2019-12-12 15:08:20

"Uljepšajmo im Božić"

OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj se  ove školske godine uključila u Projekt „Uljepšajmo im Božić“ koji je osmislila učiteljica u produženom boravku Natalija Tuškan. Ravnateljica škole, Gordana Basar, zamolila je razrednike svih razrednih odjela i područnih škola da zajedno s roditeljima i učenicima pokušaju prikupiti poklone za djecu koja su u nezavidnoj socijalnoj situaciji. Roditelji učenika 1., 2., 3., 4., 5.b, 6.a i 8.a razreda matične škole te Područne škole Trg i Područne škole „Juraj Kamenar“ Vrhovac te Područne škole Vivodina su se uključili u projekt „Uljepšajmo im Božić“ i složili do sada ukupno oko 130 poklona. Točan broj poklona ćemo znati nakon završetka projekta 16.12.2019. godine.

Danas je odvezena prva količina poklona iz PŠ Trg od učenika 3. i 4. razreda, gdje je 8 učenika s učiteljicom složilo 13 poklona koji su otišli u Crveni križ Ozalj, a  koji će te poklone odnijeti obiteljima s djecom i tako im uveseliti Božić i božićne blagdane.

Zahvaljujemo roditeljima na podršci u provedbi projekta!

Projekt se sastojao od sljedećih aktivnosti:

1. potražiti igračku kojom se više ne igraš (očuvanu, cijelu, očišćenu) ILI, ovisno o mogućnostima, kupiti neku sitnicu, manju igračku, slatkiš, pribor za školu itd.) te ih donijeti u školu; 

2. u školu donijeti i praznu kutiju od cipela;

3. na satu razrednika/likovne kulture  učenici u paru ili po troje slažu jednu poklon kutiju koju su prethodno umotali u ukrasni papir;

4. podjela poklona djeci koja su u težoj socijalnoj situaciji.

Cilj projekta je da učenici spoznaju  da je bit Božića u pomaganju drugima te da je lijep osjećaj učiniti nešto dobro i razveseliti nekoga lijepim darom i namjerom da uljepšamo Božić brigom za one koji nemaju.

Darovi za djecu.

Iznošenje poklona.

 

 


Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj