2019-05-23 11:00:39

Volonteri u akciji

Volonteri Volonterskog kluba „Krug“ sudjelovali su u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira 2019.“ s dvije akcije.

Akcija pod nazivom „Doniraj igračku, razveseli dječicu!“ trajala je od 13.do 22.5.2019. U tome razdoblju djeca, učenici, učitelji i brojni građani donirali su stare očuvane ali i nove igračke, slagalice, slikovnice i sl. Petero predstavnika volontera je zadnjeg dana akcije s voditeljicom Ivanom Lukšić školskim kombijem dopremilo i predalo donaciju Udruzi Krugovi u Zagrebu. Donacija je namijenjena maligno oboljeloj djeci. Nadamo se da će igračke izmamiti osmijeh na dječja lica i barem malo im olakšati liječenje.

Druga akcija odvijala se u ponedjeljak 20.5.2019.u prijepodnevnim satima. Radilo se o uređenju okoliša PŠ Police koja je zatvorena, te se u njoj više ne odvija nastava, ali i dalje povremeno služi zajednici za razna događanja. Zajedno s voditeljicama Vedranom Mikuličin i Anitom Kotlar, 18 mladih volontera naše škole u akciji su sudjelovali i predstavnici LAG Vallis Colapisa s volonterima iz Armenije, Raffi i Ashot. Akcija je bila organizirana u tri dijela. U prvom dijelu provedena je radionica učenja ruskog jezika koju su vodili naši volonteri iz Armenije. U njoj se moglo naučiti kako se predstaviti, pozdraviti i reći još nekoliko stvari o sebi. Bilo je vrlo korisno i poučno. Drugi dio akcije bilo je uređenje živice, cvijetnjaka, grabljanje pokošene trava i oslikavanje betonskog prilaza školi. Nakon završenih radova došlo je vrijeme i za treći, sportsko-rekreacijski dio. Volonteri su uživali u brojnim tradicionalnim, dječjim armenskim igrama koje su im prezentirali naši volonteri iz Armenije. Bilo je vrlo zabavno te je vrijeme brzo prošlo.

            Naši volonteri su vrlo vrijedni. Osim ovih akcija, tijekom školske godine u slobodno vrijeme pomažu u učenju onim učenicima koji to zatraže. Također planiraju oslikavanje nekih učionica i zidova naše škole prigodnim crtežima i porukama.

Bravo volonteri!

Hvala vam!

 

 

 


Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj