2020-01-16 08:51:03

Završena akcija skupljanja tekstila

U prvoj akciji skupljanja tekstila u okviru projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" skupljeno je ukupno 1100 kg tekstila. Akcija je održana 13. i 14. siječnja u Matičnoj školi u Ozlju i Područnoj školi Mali Erjavec. Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima, djelatnicima, ali i građanima koji se odazvali na ovu prvu akciju skupljanja tekstila. Više o samom projektu možete pročitati u nastavku.

LAG Vallis Colapis  provodi  projekt "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" koji  se provodi od kolovoza 2019. do 31. 1. 2021. godine.

Kroz ovaj će se projekt intenzivno raditi i u domeni volonterstva s obzirom da će se i učitelji i učenici educirati o značaju volonterstva za aktivnosti škole, kao i za samo postojanje zadruge koja se temelji na dobrovoljnom udruživanju.

U našoj školi u projekt su uključene učiteljice: Nada Peretić, Jasminka Trpčić, Mirna Roth Bišćan, Sandra Prebeg i Mirjana Petrunić.

Aktivnosti

Listopad 2019.: 1. edukacija za učitelje u OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj – Temeljne postavke održivog razvoja u međunarodnim dokumentima i deklaracijama Studeni 2019.: 1. edukacija o održivom razvoju za učenike OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj u PŠ Mali Erjavec (Nada Peretić) Prosinac 2019.: 2. edukacija o održivom razvoju za učenike OŠ Mahično (učenici 4. razreda PŠ Mali Erjavec i Matične škole, učiteljice Nada Peretić i Jasminka Trpčić) 13. i 14. siječnja 2020. u OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj i PŠ Mali Erjavec: održavanje volonterske akcije skupljanja starog tekstila u koju su se uključile obitelji učenika i lokalna zajednica      

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj