preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Dan škole

Autor: Blaženka Pavlović Mlačak, 29. 3. 2022.

Naša škola slavi svoj dan 29. ožujka u spomen na Slavu Raškaj. Kako bismo svečano obilježili Dan škole, učenici Matične škole imali su organizirane aktivnosti. Predavanje o planirarenju i predstavljanje rada izvannastavne aktivnosti Slavini planinari održali su Darko Domitrović, član Hrvatske gorske službe spašavanja te voditeljice izvannastavne aktivnosti.

Djelatnice  Gradskog društva Crvenog križa Ozalj održale su korisne i zanimljive radionice u sportskoj dvorani.  Učenici su prošetali do  Starog grada i Zavičajnog muzeja gdje su ih vrijedni djelatnici muzeja dočekali i proveli kroz postav muzeja i izložbu o Slavi Raškaj.  Lijep proljetni dan iskoristili su i za obilazak groba Slave Raškaj kraj župne crkve. Učenici Područnih škola  obilježili su Dan škole  prigodnim aktivnostima: gledanjem dokumentarnog filma o Slavi Raškaj,  slikanjem portreta Slave Raškaj, na likovnim radionicama i neizostavnim igrama na otvorenom. Zahvaljujemo Darku Domitroviću, djelatnicama Gradskog društva Crvenog križa Ozalj te djelatnicima Zavičajnog muzeja u Ozlju koji su svojim angažmanom omogućili jedan drugačiji nastavni dan našim učenicima.

 

Za Dan škole već tradicionalno dijelimo nagrade najuspješnijima na natječaju Slavini mladi akvarelisti. Natječaj organiziramo već osmu godinu, zadana tehnika uvijek je akvarel, a svake godine odabire se druga tema. Ove godine tema su bili snovi. Svečanoj priredbi, uz  nagrađene učenike i mentore, prisustvovala je i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak,  predsjednik Gradskog vijeća, ravnatelji gradskih ustanova te članovi školskog odbora.  Predavanje o Slavi Raškaj održao je ravnatelj Zavičajnog muzeja  Stjepan Bezjak, a učenici su izveli nekoliko glazbenih, plesnih te recitatorskih točaka. Nagrade i priznanja najboljima uručila je gradonačenica.

Popis nagrađenih učenika i mentora  možete pogledati u biltenu koji je priložen, a fotografije obilježavanja Dana škole i priredbe se nalaze i u fotogaleriji.

Čestitamo svim nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima!

Učenici na grobu Slave Raškaj.

Prvu nagradu u kategoriji učenika razredne nastave osvojila je Nika Kosanović iz OŠ Ivane Brlić - Mažuranić  Ogulin, PŠ Jasenak.

Prvu nagradu u kategoriji učenika predmetne nastave osvojila je učenica OŠ Braće Seljan Amelie Ambruš.

Naša učenica Gita Kovačević osvojila je drugu nagradu u kategoriji učenika predmetne nastave.

 

Autori fotografija: Predrag Matko, Katica Graša, Anita Kotlar, Vedrana Mikuličin, Tihana Furjanić, Snježana Čurilović, Lenka Tanevski.

 

 


Priloženi dokumenti:
Slavini_mladi_akvarelisti_bilten_2022.pdf (4.10 MB)


Školski radio

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala  koji će se koristiti u šk. godini 2021./2022. Za pregled udžbenika i radnih materijala pojedinog razreda potrebno je odabrati razred u donjoj traci dokumenta.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju