslove književnih djela koja se svojim sadržajem dotiču teme prirode.I za kraj, kako nas je napustio Mladen Kušec, napravili smo pano U sjećanje na Mladena Kušeca.

Mjesec knjige završava u nedjelju 15. studenog, ali aktivnosti vezane uz promicanje čitanja tu ne staju, već se nastavljaju jer Čitanje ne dolazi u pitanje!

Učenici prvog razreda slušaju priču Zvjezdana jabuka.

Uz Svjetski dan jabuka,na našu smo krošnju upisivali naslove književnih djela koja govore o prirode.

Istražili smo bogati književni i novinarski opus Mladena Kušeca.


Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj