preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole započeo predstavljanjem obnovljene spomen-ploče s reljefom Slave Raškaj

Autor: Jasenka Staničić, 28. 3. 2018.

Danas je Dan naše škole, posvećen sjećanju na Slavu Raškaj. Započeo je svečanim predstavljanjem obnovljene spomen-ploče u školskom predvorju. Ploča, koju su građani Ozlja postavili 1974. godine, donedavno je stajala na pročelju školske zgrade. Autor reljefa Slave Raškaj jedan je od najvećih hrvatskih kipara 20. st. Vanja Radauš.

Na svečanosti su pred pločom govorili ravnateljica škole Gordana Basar, gradonačelnica Gordana Lipšinić i akademski kipar Stjepan Divković. Potom su ravnateljica i gradonačelnica ukazale posebnu čast učenicima Davidu Ferku i Ianu Palisaku, koji su nas već uspješno predstavljali na državnom natjecanju, kao i onima koji će nas tek predstavljati - Tihani Razumić i ponovno Davidu Ferku... 

Gradonačelnica Gordana Lipšinić učenicima je svečano uručila novčanu potporu Grada Ozlja, svakome u iznosu od 200 kn, koju su zaslužili plasmanom na državna natjecanja. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje s uspješnim mentorom Predragom Matkom, a u odsutnosti mentora Eriha Neuholda.

Svečanost je završena kratkim programom koji su u čast ovog događaja pripremili naši učenici.  Zatim su u pratnji učitelja otišli u crkvu Svetog Vida na misu za Slavu Raškaj i posjetili grob Slave Raškaj.

Učenici 8.razreda gledali su u Galerijskom prostoru Starog grada Ozlja film "Sto minuta Slave". Učenici razredne nastave gledali su izvrsnu i edukativnu predstavu Dječjeg vrtića Ozalj Eko vilenjaci.

Predstava Dječjeg vrtića Ozalj

Fotografije:  Maja Sokač

 
Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas.Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji će se koristiti u šk. godini 2017./2018.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju