preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

Izrada prezentacija

Često nam se događa da  različite događaje, spoznaje, ljude ili nešto drugo želimo predstaviti nekome na najbolji mogući način putem računala - rješenje glasi PowerPoint.

Do navedenog programa možemo doći korištenjem pristupnih podataka AAI@EduHr sustava na mrežnoj stranici https://office365.skole.hr

Kao što smo već prije govorili o Office365 alatima oni su dostupni on-line ali isto tako postoji mogućnost da sve te alate instalirate na vlastito računalo.

Na slijedećoj poveznici pogledajte kako se prijaviti na Office365 servis a zatim i kako koristiti PowerPoint u on-line okruženju.

 


Korištenje aplikacija OneNote

Korištenje aplikacije OneNote

Kako bi što lakše organizirali nastavne materijale, kako bi na jednom mjestu mogli surađivati i rješavati postavljene zadatke krećemo s korištenjem aplikacije OneNote.

Do aplikacije dolazimo preko URL adrese http://office365.skole.hr

U popisu aplikacija odaberite OneNote.  

Slika na kojoj se prikazuje snimka zaslonaOpis je automatski generiran

Iz skupine izbornika odaberete Bilježnica za predmete te odaberete bilježnicu za svoj razred

Slika na kojoj se prikazuje snimka zaslonaOpis je automatski generiran

 

Slika na kojoj se prikazuje snimka zaslonaOpis je automatski generiran

Slika na kojoj se prikazuje snimka zaslonaOpis je automatski generiran

Da bi mogli pratiti nove nastavne sadržaje koje sam za ovaj tjedan pripremio za vas  otvorite Bilježnicu. Napominjem da nakon odabira bilježnice ponekad treba  PRIČEKATI možda i do 1 minute kako bi se otvorila razredna bilježnica zbog zagušenja u vezama.

Slika na kojoj se prikazuje snimka zaslonaOpis je automatski generiran

S lijeve strane virtualne bilježnice imate glavne  3 sekcije

Nastavni sadržaji – tu vam ja postavljam nove nastavne sadržaje koje ćemo učiti u narednom periodu

Vaša osobna mapa – prostor u kojem morate rješavati zadatke koje vam postavljam svaki tjedan

Prostor za suradnju – mjesto gdje svi u razredu možemo pisati kako bi riješili neki zadatak

 

Unutar sekcije Nastavni sadržaji otvorite Informatika – ta sam za vas pripremio nastavne sadržaje koje morate pročitati, proučiti, (stvari možete samo čitati a nikako mijenjati), naučiti ono najbitnije i riješiti zadatke ako postoje,(a sigurno postoje 😉 ).

Vašu osobnu mapu koristimo kako bi sami vodili bilješke. Tako je stranica Nastavni materijali zamišljena da svatko od vas zabilježili one stvari koje smo učili  a svakako su bitne za upamtiti – znači ovdje sami vodite zabilješke o  onome što učimo, dodajete svoje komentare, podvlačite najbitnije dodajete ono što ste sami pronašli o zadanoj temi, itd.

Stranica Domaća zadaća – mislim da vam je jasno, služi za rješavanje svih onih zadataka koji su u nastavnom sadržaju zadani.

Stranica Zabilješke  - dodana je tu da spremite neke stvari koje ne smijete zaboraviti a ne spadaju baš pod nastave (npr. Dogovor kad ćemo se svi sastati na video konferenciji)

I na kraju sekcija Prostor za suradnju – zamišljena je kao mjesto na kojem možemo svi u razredu sudjelovati na nekom zajedničkom projektu

 

Zadatak – u prostor za suradnju  Učimo zajedno INF napiši kratki pozdrav

 

Priloženi dokumenti:
Koristenje aplikacije OneNote.docx


PYTHON - ponavljanje gradiva

Kornjačina grafika u Pythonu - ponovimo naučeno 

otvorite prezentaciju Kronjačina grafika, ponovite naredbe za crtanje te pokušajte samostalno riješiti zadatke, ako nikako ne uspijevate zavirite u rješenja ;)


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika  koji će se koristiti u šk. godini 2022./2023. Za pregled udžbenika  pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju