preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
vijesti

Oproštaj od učenika 8.a i 8.b. razreda

Autor: Jasenka Staničić, 27. 6. 2018. 11:05

Vrlo lijepom priredbom oprostili su se naši osmaši od svoje osnovne škole i svih učitelja, ravnateljice i ostalih djelatnika koji su ih poučavali i odgajali tijekom osmogodišnjeg školovanja. Posebnu zahvalu dobili su njihovi razrednici Sandra Prebeg i Albert Bukovac.

Učenici su primilii završne svjedodžbe, a najuspješniji među njima pohvalnice i nagrade. Učenicom generacije proglašena je Antea Šoštarić, koja je odličnim filmom o svom razredu još jednom potvrdila svoju kreativnost i svestranost. Posebno je nagrađena i Alenka Strahinić,  koja je vrlo uspješno sudjelovala na više županijskih natjecanja. Društvo Naša djeca Ozalj nagradilo je poklon - bonom Klaru Marković- Mikoć, učenicu s najmanjim brojem izostanaka u osmogodišnjem školovanju.

Svim učenicima još jedne generacije koja odlazi  razrednici i ravnateljica Gordana Basar zaželjeli su da se  upišu u željene škole i u budućem životu ostvare svoje snove.

 [više]

Obavijest o dodatnim radnim materijalima iz engleskog jezika za 1., 2. i 3. razred

Autor: Andreja Plavetić, 18. 6. 2018. 09:26

 [više]

Svečana podjela nagrada i zahvalnica najuspješnijim učenicima i mentorima

Autor: Jasenka Staničić, 15. 6. 2018. 10:24

Na početku posljednjeg dana nastave u ovoj školskoj godini održana je svečanost na kojoj je ravnateljica Gordana Basar zahvalila posebno uspješnim učenicima i njihovim mentorima te im uručila zahvalnice i nagrade, koje su zaslužili zauzevši visoka mjesta na županijskim i državnim natjecanjima. U svečanom, ali i spontano veselom ozračju, učenici su toplo pozdravljali svoje uspješne prijatelje dok su izlazili na pozornicu kako bi primili priznanja.  Na kraju je ravnateljica  svim učenicima zaželjela dugo toplo ljeto te da se dobro odmore i uživaju u slobodi do početka nove školske godine.

Čestitamo svima nagrađenima i pohvaljenima i u prilogu objavljujemo zajedničke fotografije.

 [više]

Učenička zadruga na „Sajmu sv. Antuna“ u Karlovcu

Autor: Jasenka Staničić, 14. 6. 2018. 12:53

Antunovo, blagdan svetog Antuna Padovanskog, obilježeno je 13. lipnja nizom događanja na Starom placu u Karlovcu, u  organizaciji Franjevačkog samostana (koji je na taj dan otvorio svoja vrata za posjetitelje)  i Turističke zajednice grada Karlovca.

Na “Sajmu svetog Antuna” postavljeni su štandovi niza izlagača –OPG-ova i različitih udruga te ukupno 7 učeničkih zadruga, među njima i naši predstavnici, Učenička zadruga „Kotačac“.

Na izložbenom i prodajnom „Sajmu sv. Antuna“ sudjelovale su učenice Tea Puljak i Mateja Vuljanić te njihove voditeljice Jasminka Žabčić i Nada Peretić.

 [više]

Druženje uz ukusne trešnje

Autor: Jasenka Staničić, 14. 6. 2018. 12:49

Lipanjski dani nude nam svoje najslađe plodove - ukusne i sočne crvene trešnje. Nekoliko jdana zaredom učenici 3. razreda matične škole donosili su u školu svježe ubrane trešnje i njima počastili svoje prijatelje. Bilo je lijepo družiti uz ovo slasno voće.

 [više]

Završna priredba u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 13. 6. 2018. 17:00

Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su kraj nastavne godine prigodnim svečanim programom. Pjevalo se, plesalo, glumilo i recitiralo. Učenici su pokazali svoje vještine svim gostima koji su uveličali našu završnu svečanost.

Glumci su se još više isticali na našoj "pozornici" zbog zamračenog prostora koji su svojom donacijom omogućile obitelji Car i Gnjilac u obliku novih, vanjskih prozorskih roleta. Ovom prilikom zahvaljujemo obiteljima na velikodušnoj donaciji.

Priredbi je prisustvovala i gospođa ravnateljica Gordana Basar koja je pohvalila sve izvedbe i poželjela svim učenicima ugodne ljetne praznike. Željama se pridružuju svi zaposlenici Područne škole Podbrežje.

 

 [više]

Posjet reciklažnom dvorištu u Ozlju

Autor: Jasenka Staničić, 11. 6. 2018. 08:20

Autor: Ana Brunski

Učenici 5.a. i 5.b. razreda, u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine u okviru nastave geografije te tjelesne i zdravstvene kulture, posjetili su reciklažno dvorište u Ozlju. Po dolasku, dočekao nas je gospodin Miroslav Pilat, direktor Azelije eko d.o.o. Ozalj.

Gospodin Pilat proveo je učenike kroz reciklažno dvorište te ih je ukratko upoznao s vrstama otpada koji se prikuplja u reciklažnom dvorištu te s postupkom prikupljanja i zbrinjavanja pojedinih vrsta otpada. Prisutne je podsjetio na projekt „Otpad nije smeće“ i istaknuo važnost pravilnog razdvajanja otpada u svakodnevnom životu.

Učenici su pokazali interes za ovu temu te su imali niz pitanja. Zanimalo ih je koliko se otpada prikupi tijekom godine na području našeg grada, s koliko kamiona i djelatnika raspolaže Azelija eko, kao i što se događa s otpadom koji se prikupi u reciklažnom dvorištu.

Dobivene informacije i savjete učenici će upotrijebiti u izradi plakata i prezentacija u nastavi geografije.

 [više]

Ljetni kros za mladež Karlovačke županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 8. 6. 2018. 10:32

 [više]

Ozalj dobio prvu dječju gradonačelnicu

Autor: Jasenka Staničić, 6. 6. 2018. 17:34

Izvor: Služba za informacije http://www.ozalj.hr

Na drugoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja, koja je održana 4. lipnja 2018.  u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja, članovi koji su se odlučili kandidirati za Dječjeg gradonačelnika predstavili su Dječjem gradskom vijeću svoj program i neposrednim tajnim glasovanjem najviše glasova i povjerenje vijećnika dobila je Matea Mlačak, a za njenu zamjenicu izabrana je Ana Furjanić.

Nakon izbora ravnateljica Gordana Basar  svečano  je primila novoizabranu dječju gradonačelnicu i njezinu zamjenicu i čestitala im uz prigodne darove...

 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta priroda i društvo, 2.razred PŠ"Juraj Kamenar" Vrhovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 30. 5. 2018. 11:07

 [više]

3. Ozalj open turnir u sportskoj dvorani OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

Autor: Andreja Plavetić, 30. 5. 2018. 08:28

 [više]

Filip Kalčić osvojio zlatno, a Tin Mihalić srebrno odličje na kuglačkom natjecanju u Otočcu

Autor: Jasenka Staničić, 25. 5. 2018. 18:23

Autor: Maja Sokač

Ozaljska se škola godinama ponosi odličnim rezultatima mladih sportaša. Ovome nizu uspjeha dodaje zlatno odličje Filipa Kalčića u kategoriji u10 i srebrno odličje Tina Mihalića,u kategoriji u 11. Obojica su učenici 4.r. matične škole.

U gradu Otočcu na kuglani "Otočac" odigrano je pojedinačno prvenstvo HKR Zapad (županije Istarska, Karlovačka, Ličko-senjska i Primorsko-goranska) za podmladak U9,U10,U11,U12,U14 i U18. Filip i Tin su članovi Kuglačkog kluba Kupa iz Ozlja.

Iskrene čestitke Filipu iTinu!

Izvor: http://www.kuglacki-savez-kz.hr/

 [više]

Obavijest o promjenama u vremeniku pisanih provjera 5.a i 5.b razreda - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 25. 5. 2018. 09:52

 [više]

Nagrađeni na natječaju Moja prva knjiga

Autor: Jasenka Staničić, 24. 5. 2018. 13:13

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na poznatom literarno-likovnom natječaju Moja prva knjiga. Na adresu Udruge KAlibra knjiga pristiglo je ukupno 726 slikovnica pod mentorstvom 249 mentora i mentorica iz 181 osnovne škole iz svih dijelova Republike Hrvatske! Velik broj kvalitetnih i iznimno kreativno osmišljenih radova pred članice žirija, književnice Sanju Pilić i Silviju Šesto, je ove godine stavio težak zadatak. Troje učenika naše škole dobilo je poticajnu nagradu. To su učenici 2. razreda matične škole  Gita Kovačević i Luka Marković – Mikoć i  učenica 4.r. PŠ Mali Erjavec Aurora Latin. Njihove su učiteljice i mentorice Jasminka Trpčić i Mirjana Petrunić.

Čestitke nagrađenim učenicima i učiteljicama! Oni koji nisu nagrađeni ne trebaju biti razočarani jer su radeći slikovnicu sigurno uživali, a to je najvažnije. Zato čestitamo svima koji su svoju prvu knjigu uspjeli dovršiti!

 [više]

PŠ Podbrežje u gostima kod PŠ Juraj Kamenar, Vrhovac

Autor: Valentina Lukežić, 23. 5. 2018. 19:58

Učenici PŠ Podbrežje bili su u gostima kod učenika PŠ Juraj Kamenar u Vrhovcu. Sudjelovali su na predavanju Državne službe za zaštitu i spašavanje. Podsjetili su se koje brojeve trebaju nazvati u slučaju opasnosti te kako moraju reagirati u opasnim situacijama. 

Također su sudjelovali u radionici i edukaciji koju su provodili vatrogasci DVD-a Vrhovac. Naučili su nazive alata i pomagala za gašenje požara, a imali su i priliku isprobati gađanje predmeta na daljinu vodenim mlazom. 

Nakon predavanja i radionice uputili smo se u PŠ Podbrežje, a našim domaćinima smo se zahvalili na gostoprimstvu.  

 [više]

Naša UZ "Kotačac" osvojila 1. mjesto!

Autor: Jasenka Staničić, 22. 5. 2018. 17:20

Naša učenička zadruga "Kotačac" je nizu sjajnih uspjeha u prošlim desetljećima, kada se redovito nalazila u vrhu hrvatskoga učeničkog zadrugarstva, dodala  još jedan veliki rezultat - prvo mjesto na 19. Županijskoj smotri, održanoj u našoj školi!

Prosudbeno povjerenstvo  dodijelilo je UZ „Kotačac“ ukupno 50 bodova, a prvo mjesto znači i odlazak na Državnu smotru , koja će se održati u Vinkovcima. Za ovaj  uspjeh zaslužne su dugogodišnja voditeljica Zadruge Jasminka Žabčić, voditeljica Etno skupine Nada Peretić i voditeljica Malih kipara Anita Kotlar. Bravo za učiteljice koje su uložile puno truda, ali i inventivnosti u osmišljavanju rada zadruge! Bravo i za učenike koji su uspješno ostvarili njihove zamisli! Predstavnice učenika, koje su vrlo lijepo prezentirale rad naše škole, bile su učenica 3.r. Matične škole Tea Puljak i Matea Vuljanić, učenica 2.r. PŠ Mali Erjavec.

Na Državnoj smotri Karlovačku županiju predstavljat će još dvije učeničke zadruge, odabrane prema kriteriju godine osnutka. To su: UZ „Sunce“, OŠ Draganić i UZ „Zvončići“, OŠ Katarine Zrinski Krnjak.  Za Županijski stol odabrana je UZ „Rode“ iz Prirodoslovne škole Karlovac.

Čestitke svima odabranima, a posebno našim sjajnim predstavnicama!

.

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: Jasenka Staničić, 22. 5. 2018. 12:06

U našoj školi 22. svibnja održana je, drugi  put zaredom, 19. Županijska smotra učeničkih zadruga. Nakon kulturno-umjetničkog programa i pozdrava ravnateljice Gordane Basar, Smotru je svečano otvorio dogradonačelnik Grada Ozlja Stjepan Basar. Sudjelovalo je ukupno 16 učeničkih zadruga iz 12 osnovnih i 3 srednje škola te zadruga Učeničkog doma Karlovac. Bila nam je čast i zadovoljstvo ugostiti mlade zadrugare i njihove voditelje, koji se bave kreativnim  i društveno korisnim radom  i pritom stvaraju prelijepe rukotvorine, oživljavaju kulturnu baštinu  ili nam predstavljaju odlične poduzetničke ideje.  Smotra je pokazala puno kreativnosti, mašte i truda vrijednih ruku kako bi se što bolje prikazalo čuvanje tradicije i njezina primjena na suvremenim uporabnim predmetima.

Naša Učenička zadruga „Kotačac“ ove godine predstavlja Etno skupinu koja djeluje u Područnoj školi Mali Erjavec i u Matičnoj školi u Ozlju... 

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 2.razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 22. 5. 2018. 09:42

 [više]

Učenici naše škole vrijedni su volonteri Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 21. 5. 2018. 11:35

U petak 18. svibnja 2018. , učenici viših razreda naše škole koji su uključeni u projekt volonterske školice sudjelovali su zajedno sa svojim učiteljicama Vedranom Mikuličin, Anitom Kotlar i Ivanom Lukšić, na radnoj akciji čišćenja obale rijeke Kupe koju je organizirao Volonterski centar Kupa. Volontersku akciju čišćenja obale rijeke Kupe osmislio je EVS volonter Taavi iz  Estonije, a provedena  je povodom manifestacije „Hrvatska volontira 2018.“. Naši su učenici kroz niz edukativnih i kreativnih radionica vidjeli kakve smo sve vrste otpada skupili, koliko se pojedina vrsta razgrađuje, što se može napraviti iz nekog otpada i sl. Svaki je učenik izabrao najzanimljiviji dio od sakupljenog otpada i iz tih dijelova smo zatim napravili skulpturu ribe koju smo postavili na stablo, na ozaljskom kupalištu kao podsjetnik na današnju volontersku ekološku akciju. Ova volonterska akcija pokazala se veoma  poučnom i uspješnom stoga se veselimo novim projektima i radnim akcijama na kojima će naši učenici sudjelovati.

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta priroda i društvo, 2.razred MŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 21. 5. 2018. 09:13

 [više]

Održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja

Autor: Jasenka Staničić, 18. 5. 2018. 18:23

Autor: Maja Sokač

U Gradskoj vijećnici Grada Ozlja 17. svibnja održana je konstituirajuća sjednica Vijeća. Sjednici su prisustvovali članovi Dječjeg gradskog vijeća zajedno s voditeljicom, gradonačelnica Gordana Lipšinić, voditeljica DND Karlovac Jasmina Rendulić, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Zoretić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i projekte Toni Šarić te Koordinacijski odbor akcije “Grad Ozalj-prijatelj djece.” Članovi su imali prilike upoznati rad Vijeća i predstaviti se. Iako vidno uzbuđeni, učenici su pokazali spremnost na prihvaćenje ovog izazova te se radujemo njihovim budućim projektima.

 [više]

Projekt „Hrvatske razglednice“

Autor: Jasenka Staničić, 16. 5. 2018. 10:26

Autor: Maja Sokač

Nedavno su učenici 4. razreda matične škole primili razglednicu iznenađenja učenika OŠ Sveti Filip i Jakov što ih je potaklo da se i sami uključe u projekt „Hrvatske razglednice“. Cilj je projekta povezivanje svih krajeva domovine ovim već pomalo zaboravljenim načinom komuniciranja. Svaki učenik izabrao je mjesto i školu u koju će poslati svoju razglednicu uz prigodne pozdrave iz ozaljskoga kraja.

 [više]

Prometna kultura za najmlađe

Autor: Jasenka Staničić, 14. 5. 2018. 10:25

Za učenike razredne nastave matične i područnih  škola održana je akcija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“. Radi se o preventivnoj edukaciji o sigurnosti u cestovnom prometu.

Program je hrvatska inačica Jumicar  koncepta koji je prije više od 25 godina potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja. U akciji su, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska-Mini auti, sudjelovali djelatnici Policijske uprave karlovačke, Policijske postaje Ozalj, Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj i DVD Vrhovac...

 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnih predmeta hrvatski jezik i PID u 2.i3. razredu PŠ "Juraj Kamenar"Vrhovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 5. 2018. 09:09

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 4.razred MŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 5. 2018. 08:46

 [više]

Promjena u vremeniku pisani provjera znanja iz nastavnog predmeta hrvatski jezik - 2.razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 9. 5. 2018. 14:17

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta matematika 2.razred MŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 9. 5. 2018. 09:04

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja 2.razred PŠ Mali Erjavec-matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 7. 5. 2018. 08:28

 [više]

Posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba

Autor: Jasenka Staničić, 4. 5. 2018. 12:12

Autor: Ana Brunski

U srijedu 2. svibnja 2018. godine, učenici 6.a. i 6.b. razreda OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba. 

U jutarnjim satima krenuli smo prema Zoološkom vrtu grada Zagreba. Po dolasku, na ulazu nas je dočekala djelatnica Zoološkog vrta koja je učenike u dvije grupe provela kroz dijelove parka u okviru obrazovnog programa „ Kroz džunglu i prašumu“.

Uz stručno vodstvo učenici su na zabavan način ponovili nastavno gradivo te naučili nove zanimljivosti o pojedinim životinjama tropskih kišnih šuma. Također, edukatorica je naglasila važnost očuvanja svjetskih šuma i istaknula ulogu zooloških vrtova u suvremenom društvu.

Nakon edukacije i slobodnog vremena za šetnju i druženje uslijedio je povratak prema Ozlju.

 [više]

Anja Tuškan ponovo na prvom mjestu u Hrvatskoj!

Autor: Jasenka Staničić, 3. 5. 2018. 09:03

Na najmasovnijem međunarodnom natjecanju mladih matematičara „Klokan bez granica“, koje u Hrvatskoj organizira Hrvatsko matematičko društvo, učenica 4. r. Anja Tuškan ponovila je svoj sjajan lanjski uspjeh. Opet se s maksimalnim brojem bodova našla na prvom mjestu u Hrvatskoj, zajedno s još 18 izvrsnih mladih matematičara, od ukupno 12 550 natjecatelja. Posebno ističemo da se Anja natjecala u kategoriji učenika 4. i 5. razreda, dakle s brojnim godinu starijim učenicima!

Velike čestitke Anji  i njezinoj učiteljici Katici Graša! Napominjemo da je Anja ove godine, također sa stopostotnom točnošću, riješila i zadatke na Županijskom natjecanju iz matematike. Nažalost, učenici razredne nastave ne mogu se još natjecati na državnoj razini.

I u najmlađoj kategoriji imamo dvojicu izvrsnih! Između više od  8900 natjecatelja, Damjan Komadina našao se na sjajnom 13. mjestu, a Dario Šoštarić na također izvrsnom 23. mjestu. Obojica su učenici 2. razreda, a njihova je učiteljica Jasminka Trpčić. Velike čestitke i njima!

 [više]

POSJET SLAVINIH PLANINARA MARKANTNOM OKIĆU I PLEŠIVICI

Autor: Mirjana Petrunić, 30. 4. 2018. 09:59

Ovaj vikend Slavini planinari su sa svojim  voditeljima Mirjanom Petrunić i Sandrom Prebeg   posjetili Plešivicu, drugi po visini vrh u Samoborskom gorju. Na vrhu se nalazi 10 metara visoka piramida od kuda se protežu lijepi vidici  prema Velebitu, Kleku, Zagrebu, Samoborskom i Žumberačkom gorju te Hrvatskom zagorju. Šetnjom grebenom uputili su se prema najmarkantnijoj točki ovog kraja Okiću na čijim stijenama je sagrađen Stari Grad. To je jedan od najstarijih srednjovjekovni plemićkih gradova na osebujnom položaju vrlo vrijedne očuvane romaničke arhitekture jedinstven u kontinentalnoj Hrvatskoj.

 [više]

PŠ Podbrežje obilježila Dan Grada Ozlja

Autor: Valentina Lukežić, 26. 4. 2018. 19:00

"Navik on živi, ki zgine pošteno" riječi su koje su se na današnji dan često izgovarale u spomen velikana Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog. Na Dan Grada Ozlja učenici PŠ Podbrežje prisjetili su se njihove velike žrtve tako što su sudjelovali u svečanom mimohodu i prisustvovali svetoj misi u Župnoj crkvi Sv. Vida u Ozlju. Nakon svete mise nastavili smo u povorci do ozaljskoga starog grada gdje su prisustvovali polaganju vijenaca i lampiona ispred spomen ploče u čast pogubljenih velikaša. 

Nakon svečanog dijela programa, učenici su nastavili svoje putovanje do Zavičajnog muzeja koji se također nalazi u ozaljskom starom gradu. Učenici su razgledali stare i vrijedne predmete, alate i oružja. Zaključili su da je naš ozaljski kraj prepun zanimljivih povijesnih priča.

Veseli, puni dojmova i malo umorni, vratili su se svojim kućama. 

 [više]

Dan grada Ozlja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 25. 4. 2018. 18:59

U povodu 30. travnja, spomendana na Zrinske i Frankopane,  Mladi povjesničari i njihova voditeljica Ivana Ferko Pećar pripremili su prigodnu prezentaciju kojom svim građanima čestitaju Dan grada Ozlja. Prezentaciju možete pogledati u prilogu ovoj vijesti.

 [više]

Uz Noć knjige učenici jedni drugima preporučili što pročitati

Autor: Jasenka Staničić, 24. 4. 2018. 11:32

U povodu Noći knjige pripravnica Maja Sokač došla je na odličnu ideju i postavila u školskom predvorju plakat „Preporuči mi knjigu“ na koji su učenici lijepili listiće sa svojim prijedlozima. Dobili smo 48 preporuka i 4 komentara.

Zanimljivo, učenici jedni drugima rado preporučuju lektirna djela. Čak je 18 listića s naslovima iz lektire koji su djeci bili zanimljivi i ostali im u lijepom sjećanju – od Vlaka u snijegu do Kolarove Breze! Najviše glasova dobio je roman Mire Gavrana Zaljubljen do ušiju – 3 listića. Očito, lektira nije dosadna!

Harry Potter je i dalje najpopularniji. Dobio je 5 glasova, jednako kao i različiti naslovi Sanje Pilić koji najčešće govore o životu i problemima mladih.

Među ostalim knjigama koje su dobile po jedan glas (20 listića) prevladavaju fantastične priče o neobičnim likovima, poput Trilogije o Trilima Amande Hocking i Hekatine škole Rachel Hawkins, priča o divu Čampru Vjekoslave Huljić i druge knjige na tragu magičnih svjetova Harryja Pottera. Kao posebno vrijednu preporuku izdvajamo knjigu Johna Boynea „Dječak u prugastoj pidžami“ o stradanjima djece u koncentracijskim logorima Drugog svjetskog rata.

Dobili smo i četiri listića s komentarima umjesto preporuke – dva na kojima piše: „Knjige su zakon!“ i dva s mišljenjem: „Knjige su bezveze“. Nadamo se da se slažete s prvim!

 [više]

Noć knjige sa „Zvrkaonicom“ Siniše Cmrka

Autor: Jasenka Staničić, 24. 4. 2018. 09:08

Noć knjige 2018. obilježena je čak 287 grada i mjesta širom zemlje. Više od 669 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove…) pripremilo je gotovo 1200 različitih programa i akcija u cilju popularizacije knjige i čitanja.

Tim povodom u našoj školi gostovao je književnik, glumac, nekoć vrlo popularan TV voditelj i vječiti dječak Siniša Cmrk sa svojim vedrim projektom zvanim „Zvrkaonica“. „Zvrkaonice“ su čitateljsko-pisateljsko-glumački susreti koji potiču učenike i učenice za zainteresirano slušanje, pomno čitanje, stvaralačko pisanje i glumu, a vodi ih i realizira sam autor Siniša Cmrk. Uz obilje stihova nastalih na licu mjesta i uz aktivnu pomoć učenika, pisac nam je predstavio i svoju knjigu „Zvrk domaćinstvo, priče mačka Pisa u stihopisu“, koju ćete uskoro moći posuditi u školskoj knjižnici.

Održane su dvije radionice za učenike razredne nastave, a djeca su zaigranost autora i njegove pjesme popratila s puno smijeha i želje za kreativnom suradnjom, a zatim su i sami napisali puno svojih vlastitih pjesmica.

 

 [više]

Obavijest o promijeni u vremeniku pismenih provjera iz hrvatskog jezika, 2.razred MŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 23. 4. 2018. 11:23

 [više]

Osmaši na terenskoj nastavi u Lici

Autor: Jasenka Staničić, 20. 4. 2018. 12:43

Autor: Ana Brunski

 

U srijedu, 18. travnja 2018. godine, učenici 8.a. i 8.b. razreda OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj bili su na terenskoj nastavi u Lici gdje su posjetili Smiljan, Baraćeve špilje i Rastoke. 

 

Krenuli smo u jutarnjim satima, a prvo odredište bio je Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan. Tamo nas je dočekala djelatnica muzeja koja nas je upoznala sa životom i izumima Nikole Tesle. Posjetili smo Teslinu rodnu kuću i laboratorij gdje su učenici imali priliku držati neonske lampe bez kabla i bez žice, koje su zasvijetlile kada se transformator uključio. Nakon obilaska centra i slobodnog vremena koje su učenici proveli na dječjem igralištu koje je uređeno tako da podsjeća na neke Tesline izume, oko 12.00 sati, uputili smo se prema Baraćevim špiljama.   

Uz stručno vodstvo, razgledali smo špilju te naučili ponešto o tisućljetnom nastajanju špilje, geološkoj građi i vrijednim povijesnim nalazima.

Oko 15.30 sati došli smo u Rastoke gdje su nas dočekali učenici OŠ Slunj. Nakon druženja i šetnje uz rijeku Slunjčicu uputili smo se prema Ozlju.

 
 [više]

Dječja biciklijada u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 20. 4. 2018. 10:00

Izvor: DND Ozalj
 
Ovogodišnja Dječja biciklijada je 3. po redu u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj. Biciklijada je namijenjena djeci i roditeljima, prijateljima, obiteljima. Održava se s ciljem podizanja svijesti o važnosti kretanja, boravka u prirodi, upoznavanja zavičaja i kulturne baštine koja nas okružuje. Nakon odvožene rute, sudionici se priključuju Oldschool desantu na Ozalj gdje će ih na ozaljskom gornjem kupalištu dočekati zanimljivi oldtimeri i okrijepa.
 
Generalni pokrovitelj Dječje biciklijade je Grad Ozalj.
 [više]

Promjena u vremeniku pismenih provjera znanja iz nastavnog predmeta hrvatski jezik 2. i 3. razred PŠ "Juraj Kamenar"Vrhovac

Autor: Andreja Plavetić, 19. 4. 2018. 13:09

 [više]

Izabrani su članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja

Autor: Jasenka Staničić, 19. 4. 2018. 12:29

Autor: Maja Sokač

Na svojoj 4. sjednici održanoj 30. listopada 2017. godine Gradsko vijeće grada Ozlja donijelo je odluku o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja.

Grad Ozalj može se pohvaliti statusom “Grad – prijatelj djece”, a osnivanje ovog Vijeća bio je logičan korak čime će se nastojati dodatno promicati dječja prava i obveze.

Izbori za članove Vijeća održali su se 18. travnja u OŠ “Slava Raškaj” Ozalj. Dječje gradsko vijeće činit će po dva predstavnika 4., 5., 6. i 7. razreda. Između predloženih kandidata izabrani su:

 • Tin Mihalić i Anja Tuškan (4. razred)

 • Matea Mlačak i Emili Bakarić (5. razred)

 • Ana Furjanić i Lukas Lukunić (6. razred)

 • Fran Benković i Luka Marković-Ficko (7. razred)

Jedan od izabranih članova postat će Dječji gradonačelnik grada Ozlja. Grad Ozalj osigurat će sve potrebne uvjete za rad Vijeća. Ponosni smo na naše učenike koji su hrabro prihvatili ovaj izazov te im želimo što uspješniji rad!

 
 [više]

"Zlatna grana", multimedijska radionica Lidije Bajuk

Autor: Jasenka Staničić, 19. 4. 2018. 08:19

Autori: Leona Vrbetić, Karla Benković Prebeg, Marija Marta Mejšaki

16. travnja 2018. etno glazbenica Lidija Bajuk održala je radionicu u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca o slavenskoj mitologiji te ljepoti tradicionalne glazbe. Radionica je bila poučna i zanimljiva. Učenici su mnogo naučili o povijesti etno glazbe, načinu vjerovanja i mitologiji svojih predaka. Novinarke škole imale su priliku intervjuirati glazbenicu. Cijeli intervju bit će dostupan na školskom radiju “Slavin glas.”

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera PID 2.razred PŠ Vivovida Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 18. 4. 2018. 10:39

 [više]

Ususret manifestaciji Noć knjige 2018.

Autor: Jasenka Staničić, 18. 4. 2018. 10:15

Autor: Maja Sokač

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine s ciljem promicanja i stvaranja kulture čitanja. Ističe važnost stvaranja i čitanja knjige. Prilika je to za razmjenu čitateljskih iskustava, emocija i spoznaja koje napisane riječi pobuđuju u nama. Također, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, a 23. travnja Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Za tu priliku u holu škole postavljen je plakat gdje učenici mogu preporučiti njima omiljena književna djela te tako potaknuti druge na čitanje istih.

Pozivamo sve učenike, ali i njihove učitelje da se pridruže ovoj akciji!

Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice. (Charles W. Eliot)

 [više]

Projekt "Posadimo biljčicu za našu pčelicu" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 18. 4. 2018. 10:08

Autor: Ivana Lukšić

U suradnji s Udrugom pčelara općine Žakanje na Projektu "Posadimo  
biljčicu za našu pčelicu" učenici naše škole u izvannastavnoj  
aktivnosti Mali ekolozi posadili su sadnice lipe i japanske sofore. Lipa i japanska sofora je drveće koje jako "medi" te su vrlo korisne  
pčelarima. Udruga je poklonila sadnice školi i očekuje nas donacija   
jedne košnice solitarnih pčela (pčela koje ne bodu),  preko koje će  
učenici naše škole učiti o korisnosti pčela, njihovom načinu života te  
o zdravim karakteristikama meda.
Zahvaljujemo Valentini Kolić, koja vodi Projekt "Posadimo biljčicu za  
našu pčelicu", što nam je omogućila osmišljavanje okoliša škole  
sadnjom lipe i japanske sofore. U projektu slijedi i sadnja budrovke  
(čiste lavande) koju ćemo upriličiti za Dan planeta Zemlje.

 [više]

Ususret Danu planeta Zemlje

Autor: Jasenka Staničić, 18. 4. 2018. 10:05

Autor: Maja Sokač

Bliži se 22. travanj, dan kada se obilježava Dan planeta Zemlje. Sat razrednika učenici 4. razreda PŠ Mali Erjavec iskoristili su za promišljanje o važnosti očuvanja okoliša. Nakon uvodnog razgovora i razmjene iskustava o odgovornom ponašanju prema prirodi učenici su izrađivali straničnike, tzv. bookmarks s motivima vezanima uz prirodu koje su popratili svojim eko-porukama. Korelacija Građanskog odgoja, Likovne kulture i Prirode i društva pokazala se kao dobitna kombinacija koja je rezultirala kreativnim učeničkim radovima.

 [više]

Državno natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Jasenka Staničić, 13. 4. 2018. 18:05

Izvor: Udruga za promicanje novih tehnologija Tehno Oz

Završilo je 60. natjecanje mladih tehničara u Poreču. OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj ove je godine imala čak dvoje predstavnika, Tihanu Razumić u kategoriji radiokomunikacija i Davida Ferka u kategoriji automatike. David je ujedno i član Udruge Tehno Oz.

Oboje su ostvarili vrijedne rezultate u svojim kategorijama, Tihana je ostvarila 16. a David 9. mjesto.
Iskrene čestitke našim natjecateljima i njihovim uspješnim  mentorima Erihu Neuholdu i Predragu Matku!

 [više]

Želite li naučiti snimiti film ili glumiti u njemu?

Autor: Jasenka Staničić, 12. 4. 2018. 19:27

Većina nas uživa u filmovima, a neki bi voljeli i sudjelovati u stvaranju filmskih priča. Evo, pruža vam se izvrsna prigoda, ovdje u Ozlju, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca!

Ovo je poziv svim zainteresiranim učenicima  naše škole, od 4. do 8. razreda da se  pridruže dječjoj filmskoj skupini.

Prva filmska radionica u Gradskoj knjižnici Ozalj održat će se u sklopu obilježavanja ovogodišnje Noći knjige, u subotu, 21. travnja 2018. od 10 do 14 sati. Radionica će se sastojati od praktičnih vježbi snimanja, režije, glume, montiranja, jednostavnih specijalnih efekata itd. Dotaknut će se i filmske teorije (u najmanjoj mogućoj mjeri, za početak), a cilj radionice je produkcija kratkog igranog filma. Voditelj radionice bit će ravnatelj Bogdan Bošnjak, koji iza sebe ima sjajne uspjehe s malim filmašima iz OŠ Skakavac. Njihov film „Zadaćaaa“ dobio je prvu nagradu na 54. reviji Hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Makarskoj.

Ukoliko prva radionica bude uspješna, daljnje radionice održavat će se tijekom ljeta, a možda i prije, ovisno o mogućnostima. Obavijesti o ovoj “filmskoj priči” uskoro će biti na web i Facebook stranicama Gradske knjižnice Ozalj.

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja 1.razred PŠ Mali Erjavec- hrvatski jezik i matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 4. 2018. 08:14

 [više]

Zahvala na donaciji klima uređaja PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 11. 4. 2018. 17:40

Srdačno zahvaljujemo obitelji Car na velikodušnoj donaciji klima uređaja. Obitelj Car pobrinula se da vrućina i hladnoća ne stvaraju prepreku za opuštenu radnu atmosferu. Za postavljanje klima uređaja zaslužan je gospodin Škrlac kojem, također, ovim putem zahvaljujemo. 

Hvala od učenika i svih djelatnika škole. 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja iz nastavnog predmeta geografija u 5.a razrednom odjelu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 4. 2018. 11:11

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta kemija u 8.a i 8.b razrednom odjelu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 4. 2018. 11:08

 [više]

„Volonterska školica“ i „Volonterski klub“ u našoj školi

Autor: Jasenka Staničić, 11. 4. 2018. 10:55

U sklopu projekta „Volonterska školica“ naše su djelatnice sudjelovale na edukaciji za osmišljavanje i provođenje kvalitetnih volonterskih programa u školi. Edukacija u trajanju od 3 dana odvijala se u studenom prošle godine, a edukaciju je vodila djelatnica LAG-a Vallis Colapis. Kroz projekt se u našoj školi osniva Volonterski klub koji će provoditi aktivnosti sukladno potrebama učenika, učitelja, škole ili zajednice koje ćemo identificirati kroz analizu potreba. U ponedjeljak 9. travnja održana je prva radionica s učenicima koji su zainteresirani za rad u „Volonterskom klubu“. Na tim radionicama učenici su pokušali u grupama napisati mali dio svojih ideja za budući volonterski rad.

 [više]

Čitamo mi u obitelji svi

Autor: Jasenka Staničić, 9. 4. 2018. 08:56

Svake godine u našoj školi naprtnjača s knjigama „putuje“ od obitelji do obitelji. Riječ je o projektu poticanja čitanja „Čitamo mi u obitelji svi“, koji se provodi u trećem razredu.  Projekt je započeo još ujesen, u Mjesecu hrvatske knjige, a trajanje ovisi o broju učenika u razredu. Danas su i naši trećaši završili s čitanjem odabranih knjiga iz školske knjižnice. Zahvaljujući trudu i angažmanu učiteljice Jasminke Žabčić u projektu su sudjelovale obitelji svih učenika.

U naprtnjači je bilo ukupno osam knjiga. Neke su čitala djeca, neke starija braća i sestre, a neke roditelji. Cilj projekta bio je pokazati djeci kako čitanje u obitelji može biti vrijedno, ali i zabavno.

 

 [više]

Odgoda planirane pismene provjere znanja iz hrvatskog jezika u 7.b i 7.c razrednom odjelu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 6. 4. 2018. 10:56

 [više]

Nagrade i priznanja Slavinim mladim mladim akvarelistima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 29. 3. 2018. 16:39

U sklopu raznolikih aktivnosti kojima smo obilježili ovogodišnji Dan škole održana je priredba na kojoj su nastupili školski zbor i orkestar Glazbene škole Karlovac, Područnog odjela Ozalj te učenici Matične i 4.r.Područne škole Mali Erjavec koji su svojim nastupima zaokružili temu o našoj Slavi, našem Ozlju i „Ljudima oko nas“, kako je glasio slogan priredbe. Temu smo odabrali u skladu s glavnim motivom likovnih radova – portretom.

Na  svečanosti  nakon priredbe ravnateljica Gordana Basar podijelila je nagrade, diplome, pohvalnice i zahvalnice najuspješnijim mladim slikarima i njihovim mentorima, sudionicima 4. Međunarodnog natječaja „Slavini mladi akvarelisti“. Učenici su se natjecali u kategorijama razredne i predmetne nastave i srednjoškolaca.

Učitelj likovne kulture i organizator Natječaja Denis Franušić postavio je u školskom predvorju izložbu odabranih akvarela, koja će biti otvorena do kraja sljedećega tjedna. U priloženom biltenu možete vidjeti fotografije nagrađenih i pohvaljenih radova i saznati pojedinosti o Natječaju.

 [više]

PŠ Mali Erjavec obilježila Dan škole

Autor: Jasmina Rendulić, 28. 3. 2018. 18:16

Posjet gradu Ozlju

Učenici i učiteljice Područne škole Mali Erjavec, povodom Dana škole, posjetili su grad Ozalj. 

 [više]

Dan škole u PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac

Autor: Valentina Lukežić, 28. 3. 2018. 16:44

Učenici PŠ Podbrežje prigodno su proslavili Dan škole u gostima u PŠ "Juraj Kamenar" u Vrhovcu. Družili su se s učenicima domaćinima u igri, ali i u likovnom stvaralaštvu. Gošća i zvijezda dana bila je profesorica likovne umjetnosti, ilustratorka i karikaturistica, gospođa Mojca Svetic Radočaj. Na samom početku rada pokazala je učenicima neke od slikovnica koje je do sada ilustrirala, a zatim je svima pokazala pravu poslasticu - upoznala nas je s Igijem, maskotom Dječjeg odjela Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić". 

Nakon što su učenici vidjeli kako se pravilno crta ljudsko lice i njegovi dijelovi, prionuli su na pravi posao. Svatko je dobio nacrtanu, ali i praznu pisanicu, koju je svatko ukrasio na svoj način i po svojoj želji. Učenici su flomasterima vrijedno ukrašavali svoje pisanice, a zatim su svoje radove odnijeli veselo kućama. 

Učenici i njihove učiteljice zahvaljuju gospođi Svetic Radočaj na trudu i vrlo zanimljivom predavanju, a učenici i učiteljice PŠ Podbrežje zahvaljuju i na gostoprimstvu. Zadovoljni što smo obilježili Dan škole, veselo smo otrčali u zagrljaj proljetnim praznicima.

 [više]

Dan škole započeo predstavljanjem obnovljene spomen-ploče s reljefom Slave Raškaj

Autor: Jasenka Staničić, 28. 3. 2018. 09:46

Danas je Dan naše škole, posvećen sjećanju na Slavu Raškaj. Započeo je svečanim predstavljanjem obnovljene spomen-ploče u školskom predvorju. Ploča, koju su građani Ozlja postavili 1974. godine, donedavno je stajala na pročelju školske zgrade. Autor reljefa Slave Raškaj jedan je od najvećih hrvatskih kipara 20. st. Vanja Radauš.

Na svečanosti su pred pločom govorili ravnateljica škole Gordana Basar, gradonačelnica Gordana Lipšinić i akademski kipar Stjepan Divković. Potom su ravnateljica i gradonačelnica ukazale posebnu čast učenicima Davidu Ferku i Ianu Palisaku, koji su nas već uspješno predstavljali na državnom natjecanju, kao i onima koji će nas tek predstavljati - Tihani Razumić i ponovno Davidu Ferku... 

 [više]

"Klokan bez granica"

Autor: Jasenka Staničić, 23. 3. 2018. 10:13

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog matematičkog društva, u  četvrtak  22. ožujka 2018.  u školama diljem Hrvatske održano je matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2018.

Cilj ovog međunarodnog natjecanja je popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Natjecatelji su podijeljeni po dobnim skupinama: Pčelice (II. razred OŠ) Leptiriće (III. razred OŠ) Ecolier (IV. i V. razred OŠ) Benjamin (VI. i VII. razred OŠ)  i Cadet (VIII. razred OŠ i I. razred SŠ).

Koordinatorica "Klokana" u našoj školi bila je povjerenica Hrvatskog matematičkog društva, učiteljica matematike Anita Tuškan. Sudjelovalo je čak 80 učenika! Kako je prošlih godina bilo odličnih rezultata, nadamo im se i ove godine!

 [više]

PŠ Mali Erjavec obilježila Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Autor: Jasmina Rendulić, 21. 3. 2018. 15:04

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Danas, 21. ožujka 2018. godine, učenici 1. i 3. razreda su, sa svojim učiteljicama Lenkom Tanevski i Jasminom Rendulić, obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Ovaj dan obilježili su nošenjem različitih čarapa i na taj način iskazali svoju podršku borbi osoba s Downovim sindromom za njihovu bolju integraciju i položaj u društvu.

 [više]

Nagrađeni i pohvaljeni „Slavini mladi akvarelisti“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 21. 3. 2018. 10:41

Na 4. Međunarodni likovni natječaj „Slavini mladi akvarelisti“ odazvalo se ukupno 17 škola, 14 osnovnih i 3 srednje. Natječaj je međunarodni jer su osim škola iz Karlovačke županije na njemu sudjelovale i četiri osnovne škole iz Republike Slovenije.

Kako je svaka škola mogla poslati najviše 10 likovnih radova, na Natječaju je sudjelovalo 117 učenika. S njima je radilo 43 mentora, što je ukupno 160 sudionika.

Stručno povjerenstvo nagradilo je ili pohvalilo 30 učeničkih akvarela. Radili su u sastavu: Aleksandra Škrtić iz OŠ Dubovac, Nevenka Mikulić iz OŠ „Vladimir Nazor“ Duga Resa i Mira Stepinac, slikarica iz Ozlja.

Prvu nagradu u mlađoj kategoriji učenika osnovnih škola osvojila je učenica 1. razreda OŠ Metlika Živa Savić, a u starijoj učenik 7. razreda Gašper Simonič,  također iz OŠ Metlika. U srednjoškolskoj kategoriji najboljim je proglašen rad Hane Volner, učenice 2. razreda Gimnazije Karlovac. Hana Volner je i prošle godine na našem Natječaju osvojila 1. nagradu. Čestitamo! (...)

 [više]

Dan šarenih čarapa

Autor: Jasenka Staničić, 21. 3. 2018. 10:17

Danas, 21. ožujka, obilježava se Svjetski dan osoba s Downovim sindromom.

Simbol ovoga dana su šarene čarape, jer ih osobe sa sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se im se podrška i želja da se što lakše uključe u društvo.

Učenici produženog boravka i njihova učiteljica Ines Jalševac također su obilježili ovaj dan. Šarene su ih čarape podsjetile na razumijevanje i prihvaćanje različitosti među ljudima.

 [više]

Odgoda planirane pismene provjere znanja iz hrvatskog jezika u 2.razredu u PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 20. 3. 2018. 11:30

 [više]

David Ferko i Ian Palisak sjajni na državnom natjecanju iz informatike

Autor: Jasenka Staničić, 17. 3. 2018. 15:59

 

Izvor: prenosimo vijest s Radio Mrežnice
 David Ferko i Ian Palisak ostvarili su sjajne rezultate na Državnom natjecanju iz informatike u kategoriji razvoj softvera održanom u Primoštenu. Naši pametni dečki osvojili su 4. mjesto s projektom Smart Home. Projekt omogućava upravljanje sustavom grijanja i hlađenja, kontrolu rasvjete te kontrolu potrošnje električne energije. Implementacijom ovog sustava u kućanstava ostvaruju se značajne uštede u potrošnji struje i energije za zagrijavanje...

 [više]

Izvanučionička nastava u Graz i tvornicu čokolade Zotter

Autor: Andreja Plavetić, 14. 3. 2018. 10:22

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U petak,  16.3. idemo na terensku nastavu u Graz i tvornicu čokolade Zotter u Austriji. Vrijeme polaska je u 5:45  sati s autobusnog kolodvora u Ozlju. Učenike molimo da dođu 15 minuta prije. Predviđeni povratak je oko 22 sata. Obucite se slojevito i udobno i  ne zaboravite osobne iskaznice ili putovnice!

Učenici koji ne sudjeluju u terenskoj nastavi dolaze redovno u školu.

 [više]

Petra Ferenac druga, a Lorena Mihičinac treća na natjecanju iz hrvatskog jezika

Autor: Jasenka Staničić, 12. 3. 2018. 12:44

Naši učenici nastavljaju sa sjajnim rezultatima na natjecanjima. Prošli tjedan održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika na kojemu je učenica Petra Ferenac iz 7.a osvojila drugo, a Lorena Mihičinac iz 7.b treće mjesto. Bravo!

Petrina mentorica je Karla Lenuzzi Jakšić, a Lorenina Dušanka Galez.

Velike čestitke na izvrsnim rezultatima vrijednim učenicama i njihovim uspješnim mentoricama!

 [više]

PŠ Podbrežje uključeno u akciju "Zeleni korak"

Autor: Valentina Lukežić, 9. 3. 2018. 17:53

PŠ Podbrežje uključilo se u akciju prikupljanja starog papira "Zeleni korak" koju organizira drogerija DM - drogerie markt u suradnji s DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. Stari papir ćemo vrijedno sakupljati i odlagati na primjerenom mjestu u školi, a ovim putem pozivamo i sve ostale koji nam se žele priključiti u akciji. Sakupljajte i vi papir i donesite nam ga do kraja ožujka u PŠ Podbrežje. 

Sakupljajmo stari papir i spasimo drveća!

 

 [više]

Likovni rad Martina Kosa predložen za državno natjecanje

Autor: Jasenka Staničić, 8. 3. 2018. 12:17

Na ovogodišnjem LIKU -u, županijskom likovnom susretu učenika osnovnih i srednjih škola, na kojemu je sudjelovalo 227 učenika iz 30 osnovnih škola i 6 radova iz 3 srednje škole, za izložbu u OŠ „Braća Seljan“ odabrani su radovi Jure Šoštara, Sebastijana Sentigara i Stjepana Benkovića iz 8. r. Tema je bio čudesni svijet mitoloških bića, a zadatak izraditi skulpturu od žice uz mogućnost korištenja konopa prirodne boje.

Rad Martina Kosa, učenika 7. r. predložen je za državno natjecanje.

Čestitamo Martinu Kosu i njegovom mentoru Denisu Franušiću.

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja 1.razred PŠ Vivodina - PiD Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 7. 3. 2018. 14:32

 [više]

Luka Marković - Ficko drugi, a Antonija Perez treća iz povijesti!

Autor: Jasenka Staničić, 7. 3. 2018. 12:48

Kako je naša škola ove godine domaćin Županijskog natjecana iz povijesti, s ponosom možemo objaviti sjajne rezultate koji su postigli naši mladi povjesničari. Posebno čestitamo Luki Markoviću - Ficku koji je osvojio 2. mjesto i Antoniji Perez koja je bila isto tako izvrsna - treća u kategoriji učenika sedmih razreda. Anja Zajec osvojila je jako dobro 5. mjesto.

U kategoriji osmaša Antea Šoštarić i  Dario Jelenčić našli su se  u gornjoj polovici konačnog poretka.

Velike čestitke svim natjecateljima i njihovoj mentorici Mari Smičiklas!

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti u našoj školi

Autor: Jasenka Staničić, 7. 3. 2018. 12:46

U srijedu 7. ožujka na Županijskom natjecanju iz povijesti u našoj školi okupilo se 39 učenika u pratnji svojih mentora iz 16 osnovnih škola Karlovačke županije. U kategoriji 7. razreda natjecalo se 11, a u kategoriji 8. razreda 28 učenika koji su na školskim natjecanjima prešli zadani bodovni prag.

Natjecanje je otvoreno kratkim prigodnim programom i pozdravima ravnateljice Gordane Basar i gradonačelnice Gordane Lipšinić, koja nam uvijek u ovakvim prigodama pruža svoju potporu.

Ravnateljica Gordana Basar upoznala je goste s našom školom i programom Natjecanja te im srdačnu dobrodošlicu riječima: „Vi, dragi učenici ovdje nazočni, najbolji ste u Karlovačkoj županiji i ovo današnje natjecanje će iznjedriti najbolje od najboljih. Čula sam jednu izreku:  ̔Velike ideje se rađaju iz znanja i poštovanja različitosti. Zamislite kako bi izgledao svijet kada bismo svi udružili naše glave?  ̓ Glave ste udružili sa svojim mentorima, znanja imate i sada još samo osvojite najviše bodova koje možete! Sretno svima!“

Učenici su potom krenuli rješavati testove. O rezultatima u sljedećoj vijesti.

 [više]

Izvrsni rezultati sa Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika

Autor: Jasenka Staničić, 7. 3. 2018. 12:37

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom u OŠ Antuna Klasinca Lasinja, naši su učenici ostvarili izvrsne rezultate. Najuspješniji je bio učenik 8. razreda Dario Jelenčić, koji je osvojio sjajno drugo mjesto. Također učenica 8.razreda Alenka Strahinić bila je odlična šesta, dok je učenica 7. razreda Ema Starešina osvojila isto tako vrijedno 7. mjesto.

Čestitke našim izvrsnim predstavnicima i njihovoj mentorici Vedrani Mikuličin!

 [više]

Predavanje o Estoniji

Autor: Anita Kotlar, 6. 3. 2018. 14:50

Volonteri iz Estonije (Ethel i Taavi)

Dana 28.2.2018.g. u našoj školi održano je predavanje o kulturi, školstvu i životu u Estoniji. Predavanje je posebno po tome što je održano u potpunosti na engleskom jeziku. Zašto? Zato što su predavači bili simpatični volonteri iz Estonije-Ethel i Taavi.

 [više]

Prijevoz učenika putnika za dan 7.3.2018. godine

Autor: Andreja Plavetić, 6. 3. 2018. 09:57

Obavještavamo Vas da će se zbog održavanja natjecanja iz povijesti  dana 7.3.2018. godine nastava za učenike predmetne nastave održavati u poslijepodnevnoj smjeni. Autobusi će voziti prema sljedećem voznom redu.

Zorkovac - Mirkopolje

Mirkopolje 13.00

Zorkovac 13.20

Vivodina

Gornji Lović 12.50

Dojutrovica 13.05

Vivodina 13.20

Vuketići  13.25

Vrškovac 13.32

Hrašće 13.30

Grdun 13.30

Dvorište Ozaljsko 13.15

Novaki - Boševci   13.22

Vrhovac  13.35

Odvoz za sve u 19.00

 

 [više]

Naše učenice vrlo uspješne na Županijskom natjecanju iz geografije

Autor: Jasenka Staničić, 5. 3. 2018. 19:01

Informacije: Ana Brunski

Učenice naše škole sudjelovale su 1. ožujka 2018. godine na županijskom natjecanju iz geografije koje se trebalo održati u OŠ "Eugen Kvaternik" Rakovica, no zbog loših vremenskih uvjeta natjecanje je održalo u OŠ "Banija", Karlovac.

Na natjecanju naše predstavnice postigle su izvrsne rezultate: Ana Furjanić učenica 6.a razreda osvojila je 2. mjesto, a Iva Vinovrški (učenica 6.b) 8. mjesto.
Alenka Strahinić učenica 8.b razreda osvojila je 3. mjesto.

Čestitamo Ani, Ivi i Alenki, kao i njihovoj mentorici Ani Brunski na doista sjajnim rezultatima! 

 [više]

Tihana Razumić postala županijska prvakinja, a ostali osvojili vrlo zapažena mjesta

Autor: Jasenka Staničić, 2. 3. 2018. 19:45

U OŠ Švarča u Karlovcu održano je Županijsko natjecanje iz tehničke kulture, na kojem je sudjelovao veliki broj natjecatelja. I ove godine naši su učenici pokazali odlično znanje te se plasirali na vrlo visoka mjesta. Najuspješnija od svih, sjajna Tihana Razumić osvojila je prvo, a Stipe Opalički izvrsno treće mjesto u kategoriji radiokomunikacije. Njihov mentor je Erih Neuhold.

U kategoriji automatike David Ferko bio je drugi, a Ian Palisak treći. Obojica su, nakon poziva na državno natjecanje iz informatike, još jednom pokazali koliko su dobri u ovome području.  Luka Matko u kategoriji fotografije osvojio je odlično četvrto mjesto. Njihov mentor je Predrag Matko.

Velike čestitke svim našim mladim tehničarima i njihovim mentorima!

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera 5.a i 5.b Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 2. 3. 2018. 11:53

 [više]

Prvo mjesto Anje Tuškan na Županijskom natjecanju iz matematike

Autor: Jasenka Staničić, 1. 3. 2018. 11:35

Na Županijskom natjecanju iz matematike, održanom 28. veljače 2018. u OŠ Grabrik u Karlovcu učenica 4. razreda Anja Tuškan osvojila je 1. mjesto.  Anjin rezultat je doista sjajan jer je test riješila 100% i osvojila maksimalnih 50 bodova.

Ovo je još jedan Anjin stopostotni rezultat, kao i prošle godine na masovnom međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Bravo Anja! 

Velike čestitke Anji i njezinoj učiteljici Katici Graša! Vjerujemo da je ovo tek početak za našu izvrsnu mladu matematičarku.

 [više]

Dan ružičastih majica u PŠ Mali Erjavec

Autor: Nada Peretić, 28. 2. 2018. 18:13

U Područnoj školi Mali Erjavec obilježen je Dan ružičastih majica. Kroz zabavne i kreativne medijske i radioničke sadržaje učenici su učili o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja. Osvijestili su potrebu za prepoznavanjem vlastitih osjećaja, kao i osjećaja druge osobe te su zaključili da se svi problemi mogu riješiti razgovorom, bez grubosti i uvreda.

 [više]

Važna obavijest u svezi sprječavanja crijevnog parazita " dječje gliste"

Autor: Andreja Plavetić, 28. 2. 2018. 14:43

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Jasenka Staničić, 28. 2. 2018. 09:31

Dan ružičastih majica, međunarodno poznat kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja. U svijetu se obilježava od 2007. godine, posljednje srijede u veljači.

Učiteljica Katice Graša i učenici 4. razreda matične škole ove su  godine treći put obilježili Dan ružičastih majica, a pridružili su im se učenici 2. razreda i učiteljica Jasminka Trpčić. Svi su došli  na nastavu u ružičastim majicama, a zatim su imali radionicu Što je nasilje. Cilj radionice bio je osvijestiti pojam nasilja i senzibilizirati djecu koja se ponašaju nasilno, pomoću priče o djevojčici Dori koju više puta povrijede. Uglavnom, bit je da djeca shvate da povreda ostavlja trag - pokidano srce ne može ponovno biti cijelo i uredno.

Na kraju su uredili panoe na kojima su istakli bitne poruke Dana ružičastih majica...

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Jasenka Staničić, 28. 2. 2018. 09:30

Autor: Alenka Halić

I ove godine naši učenici sudjelovali su na školskom natjecanju iz engleskog jezika ( Marija Bakale, Ivana Mejaški, Alenka Strahinić i Ema Starešina). Sve učenice su bile vrlo uspješne i pozvane su na županijsko natjecanje u Netretić  20. veljače 2018. Tamo su pokazale dobro poznavanje engleskog jezika i sve su se uvrstile u prvu polovicu liste natjecatelja.

Najuspješnija je bila Alenka Strahinić koja je postigla odličan rezultat – treće mjesto!

Čestitke našim učenicama!

 [više]

Obavijest o odgodi roditeljskog sastanka 6.b

Autor: Andreja Plavetić, 27. 2. 2018. 14:44

 [više]

Najava: Ožujak - mjesec Slave Raškaj u Ozlju 2018.

Autor: Jasenka Staničić, 27. 2. 2018. 10:13

Izvor: INFO Grada Ozlja

Treću godinu u Ozlju se održavaju programi posvećeni sjećanju na veliku slikaricu Slavu Raškaj. Slava Raškaj je iznimno voljela prirodu i proljeće, što dokazuju njene brojne slike s motivima proljeća u Ozlju. Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici i ovim programom se ponosno sjeća njenih remek-djela, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva. 

 [više]

Podsjećamo na likovni natječaj "Slavini mladi akvarelisti" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 26. 2. 2018. 13:13

U četvrtak 1. ožujka istječe rok za predaju učeničkih radova za naš likovni natječaj.  U prilogu se nalazi cjelovit tekst 4. Međunarodnog natječaja "Slavini mladi akvarelisti".

Također molimo učitelje razredne nastave iz naše škole da donesu radove u školsku knjižnicu kako bismo odabrali predstavnike naše škole.

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera PID 1.i 2. razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 26. 2. 2018. 13:11

 [više]

Obavijest o promijeni u vremeniku pismenih provjera iz prirode i društva 2.razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 26. 2. 2018. 12:46

 [više]

Naše rukometašice uvjerljivo najbolje u Karlovačkoj županiji!

Autor: Jasenka Staničić, 26. 2. 2018. 10:57

Izvor: Bilten Županijskog natjecanja školskih sportskih društava osnovnih škola u rukometu

Prije dva tjedna u OŠ Grabrik održano Županijsko natjecanje ŠSD-a osnovnih škola u rukometu, za djevojčice. Nastupile su sljedeće ekipe osnovnih škola: OŠ Grabrik, OŠ Dubovac, OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj, Prva osnovna škola Ogulin te OŠ Slunj. Prvo mjesto i prolaz na Poluzavršno natjecanje ŠSD-a u rukometu izborila je OŠ „Slava Raškaj iz Ozlja. U finalu su uvjerljivo pobijedile ekipu OŠ Slunj s rezultatom 15:6. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je OŠ Slunj, dok je treće mjesto osvojila Prva osnovna škola Ogulin. Školski sportski županijski savez upućuje iskrene čestitke svim ekipama na velikoj borbenosti i fair playu koji su pokazale, a našim učenicama žele jednako dobre rezultate na Poluzavršnici DP-a u Kostreni, 20.03.2018. godine. Sretno!

Čestitke našim mladim rukometašicama i njihovom voditelju Albertu Bukovcu!

 [više]

Plan rada OŠ "Slava Raškaj " Ozalj na dan 7.3.2018.godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 23. 2. 2018. 11:50

 [više]

Obavijest o promijeni u vremeniku pismenih provjera iz hrvatskog jezika, 3.razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 23. 2. 2018. 10:14

 [više]

Obavijest Hrvatskih željeznica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 22. 2. 2018. 10:38

Poštovani roditelji i učenici,

molimo Vas da pročitate Zamolbu Hrvatskih željeznica i brošuru kako bi se smanjio rizik stradavnja i povećala svijest sigurnosti u prometu.

 [više]

Izlet na Platak se odgađa

Autor: Mirjana Petrunić, 22. 2. 2018. 08:15

Odgađa se izlet Slavinih planinara na Platak zbog loših vremenskih uvjeta. Odlazak na izlet se planira realizirati 3. ožujka

                                                         Voditeljice: Mirjana Petrunić i Sandra Prebeg

 

 [više]

Obavijest

Autor: Andreja Plavetić, 21. 2. 2018. 10:11

Planinarska grupa Slavini planinari 24. veljače 2018. godine organizira jednodnevni izlet u primorski dio Gorskog kotara - Platak.

Polazak je iz Ozlja u 8:00 sati (parkiralište kraj spomenika).

Povratak je u večernjim satima.

Prije polaska doći 15 minuta ranije.

 [više]

Izvanučionička nastava PŠ "Juraj Kamenar", Vrhovac i PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 20. 2. 2018. 21:25

Učenici PŠ "Juraj Kamenar" iz Vrhovca i učenici PŠ Podbrežje danas su putovali karlovačkom županijom te su posjetili Trend radio Karlovac i Trend tv. Upoznali su novinare i voditelje televizijskih emisija, a imali su i priliku vidjeti kako se može snimiti televizijska emisija - intervju. 

Nakon obilaska karlovačkog radija i televizije, učenici su se uputili na provjeru plivanja na bazen. Tamo su nas dočekali treneri plivanja koji su neplivače osigurali u vodi, dok su se plivači usudili sami plivati i zabavljati. 

Kao šećer na kraju posjetili smo Gradsku knjižnicu "Ivan Goran Kovačić" gdje nas je dočekala gospođa voditeljica Dječjeg odjela. Provela nas je kroz cijeli odjel i objasnila nam je pravila posuđivanja i čuvanja knjiga. Također smo obišli i Odjel audiovizualne građe gdje su učenici imali priliku poslušati gramofonske ploče i otpjevati neke im poznate pjesme. Učenici 3. i 4. razreda upoznali su i Zavičajni odjel dok su učenici 1. i 2. razreda prolistali slikovnice na odjelu. Nakon dana prepunog doživljaja, sretni i umorni vratili smo se kući.

 [više]

David i Ian pozvani na državno natjecanje iz informatike

Autor: Jasenka Staničić, 20. 2. 2018. 18:33

I ove godine stigao je poziv našim mladim informatičarima da pokažu svoje vrsno znanje i informatičke vještine na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka. David Ferko iz 7. i Ian Palisak iz 8. razreda odlaze na državno natjecanje odlaze s programskim rješenjem  daljinskog upravljanja kuće nazvanim Smart Home.

Učitelj informatike Predrag Matko do sada je sa svojim učenicima na državnim natjecanjima postizao sjajne rezultate, čak  i prvo mjesto, nagrađeno Oscarom znanja. Nadamo se da će nas David i Ian razveseliti odličnim plasmanom, iako je i sam poziv na državno natjecanje veliki uspjeh.

Čestitamo! Bravo!

 [više]

Obavijest o promijeni u vremeniku pismenih provjera iz hrvatskog jezika, 1.razred, PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 20. 2. 2018. 11:35

 [više]

Predstava o životu na društvenim mrežama

Autor: Jasenka Staničić, 20. 2. 2018. 08:41

Učenici matične škole pogledali su predstavu #generacija  u izvedbi Teatra Tirena, kazališta za mlade koje svojim izvedbama propituje probleme današnjice. Predstava na duhovit i zaigran način istražuje kako internet i popularne društvene mreže utječu na kvalitetu našega života, osobito na odrastanje mladih naraštaja.

Dvoje odličnih mladih glumaca Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak svojom dinamičnom igrom, uz pomoć vrlo bogate zvučne kulise, dočaravaju život u privlačnom virtualnom svijetu. Međutim, predstava svojim mladim gledateljima nenametljivo postavlja pitanja o smislu paralelne stvarnosti koja nas sve više udaljava od prisnih susreta uživo, od prijateljstva u pravom smislu riječi.

Za izvedbu ove zabavne i vrijedne predstave u našoj školi zaslužna je pedagoginja Martina Domladovac Prstac.

 [više]

Mjesec Slave Raškaj u Ozlju

Autor: Andreja Plavetić, 19. 2. 2018. 08:09

Slava Raškaj rođena je u Ozlju 2.siječnja 1877. Iako je rođena gluhonijema, to ju nije spriječilo u stvaranju iznimnih likovnih djela. Njeni akvareli predstavljaju najviši domet hrvatskog akvarelnog slikarstva krajem 19. i početkom 20.stoljeća („Kruške“, „Lopoči“, „Suncokreti“, „Potočnice“…). Osim u akvarelu, neke radove je izrađivala u tehnici pastela, uglavnom djela s ljudskim motivima i portretima („Portret gluhonijeme djevojčice“…).

Umrla je u Zagrebu 29.ožujka 1906. a njeni posmrtni ostaci nalaze se u cinktoru crkve sv.Vida u Ozlju.

 

 

PROGRAM OŽUJAK – MJESEC SLAVE RAŠKAJ U OZLJU

 

1.3. Izložba fotografija Dario Markolin@Gradska knjižnica, 19:00 sati

9.3. Radionica EVS – Estonija umjetnost@Gradska knjižnica, 17:00 sati

15.3. Kviz o slikarstvu@Gradska knjižnica, 18:00

23.3. Izložba radova skupine Ježići DV Zvončić@Etno park, 17:00 sati

         Pričaonica – akvarel@Gradska knjižnica, 18:00

24.3. Rumobil+Projekcija igranog filma „Sto minuta Slave“@Zavičajni muzej, 19:00 sati

26.3-6.4. Izložba radova „Mladi Slavini akvarelisti“@OŠ Slava Raškaj Ozalj, 8-18:00 sati

28.3. Dan škole – svečana priredba@OŠ Slava Raškaj, 11:00 sati

 

POPRATNI PROGRAM

22.2. Predstavljanje projekta "Poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj."

24.2.-15.4.Retrospektivna izložba radova Vanje Radauša@Zavičajni muzej

25.3. Križni put Ozalj-Svetice

 

 [više]

Školska audicija za Duga Resa Fest

Autor: Jasenka Staničić, 16. 2. 2018. 12:20

Autor: Martina Domladovac Prstac

Školska audicija za Duga Resa Fest 2018. bila je prilika učenicima da stanu pred mnogobrojnu publiku i pokažu talent i ljubav prema glazbi. Jedanaest natjecateljica uz pomoć učiteljice glazbene kulture priredilo je glazbeni užitak i druženje za pamćenje. Najmlađa natjecateljica, Petra Hrastov, koja je tek u prvom razredu, otvorila je natjecanje. Nastupile su još Nina Hrnjak, Nika Barić, Mia Kirinčić, Laura Kovačić, Nikolina Marković, Elena Žganjer, Karla Marković, Iva Vinovrški, Lana Vinovrški i Leona Radović.  Natjecateljice su se predstavile pjesmama popularnih domaćih autora. Sedmeročlani žiri jednoglasno je odlučio da će 2018. godine našu školu na Duga Resa Festu predstavljati osmašica Leona Radović. Kako biste upoznali Leonu, njezin pjevački talent i sigurnost kojom zrači, najbolje je da pogledate dio nastupa. 

http://drive.google.com/file/d/1uaMBmtr8rVDHvMkDcWQZ-bFY91DQ8YAF/view?usp=sharing&invite=CMmRnsUE&ts=5a86b867

 [više]

Produženi boravak obilježio Svjetski dan čitanja naglas

Autor: Jasenka Staničić, 16. 2. 2018. 11:51

Učenici s produženog boravka, zajedno sa svojom učiteljicom Ines Jalševac, obilježili su Svjetski dan čitanja naglas čitanjem ulomaka iz omiljenih slikovnica u prostoru školske knjižnice. Nakon čitanja izradili su ilustracije o pročitanim tekstovima i zajednički uredili pano.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Svjetski dan čitanja naglas obilježava se kako bi se skrenula pozornost na potrebu i dobrobiti čitanja. Čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo čime podržavamo i nacionalnu kampanju "Čitaj mi!"  

 [više]

Radioigra "Strizibor" predložena za državnu smotru

Autor: Jasenka Staničić, 15. 2. 2018. 10:11

 

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu održan je prvi dio ovogodišnjeg Županijskog susreta LiDraNo u organizaciji OŠ Generalski Stol. Predstavljeni su najbolji literarni i novinarski radovi učenika osnovnih i srednjih škola, školski listovi i radijske emisije, odabrani na prethodnim međuopćinskim i međugradskim susretima. U kategoriji radioigre našu školu predstavljala je duhovita i razigrana prerada Šume Striborove pod naslovom Strizibor. Autorice i izvođačice su učenice 7.a razreda Marija Marta Mejaški, Karla Benković-Prebeg, Adisa Fatić, Leona Vrbetić i Melita Vrbetić pod vodstvom mentorice Karle Lenuzzi Jakšić. Emisija je predložena za državnu smotru LiDraNo 2018.

Uz čestitke, želimo im sreću i poziv na državnu smotru!

 [više]

Valentinovo u trećem razredu

Autor: Jasenka Staničić, 14. 2. 2018. 09:52

Učenici 3. r. matične škole, zajedno sa svojom  učiteljicom Jasminkom Žabčić, proslavili su Valentinovo na poseban način. Nacrtali su niz simpatičnih slika s likovima zaljuibljenih životinja i uživali u tomboli s poklonima. Svatko je donio u školu mali dar za koji je izvlačenjem odlučeno kome će pripasti. Je li nečiji dar došao u ruke baš njegovoj  simpatiji, nije ni važno. Najvažnije je da su svi uživali u slatkom iščekivanju i zajedničkom veselju u znaku Valentinova, dana ljubavi.

 [više]

Maškare u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 13. 2. 2018. 20:08

Mi smo male maske, došle smo iz... Podbrežja. Danas smo obilježili najveseliji dan u godini - maškare. Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Podbrežje uložili su veliki trud kako bi se što maštovitije maskirali, pa smo tako imali: zebre, gusare, Minnie Mouse, Elsu, princeze, leptire i ostala čudnovata stvorenja. Učenici su svojim veseljem i igrom uspješno nadglasali sve nedaće i svako zlo koje im se dogodilo u prošloj godini, a uvjereni smo i da smo uspjeli otjerati zimu i dozvati toplo proljeće.

 

 [više]

Maskenbal u PŠ Mali Erjavec

Autor: Jasmina Rendulić, 13. 2. 2018. 18:10

Maskenbal u PŠ Mali Erjavec

Danas je u PŠ Mali Erjavec održan veliki bal pod maskama. Maskenbalom učenika i njihovih učiteljica, na sam Fašnik, obilježeno je pokladno vrijeme. Kao i svake godine, maske su bile vrlo zanimljive, maštovite i originalne.

 [više]

Darujmo slikovnicu ili knjigu!

Autor: Jasenka Staničić, 13. 2. 2018. 11:17

Naša školska knjižnica ponovo se uključuje u akciju Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj u sklopu Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava na Valentinovo, 14. veljače a u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi.

Kako ćemo provesti akciju? Molimo vas, sve učitelje i učenike koji imate neku očuvanu slikovnicu ili knjigu koju želite pokloniti da je donesete u školsku knjižnicu do ponedjeljka 19. veljače. 

 [više]

Vesele maske u učionicama

Autor: Jasenka Staničić, 13. 2. 2018. 10:01

Danas su brojni učenici došli u školu zanimljivo maskirani, neki tako dobro da ih je teško prepoznati. U učionicama i izvan njih vlada veselo fašničko ozračje. Lijepo je makar jedan dan provesti u ulozi nekog drugog. I još nešto, ali ne manje važno - maskirani učenici danas neće biti ispitivani.

 [više]

Obavijest o odgodi planiranje pismene provjere znanja, PŠ Mali Erjavec, 2.razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 2. 2018. 11:40

 [više]

Male maske na Ozaljskom maskenbalu

Autor: Jasenka Staničić, 12. 2. 2018. 08:59

Kao i svake godine, naši su učenici sudjelovali na tradicionalnom, 21. po redu Ozaljskom maskenbalu, održanom u nedjelju 11. veljače. Prvi razred bio je maskiran u školski pribor, drugi u slikare, dok su učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole došli maskirani u raznolike maštovite kostime po vlastitom izboru. Svaki se razred predstavio zajedničkom točkom na pozornici – igrokazom ili pjevanjem.

Djeca i odrasli uživali su u općem fašničkome veselju i nastupu brojnih maskiranih skupina i pojedinaca. O svemu više govore fotografije u prilogu.

 [više]

Sat ljubavne poezije u 8.a

Autor: Jasenka Staničić, 9. 2. 2018. 10:51

Autor: Maja Sokač

Sve je u znaku ljubavi jer se bliži dan zaljubljenih – Valentinovo. Učenici 8. a zajedno su s učiteljicom Sandrom Prebeg i pripravnicom Majom Sokač (uz pomoć učenica 7. a) osmislili prigodan plakat s najpoznatijim ljubavnim pjesmama.

Kako bi ugođaj bio potpun, izradu su plakata popratili zvukovi najromantičnijih domaćih pjesama Crvene jabuke, Parnog valjka, Olivera Dragojevića… Osmaši su isprva stidljivo prihvatili zadatak, ali se pokazalo kako imaju odličan ukus za odabir ljubavnih stihova koji su sve raznježili.

 [više]

21.OZALJSKI MASKENBAL

Autor: Andreja Plavetić, 8. 2. 2018. 11:46

 

21.OZALJSKI MASKENBAL - najava

U organizaciji KUD „Katarina Zrinski“; UDVDR-ogranak Zrinski i Frankopan te Grada Ozlja 11.02. tradicionalni 21. maskenbal u Ozlju//Voditelji Frenky i Damir Valent//Najavljen nastup više od 15 skupina

Tradicionalni ozaljski maskenbal održat će se na Trgu Braće Radić u nedjelju, 11.veljače, s početkom u 15 sati. Vesela povorka krenut će prema pozornici od prostorija TZ Ozalj (popularna „Humička“) preko trga do pozornice na kojoj je organiziran zabavni program.

U uvodnom programu koji od 13:30 sati prethodi maskenbalu, svi zainteresirani moći će se okušati u igri Ozaljska alka te natjecanju u povlačenju užeta – za djecu i odrasle.

 [više]

Brošura za roditelje-,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 8. 2. 2018. 11:44

 [više]

Izvanučionička nastava PŠ Mali Erjavec i PŠ Zorkovac

Autor: Mirjana Petrunić, 7. 2. 2018. 13:09

Učenici PŠ Mali Erjavec i PŠ Zorkovac posjetili su bazen Trend wellnes centra, gdje su imali sat TZK , galeriju Vjekoslav Karas u  kojoj je postava izložbe „Dječje igračke iz hrvatske baštine“ . Izložba predstavlja bogatstvo i raznolikost dječjih igračaka izrađenih od drveta, keramike i šiblja, poput životinjskih likova, svirala, dječjeg namještaja, prijevoznih sredstva, keramičkih predmeta. Zatim su posjetili gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić. Uz stručno vodstvo knjižničarke gđe. Nataše Vojnović, učenici su upoznali sve odjele. Učenici četvrtog razreda, na Zavičajnom odjelu vidjeli su prve knjige iz razdoblja čitaoničkog pokreta u gradu Karlovcu (Upisna knjiga posietiteljah Ilirske čitaonice karlovačke, Tri siela narodne čitaonice karlovačke, Grad Karlovac i njegova okolica).

 [više]

Vedran Rožić i radioigra „Strizibor“ uspješni na međuopćinskom LiDraNu

Autor: Jasenka Staničić, 29. 1. 2018. 13:09

(fotografije s mrežne stranice OŠ Draganići)

Međuopćinski/međugradski susret literarnog, scenskog i novinarskog učeničkog stvaralaštva LiDraNo održan je u 26. siječnja u Kulturnom centru Draganić.  Naši su predstavnici bili malobrojni, ali uspješni. Učenik 4. r. PŠ Trg Vedran Rožić plasirao se na županijski susret s literarnim radom „Razgovor s jeseni“ koji je povjerenstvo posebno pohvalilo kao izvrstan rad učenika razredne nastave. Njegova je mentorica učiteljica Dina Žokvić. Kao i prošle godine, vrlo kreativnu i uspješnu emisiju – radioigru imale su članice naše radijske skupine: Marija Marta Mejaški, Karla Benković-Prebeg, Adisa Fatić, Leona Vrbetić i Melita Vrbetić pod vodstvom mentorice Karle Lenuzzi Jakšić. Riječ je o vrlo kreativnoj i razigranoj adaptaciji „Šume Striborove“ koja će našu školu predstavljati na županijskoj smotri u Karlovcu.

Čestitamo uspješnima i dodajmo da su i oni koji nisu prošli također javno pohvaljeni!

 [više]

Pogledajte kratki animirani film učenika 4. razreda

Autor: Jasenka Staničić, 24. 1. 2018. 08:21

Na radionici medijske kulture, održane u prosincu  za učenike 4. razreda matične škole,  snimljen je kratki film u tehnici stop-animacije. Radionicu su vodili Ksenija i Denis Sanković iz Kino kluba Karlovac, a Toni Šarić organizirao je njeno održavanje. 

Na linku https://vimeo.com/250740847 možete pogledati rezultat kreativnog rada naših četrvrtaša, vođenih iskusnom rukom njihovih mentora.

 [više]

Otvoren 4. Međunarodni likovni natječaj "Slavini mladi akvarelisti" 2018.

Autor: Jasenka Staničić, 22. 1. 2018. 09:25

Susret učeničkog likovnog stvaralaštva „Slavini mladi akvarelisti” organiziramo u spomen znamenitoj ozaljskoj umjetnici Slavi Raškaj, koja se u povijesti hrvatskoga slikarstva posebno istakla kao velika akvarelistkinja.

Cilj našega natječaja je njegovanje likovne i vizualne kulture učenika, poticanje umjetničkog izražavanja, osobito u tehnici akvarela, upoznavanje s likom i stvaralaštvom Slave Raškaj, kao i kreativno druženje s učenicima i učiteljima iz drugih škola. Od prošle godine natječu se i učenici srednjih škola i učeničkih domova, a otvoreni smo i različitim udrugama koje se bave edukacijom djece i mladeži...

 [više]

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 15. 1. 2018. 08:54

Danas obilježavamo 26 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Iako je Hrvatska tada međunarodno priznata i postala je samostalna i suverena država u svijetu, trebalo je podnijeti još mnoge žrtve da bi to stvarno i postala, da bi bila jedinstvena i slobodna.

Prezentacija 15. siječanj- međunarodno priznanje Republike Hrvatske podsjetit će vas na ovaj veoma značajan datum naše novije povijesti.

 [više]

Edukacija učitelja predmetne nastave (sedmih razreda) u sklopu projekta e-bilježnice (Class OneNote)

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 9. 1. 2018. 15:07

Sveopća modernizacija društva pred obrazovni sustav iznova stavlja nove izazove. Naša škola također nastoji ići ukorak s vremenom stoga su učitelji sedmih razreda bili uključeni u dvodnevnu edukaciju (8. i 9. siječnja) naziva: „Primjena OneNote Classroom iz paketa Office 365 kao »e-bilježnice« u svakodnevnoj nastavi“ pod vodstvom Danijela Vrbanca, dipl. ing. iz Željezničke tehničke škole Moravice.

Sudionici su edukacije bili upoznati s načinom rada e-bilježnice kako bi je što uspješnije koristili u svakodnevnom radu iskorištavajući njezin puni potencijal – mogućnost uporabe tehnologije i nastavnih sadržaja koji su pomoću e-bilježnice integrirani na jednoj tehnološkoj platformi.

Zahvaljujemo edukatoru te svim sudionicima na iskazanoj želji za stručnim usavršavanjem.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE u školskoj godini 2018./2019. – OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Andreja Plavetić, 9. 1. 2018. 09:18

 [više]

Dan rođenja Slave Raškaj

Autor: Jasenka Staničić, 2. 1. 2018. 10:05

Početkom nove godine sjećamo se Slave Raškaj. Najpoznatija hrvatska akvarelistkinja rođena je u Ozlju 2. siječnja 1877. godine. Poznata po svojoj ljubavi prema prirodi i cvijeću, oslikala je brojne ozaljske vizure te je naš gradić, zahvaljujući njoj, zauvijek našao mjesto u povijesti umjetnosti. "Njezini akvareli predstavljaju najviši domet hrvatskog akvarelnog slikarstva krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Od svih naših slikara koji su se prije nje bavili akvarelom, imala je najviše osjećaja za omjer pigmenta i vode," zapisao je poznati pisac i povjesničar umjetnosti Matko Peić, napomenuvši kako je Slava bila jednako uvjerljiva i u tehnici pastela.

Naša škola, noseći njezino ime već nekoliko desetljeća, čuva sjećanje na slavnu Ozaljčanku. "Hvala Ti, Slavo Raškaj, za oči, ruku i dušu!" - stihovi su Fabijana Lovrića iz poeme "Govor cvijeća", posvećene ozaljskoj slikarici. I mi, učenici i djelatnici njezine škole, pridružujemo se pjesnikovim riječima.

 [više]

Veselje i razigranost na božićnoj priredbi

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 22. 12. 2017. 11:53

Kraj je još jednog polugodišta, a ne postoji bolji način nego ga obilježiti božićnom priredbom. Vrijedni su učenici 21. prosinca uz pomoć svojih mentora pripremili raznovrsni program. Školom su odjekivali prigodni zvuci božićnih pjesama te smijeh i veselje mnogobrojne publike. Učenici su prisutnima pokazali svoja umijeća u plesu, pjevanju, sviranju i glumi što se pokazalo odličnim uvodom u zasluženi odmor i uživanje u blagdanskom ugođaju. 

 [više]

Božićna priredba u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 21. 12. 2017. 18:00

Ponovno nam je došlo vrijeme kad se u svima nama bude posebni osjećaji sreće, mira i nade u bolje sutra. Obilježili smo to vrijeme baš onako kako se i priliči - recitacijama, igrokazima i pjesmom. Roditelji, bake i djedovi, braća i sestre uživali su u božićnim pjesmama, prigodnim recitacijama, u lutkarskom igrokazu „Izgubljeni zvončić traži sreću“ te u scenskom prikazu filma „Tko pjeva, zlo ne misli“. Zadovoljno smo pokazali sve na čemu smo vrijedno radili 1. polugodište.  Na kraju smo svima zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu.

 [više]

Božićni sajam Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 21. 12. 2017. 10:38

U ponedjeljak, 18.12.2017., učenici naše škole održali su božićni sajam. Uz nazočnost svojih učitelja, na parkiralištu ispred Konzuma, prodavali su božićne kolače i prigodne božićne ukrase. Sve što se prodavalo marljivo su pripremali uz pomoć svojih razrednika i obitelji. Mnogo je uloženog truda i entuzijazma trebalo za cijeli sajam stoga zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji! Božićni sajam u potpunosti je uspio u odgojnom, ali i humanitarnom smislu jer je prikupljen novac koji će se korisno utrošiti na plaćanje izleta i terenske nastave učenicima slabijega imovinskog stanja.

 

 [više]

Slavini planinari na vrhu istarskog poluotoka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 18. 12. 2017. 23:25

Slavini planinari su ovu nedjelju posjetili najviši vrh Parka prirode Učka ,Vojak. To je ujedno i najviši vrh istarskog poluotoka, a uzdiže se 1401 metar nad morem. S vrha se pruža pogled na Kvarnerski zaljev s otocima ( Krk i Cres), planine Gorskog kotara, Velebita i Alpe. 

 [više]

Stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 18. 12. 2017. 14:36

 [više]

Božićna čestitka malih povjesničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 17. 12. 2017. 21:00

Naši mali povjesničari, učenici šestih razreda, zajedno su sa svojom učiteljicom povijesti ,Ivanom Ferko Pećar, izradili veliku božićnu čestitku koja stoji ispod božićnog drvca u holu i savršeno upotpunjuje predblagdanski ugođaj u našoj školi.

 [više]

Radionica izrade kolača Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 17. 12. 2017. 20:28

Učenici trećeg razreda matične škole, u srijedu 13.12.2017., zajedno su sa svojim roditeljima i učiteljicom Jasminkom Žabčić sudjelovali u radionici izrade kolača. U popodnevnim satima te srijede školom se širio miris raznolikih kolačića koji će se prodavati na našem božićnom sajmu 18.12.2017.(na parkiralištu kod Konzuma). Zahvaljujemo svim roditeljima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj radionici.

 [više]

Mali kipari upotpunili božićno drvce

Autor: Anita Kotlar, 15. 12. 2017. 11:32

U holu škole i ove godine ukrašeno je božićno drvce. Uz uobičajene ukrase koje su izradili naši vrijedni učenici na satovima likovne kulture i u likovnoj grupi osvanuli su i neki novi. 

 [više]

Izvanučionička nastava u Zagreb

Autor: Ines Jalševac, 15. 12. 2017. 10:36

Dana 15.12. učenici od 1. do 4. razreda naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Učenici su prvo pogledali animirani film "Vrapčić Richard", koji ih je oduševio. Nakon pogledanog filma učenici su posjetili najljepši Advent u Europi i to onaj zagrebački. Posjetili su okićeni Gornji grad te uživali u parku "Zrinjevac". Vratili su se puni dojmova i s velikim osmijehom na licu, oduševljeni što su bili dio zagrebačke božićne bajke. 

 [više]

Sretan Božić i Novu godinu žele Vam učenici i djelatnici OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

Autor: Andreja Plavetić, 14. 12. 2017. 12:59

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 3. i 4. razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 14. 12. 2017. 09:29

 [više]

Božićna bajka u Parku prirode Učka

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 12. 2017. 08:20

Pogled s najvišeg vrha istarskog poluotoka - Vojak (1396m)

Planinarska grupa Slavini planinari planira 17.prosinca 2017. odlazak u Park prirode Učka i Advent u Rijeci.U planinarskom domu Poklon gdje nam je polazna točka prema najvišem vrhu Učke, čeka nas Djed Božićnjak i ozračje blagdanske zabave uz slastice.

Polazak iz Ozlja u 7 sati (parkiralište kraj Konzuma) i povratak u Ozalj oko 20 sati.

 [više]

BOŽIĆNO DRVCE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 12. 2017. 08:04

Od srca zahvaljujemo gospođi Silviji, mami Dore Mihalić, učenice 4. razreda,  što nam je poklonila bor. Zahvaljujemo i Dorinom bratu Antoniu koji je pomogao prilikom postavljanja bora.

                                                                        Učenici i učiteljice PŠ Mali Erjavec

 [više]

Kreativna radionica medijske kulture Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 12. 12. 2017. 10:31

Učenici četvrtog razreda matičene škole, u ponedjeljak 11.12.2017., sudjelovali su na veoma zanimljivoj radionici iz medijske kulture. U prvom dijelu radionice upoznali su razvoj animacije kroz povijet i saznali koje sve vrste animacija postoje. Također su i pogledali nekoliko animiranih filmova u kojima su prepoznavali vrste animacija te izražajna sredstva koja su korištena za njihovo stvaranje. U drugom dijelu radionice učenici su saznali što je to stop-animacija te su i sami sudjelovali u snimanju tri kratka animirana filma nastala stop-animacijom. Radionicu su vodili Ksenija i Denis Sanković iz Kino kluba Karlovac, dok je Toni Šarić organizirao njeno održavanje. Svim sudionicima radionice zahvaljujemo na uloženom trudu.

 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta priroda i društvo, 2. i 3. razred PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 10:07

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 3. razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 10:05

 [više]

Stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 08:28

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj uz podršku Flammifer d.o.o., Komunalnog poduzeća Ozalj, Azelije Eko d.o.o. i Ljekarne Nives Perašin priređuje stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" 15. prosinca 2017. godine u 13 sati u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj, Podgraj 10a, Ozalj.

 [više]

U PŠ Mali Erjavec održana je radionica izrade božićnih ukrasa

Autor: Jasmina Rendulić, 11. 12. 2017. 17:53

Vesela radna atmosfera

U petak, 8. prosinca 2017. godine, u Područnoj školi Mali Erjavec održana je radionica izrade božićnih ukrasa. Radionicu su vodile učiteljice Lenka Tanevski i Jasmina Rendulić, a sudjelovali su učenici prvog i trećeg razreda i njihovi roditelji. Radionica je protekla u veseloj i radnoj atmosferi. Dio vesele atmosfere i rezultate druženja pogledajte u nastavku. 

 [više]

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SLAVINIH PLANINARA

Autor: Mirjana Petrunić, 9. 12. 2017. 09:54

Povodom Međunarodnog dana planina  u gradskoj knjižnici Ivan Belostenec u Ozlju, otvorena je  izložba „ Na putu prema gore“.

 [više]

Naše novinarke u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 8. 12. 2017. 14:14

Novinarke naše  radijske skupine „Slavin glas“ zajedno s voditeljicom Karlom Lenuzzi Jakšić  u ponedjeljak 4.12.2017. posjetile su Zagreb. Tamo su prvo posjetile Backo express – najveću maketu željeznice u ovom dijelu Europe gdje su  se naše novinarke okušale i u ulogama kondukterki te same upravljale vlakovima, zatim su posjetile Muzej iluzija u kojem su vidjele mnoge vizualne trikove (beskonačna soba, kosa soba, soba za velike i male…). U Backo expresu naše vrijedne novinarke intervjuirale su gospodina Antona Urbića, koji im je otkrio kako su mnoge ideje za maketu došle iz njegova osobnog iskustva, kao što je primjerice policijski auto pod rotirkama koji hvata pobjeglog vozača. Osim muzeja  posjetile su još i neke od najatraktivnijih lokacija zagrebačkog adventa: klizalište na Tomislavcu, tunel Grič,  adventski vijenac na Manduševcu, Zrinjevac… I naravno kao prave novinarke provjerile su najaktualnija zbivanja na Trgu bana Josipa Jelačića o čemu će nas svakako uskoro izvijestiti na našem školskom radiju.

 [više]

Večer matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 8. 12. 2017. 12:34

U četvrtak, 7.12.2017., u našoj školi održana je Večer matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo, čiji je cilj popularizirati matematiku i pokazati da može biti zabavna, vesela i da je svuda oko nas. Koordinatorica, učiteljica matematike Anita Tuškan je zajedno s kolegicama Irenom Šimunić, Ivanom Lukšić, Jasminom Rendulić, Ines Jalševac, Sarom Beljan i Majom Sokač pripremila materijale za učenike i njihove roditelje.

Novina ove godine je radionica u kojoj su se učenici 3. i 4. razreda natjecali u radu s micro bitovima, a pomagali su im učenici David Ferko i Ian Palisak. Vesela i nasmiješena lica učenika najbolji su pokazatelj uspješnosti ovakvog načina rada.

 [više]

Slavini planinari - Odgoda izleta

Autor: Mirjana Petrunić, 7. 12. 2017. 23:42

Odgađa se planinrani izlet ove subote na Učku i Astronomski centar u Rijeci zbog lošeg vremena.

                    Voditeljice: Sandra Prebeg i Mirjana Petrunić

 [više]

Donacija za PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 7. 12. 2017. 13:04

Srdačno zahvaljujemo tvrtki Wienerberger Ilovac d.o.o. i njihovoj predstavnici, gospođi Silviji Janjac, za donaciju prijenosnog platna. Također srdačno zahvaljujemo Matičnoj školi. Škola je kupila projektor, odlukom gospođe ravnateljice da se nastava osuvremeni i učini djeci zanimljivijom.

Isto tako, srdačno zahvaljujemo obitelji Štrucelj-Pavlić na vrijednoj donaciji roleta za školske prozore. Sunce više neće predstavljati problem za učenje i opuštenu radnu atmosferu. 

Hvala svim donatorima od učenika i djelatnika PŠ Podbrežje!

 [više]

Sveti Nikola u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 7. 12. 2017. 12:45

Jučer je našu školu, sve niže razrede matične škole i sve naše područne škole (PŠ Mali Erjavec, PŠ Trg, PŠ Juraj Kamenar u Vrhovcu, PŠ Podbrežje, PŠ Zorkovac i PŠ Vivodina),  posjetio sveti Nikola u pratnji svog vjernog suputnika Krampusa. Sva djeca su s nestrpljenjem  dočekala sv. Nikolu kako bi primila svoje darove koje je omogućilo Društvo naša djeca Ozalj, na čemu im odsrca zahvaljujemo. 

 [više]

Sveti Nikola i ove godine darivao djecu u Vrhovcu

Autor: Snježana Čurilović, 6. 12. 2017. 20:55

U utorak, 5.prosinca, sveti Nikola je obradovao više od 80-ero djece koja su se okupila u domu DVD-a Vrhovac.

Kao i prošlih godina, i ove godine su učenici PŠ "Juraj Kamenar" pripremili prigodan program. Uz recitacije, igrokaz i pjesme dozvali su svetog Nikolu i krampusa. Nakon pozdrava, sveti Nikola je podijelio darove i obećao da će doći i sljedeće godine. 

Zahvaljujemo roditeljima i lokalnim društvima koji su sudjelovali u organizaciji dočeka svetog Nikole.

 [više]

Volonterska školica

Autor: Ines Jalševac, 6. 12. 2017. 15:00

U sklopu projekta „Volonterska školica“ naše su djelatnice sudjelovale na edukaciji za osmišljavanje i provođenje kvalitetnih volonterskih programa u školi. Edukacija u trajanju od 3 dana se odvijala u studenom, a edukaciju je vodila djelatnica LAG-a Vallis Colapis. Kroz projekt će se u našoj školi osnovati Volonterski klub, a provodit će se aktivnosti sukladno potrebama učenika, učitelja, škole ili zajednice koje ćemo identificirati kroz analizu potreba. Nakon edukacije o osmišljavanju volonterskih programa slijede daljnje aktivnosti u obliku analize potreba koja će se odviti zajedno s učenicima, informativnih radionica za učenike, radionice o menadžmentu volontera te intenzivnog rada na motivaciji učenika i učitelja te osnivanju Volonterskog kluba. Veselimo se aktivnostima te uključivanju učenika u volonterski rad.

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 2.razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 6. 12. 2017. 14:49

 [više]

Slavini planinari

Autor: Predrag Matko, 4. 12. 2017. 14:05

 [više]

Obavijest osmim razredima

Autor: Andreja Plavetić, 4. 12. 2017. 10:05

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 6.a i 6.b - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 1. 12. 2017. 12:02

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 2.razred Matične škole -Priroda i društvo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 29. 11. 2017. 08:58

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 7.a i 7.c - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 28. 11. 2017. 12:11

 [više]

Zahvala za donaciju ormara

Autor: Jasmina Rendulić, 27. 11. 2017. 19:06

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Krunoslavu Kobetiću (tata učenika prvog razreda) na donaciji ormara za PŠ Mali Erjavec, a ujedno i na dobroj volji i utrošenom vremenu za slaganje dva nova školska ormara.

Učenici i učiteljice PŠ Mali Erjavec

 [više]

Obavijest o odgodi predavanja "Ovisnost o kockanju i novim tehnologijama"

Autor: Andreja Plavetić, 27. 11. 2017. 13:36

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Andreja Plavetić, 22. 11. 2017. 12:15

 [više]

Jozo Bozo u Područnoj školi Mali Erjavec

Autor: Nada Peretić, 21. 11. 2017. 21:23

U utorak 21. studenog 2017. godine Područnu školu Mali Erjavec posjetio je popularni iluzionist Jozo Bozo. Susret je bio ispunjen smijehom i "čarolijom", a učenici su dobili priliku i naučiti neke trikove. Predstavi su prisustvovali i učenici Područne škole Zorkovac, u pratnji svog razrednog učitelja.

 [više]

Predstava "Jozo Bozo" U PŠ "Juraj Kamenar", Vrhovac

Autor: Valentina Lukežić, 21. 11. 2017. 16:36

U utorak, 21.11.2017., PŠ „Juraj Kamenar“ u Vrhovcu ugostio je vesele putnike iz PŠ Podbrežje. Došli smo na predstavu „Jozo Bozo“ i na kratko druženje s našim prijateljima iz Vrhovca. Vidjeli smo mnogo trikova za koje smo se pitali jesu li stvarni ili samo iluzija. Čak smo se bojali da će neke od nas pretvoriti u malog, bijelog zeca. No, možda to vidimo neki drugi put jer smo se svi razišli kao učenici i učiteljice. Našim prijateljima iz Vrhovca smo zahvalili i pozdravili se do sljedećeg druženja.

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Vukovara u PŠ Mali Erjavec

Autor: Jasmina Rendulić, 17. 11. 2017. 18:04

Učenici PŠ Mali Erjavec i njihove učiteljice, danas su zapalili lampione u znak počasti Vukovaru i svim vukovarskim žrtvama.

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 17. 11. 2017. 10:43

U čast herojske žrtve grada Vukovara učenici naše škole Alenka Strahinić i Ivan Vuljanić pripremili su prezentacije o obrani i stradanjima grada simbola Domovinskog rata. Učenici 8.a i 8.b  nedavno su posjetili Vukovar u sklopu nacionalnog projekta " Posjet osmih razreda Vukovaru " i obišli povijesna mjesta njegove tragedije, a tamo su se i istaknuli u kvizu znanja i osvojili 2. mjesto! Čestitamo!

Naši Mladi povjesničari koje vodi učiteljica Ivana Ferko Pećar pripremili su nam prezentaciju u čast Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koju možete vidjeti u prilogu ovoj vijesti.

Kao i prošlih godina, učenici će postaviti lampione koji će noću zasvijetliti za duše svih poginulih branitelja i ostalih žrtava herojske obrane Vukovara.

 [više]

Sjećanje na Vukovar - grad heroj

Autor: Ines Jalševac, 17. 11. 2017. 08:22

Dana 18. studenog odajemo počast žrtvama Vukovara. Učenici produženog boravka s velikim zanimanjem slušali su priče o borbi i patnji Vukovaraca u Domovinskom ratu. Kako bi i oni odali počast svim vukovarskim žrtvama izradili su simbole Vukovara, vukovarski vodotoranj i vučedolsku golubicu. 

 [više]

Šareni kišobrani produženog boravka

Autor: Ines Jalševac, 8. 11. 2017. 12:46

Učenici produženog boravka unijeli su šarenilo u ove kišne dane svojim kišobranima. Ovakvi šareni kišobrani svaki tmurni i kišoviti dan učine ljepšim i vedrijim. 

 [više]

Projekt za poticanje čitanja "Moja prijateljica knjiga"

Autor: Jasenka Staničić, 8. 11. 2017. 08:39

 

Izvor: KAportal

Zadnji dan Mjeseca hrvatske knjige obilježen je u Osnovnoj školi Slava Raškaj iz Ozlja projektom “Moja prijateljica knjiga”. U njemu su, četvrtu godinu zaredom, sudjelovali učenici škole i njihove mentorice Katica Graša, Jasenka Staničić, Mirjana Petrunić, Sandra Prebeg, Dina Žokvić i Ivana Lukšić te učiteljica glazbene kulture Melita Mataković-Rožić.

– Ove godine učenicima ozaljske škole u ostvarivanju projekta poticanja čitanja pridružili su se učenici četvrtih razreda OŠ Dubovac i njihove mentorice Branka Božić i Nataša Trajanovski te OŠ Mahično i mentorica Draženka Jančić. Podršku ovako plemenitom projektu dala je i naša poznata karlovačka književnica Bojana Meandžija istaknula je ravnateljica škole Gordana Basar.

Simpatičan prilog poslali su nam učenici 4.r OŠ Vojnić, zajedno sa svojom učiteljicom Anicom Globan Kovačić.

Prvi dio priredbe posvećen je enciklopedijama jer Mjesec hrvatske knjige 2017. obilježava se na temu enciklopedija...

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima osmih razreda glede odlaska u Vukovar

Autor: Andreja Plavetić, 7. 11. 2017. 10:22

Poštovani roditelji učenika osmih razreda,

obavještavamo Vas da je polazak na terensku nastavu u Vukovar 8.11.2017. godine s autobusnog kolodvara u Ozlju u 4:15 ujutro. Očekivani povratak je 9.11.2017. godine u večernjim satima.

 

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera - 5.a - geografija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 7. 11. 2017. 09:47

 [više]

Škola u prirodi Donji Velemerić - Martinščak

Autor: Mirjana Petrunić, 6. 11. 2017. 22:06

Ovu subotu učenicima  3. i 4. razreda Područnih škola (Mali Erjavec, Podbrežje, Trg, Vivodina, Vrhovac, Zorkovac) održala se škola u prirodi na prostoru Donjeg Velemerića i Martinščaka u suradnji sa  Savezom izviđača Hrvatske. U pratnji razrednih učitelja  ( Alenke Cindrić, Snježane Čurilović, Martine Kruhović, Marije Šoštarić, Lenke Tanevski, Željka Sučeca, Dine Žokvić i Mirjane Petrunić)  učenici su kroz radionice: spoznavanja šume, istraživanja staništa biljnog i životinjskog svijeta, spoznavanju hranidbenog lanca, povezanost žive i nežive prirode, ponašanju u prirodi, osnove orijentacije, igre u prirodi itd. upoznali   čarobni svijet prirode i učvrstili znanje Prirode i društva .

 [više]

Obavijest o promjenama u vremeniku pisanih provjera 1.razreda PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 6. 11. 2017. 10:19

 [više]

Slavini planinari na vrhu Risnjaka

Autor: Mirjana Petrunić, 1. 11. 2017. 23:18

 U subotu su Slavini planinari i voditeljice Mirjana Petrunić i Sandra Prebeg posjetili još jedan u nizu Nacionalni park. Iz najšumovitijeg prostora Hrvatske, Gorskog kotara, ogoljen i kamen izdiže se masiv Risnjak (1528 m). Vidici koji se pružaju s vrhova tih masiva čudesno su mjesto za promatranje Gorskog kotra, Kvarnerskog zaljeva i Alpa u Sloveniji.

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera - 5.b - geografija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 31. 10. 2017. 10:42

 [više]

Promocija knjige u Vrhovcu

Autor: Snježana Čurilović, 30. 10. 2017. 11:30

U subotu, 28. listopada 2017., u domu DVD-a Vrhovac održana je promocija knjige Pučke priče iz ozaljskog kraja, autora Marijana Tučeka i izložba slika - ilustracija iz navedene knjige. 

U programu su sudjelovali i učenici PŠ "Juraj Kamenar" sa svojim sastavcima na zavičajnom govoru (Lara Bakarić, Saša Bakarić i Leon Turković). 

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 8.a, 8.b - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 30. 10. 2017. 10:58

 [više]

Predstava o velikom pjesniku Tinu Ujeviću

Autor: Jasenka Staničić, 27. 10. 2017. 18:54

Učenici i građani Ozlja mogli su u našoj školi pogledati predstavu „Tin“, čiji tekst i režiju potpisuje Željko Senečić. Ambicioznu novinarku Jasnu, koju tumači mlada i vrlo uvjerljiva Iva Šimić, urednik pošalje u kavanu na intervju s pjesnikom Tinom Ujevićem koji je umro prije šezdeset dvije godine. Jasna ne vjeruje da će se Tin Ujević pojaviti, ali pjesnik kojeg tumači  upečatljivi Antun Tudić, dolazi s onog svijeta. U razgovoru Ujević govori o poeziji, literaturi, Matošu, politici…

Uz besmrtne stihove „Svakidašnje jadikovke“ i dirljivoga „Odlaska“, koji je uglazbio Arsen Dedić, doživjeli smo djelić bogate i pomalo zagonetne osobnosti velikana hrvatske književnosti. Bio je to književno-kazališni  prilog naše škole obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige.

Na predstavu su došli i mladi gosti iz Slovenije, učenici OŠ Metlika koji uče hrvatski jezik. 

 [više]

Posjet NP Risnjak

Autor: Mirjana Petrunić, 26. 10. 2017. 11:16

Planinarska grupa Slavini planinari  organizira 28. listopada 2017. jednodnevni izlet u NP Risnjak.Polazak iz Ozlja u 7 sati ( parkiralište kraj Konzuma). Dolazak u Ozalj se planira oko 20 sati. 

 [više]

Obavijest o roditeljskom sastanku vezanom za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

Autor: Andreja Plavetić, 24. 10. 2017. 11:32

Poštovani roditelji učenika sedmih razreda,

obavještavamo Vas da će se roditeljski sastanak vezan za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave održati u ponedjeljak, 30.10.2017. godine u 17:30 sati. Agencije koje su poslale svoje ponude pozvane su da izlože svoje planove puta te će se nakon toga izvršiti odabir agencije koja će organizirati višednevnu izvanučioničku nastavu.

S poštovanjem.

Gordana Basar, ravnateljica škole

 [više]

Upoznavanje čarobnog svijeta prirode

Autor: Mirjana Petrunić, 23. 10. 2017. 19:23

Ovu subotu učenicima 3. i 4. razreda naše škole održala se izvanučionička nastava u suradnji sa  Savezom izviđača Hrvatske , Odred izviđača „ Vladimir Nazor“ Karlovac.  U  pratnji razrednih učiteljica Jasminke Žabčić, Katice Graša te voditeljica Slavinih planinara Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg, učenici su nastavu ostvarili na prostoru Donjeg Velemerića i Martinščaka.  Kroz radionice ( Istraživanje staništa biljnog i životinjskog svijeta, Ponašanje u prirodi, Osnove orijentacije i Postupanja u slučaju da zalutaš) upoznali su  čarobni svijet prirode i učvrstili znanje Prirode i društva ( Orijentacija u prirodi  i  Uvijeti života).

 

Istovremeno, djeci je pružena  radost i veselje  zajedničkog boravka u prirodi. 

 [više]

Ana Vergot osvojila nagradu na smotri „Mali kaj“

Autor: Jasenka Staničić, 22. 10. 2017. 18:53

U Sv. Ivanu Zelina održana je ove subote 37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" , popularno nazvana Mali kaj. Riječ je o renomiranom natjecanju mladih kajkavskih pjesnika i vrhunski organiziranoj priredbi na koju je velika čast nastupiti. Veliki je uspjeh i biti uvršten u tiskanu zbirku radova.

 Na natječaj Smotre odazvale su se ove godine 92 škole s ukupno 523 nove dječje kajkavske pjesme. Radove je poslalo 450 učenica i učenika uz mentorstvo 142 voditelja i voditeljice. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo 37. Smotre u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), † prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur od ukupno pristigle 523 pjesme za objavu u zbirci odabralo je 78 radova. Među njima su se našla i dva rada iz naše škole, jedan iz matične, a drugi iz područne – riječ je o pjesmi “Saki dan ja van izajdem” Ane Vergot (mentorica Karla Lenuzzi Jakšić) te pjesmi “Kaj si delal va školi” Dine Zajeca iz PŠ Mali Erjavec (mentorica Nada Peretić)...

 [više]

Najava: Predstava o Tinu Ujeviću za učenike i građanstvo

Autor: Jasenka Staničić, 21. 10. 2017. 17:54

OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj u Mjesecu hrvatske knjige organizira 26.10. u 18.00 sati kazališnu predstavu „Tin“ za učenike od 4. do 8. razreda i sve zainteresirane građane. Cijena ulaznice je 25,00 kn.

Predstava govori o životu književnika Tina Ujevića na humorističan način. Tin Ujević, jedan od najvećih hrvatskih književnika 20. st. preminuo je 12. studenog 1955. Tekst je napisao poznati kazališni i filmski redatelj Željko Senečić. Nije riječ o uobičajenoj biografiji, već o dijalogu između prošlosti i sadašnjosti i dvjema različitim generacijama, što može biti zanimljivo i mladim gledateljima, odnosno učenicima. Uz to, upoznat će se s likom velikoga hrvatskog pjesnika.
Radnja prati mladu ambicioznu novinarku Jasnu (Iva Šimić) koja od svog urednika dobiva zadatak da napravi intervju s Tinom Ujevićem (Antun Tudić)...

 [više]

Dan jabuka u Vrhovcu

Autor: Valentina Lukežić, 20. 10. 2017. 16:20

 Učenici PŠ “Juraj Kamenar“ obilježili su  Dan jabuka.

Nakon Dana kruha i Dana kravata, još jedan listopadski dan proveli su u povezivanju sadržaja više nastavnih predmeta, a svima je tema bila jabuka.

Kroz stihove, priče, zanimljivosti, izreke učenici su saznali još više o kraljici voća – jabuci. Različitim likovnim tehnikama prikazali su najčešće vrste jabuka.

A na kraju,svi su se i zasladili tim  ukusnim i zdravim jesenskim plodom uz poznatu izreku: Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Autorice teksta i fotografija: 

Učiteljice Snježana Čurilović i Alenka Cindrić

 [više]

Učenici prodajom kruha i kolača prikupili više od 9000 kn!

Autor: Jasenka Staničić, 19. 10. 2017. 09:04

Humanitarna akcija naših učenika i učitelja ostvarila je sjajan uspjeh! Prodajom kruha i pekarskih proizvoda građanima u središtu Ozlja prikupljeno je 9288,50 kn! Učenici su pokazali veliki entuzijazam i želju da prikupe što više novaca za pomoć svojim prijateljima slabijega imovnog stanja.

Akciju je organizirala i vodila ravnateljica Gordana Basar uz veliku potporu učitelja koji su pomno pazili da sve protekne u redu. 

Hvala svima koji su svojim angažmanom pridonijeli izvrsnom uspjehu ove akcije, a posebno roditeljima  i drugim članovima obitelji koji su ispekli tako puno ukusnoga kruha i odličnih domaćih kolača!

 [više]

Pripravnica Ivana Lukšić na susretu gradova i općina prijatelja djece

Autor: Jasenka Staničić, 18. 10. 2017. 19:40

(preneseno s Facebooka Grada Ozlja)

Grad Ozalj predstavio se 14.10. na 11. susretu DND-a gradova i općina prijatelja djece u Stubičkim Toplicama. Uz predavanja stručnih osoba i kreativne radionice na temu spajanja tradicije i poduzetništva (za djecu ali i odrasle) te upoznavanje sa primjerima dobre prakse - naše Melita Golub iz DV Zvončić i Ivana Lukšić iz OŠ Slava Raškaj započele su sa pripremom aktivnosti i suradnji koja će omogućiti nove zanimljive sadržaje za djecu u Ozlju. 

 [više]

Dan kravate uz odličnu prezentaciju Mladih povjesničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 18. 10. 2017. 08:00

U povodu Svjetskog dana kravate učenici su u školu došli s ovim lijepim i svečanim modnim detaljem oko vrata, koji Hrvatima i Hrvatskoj svojom poviješću znači puno više nego drugim narodima.

O povijesti kravate i značenjima koji kravata ima za Hrvatsku i cijeli svijet, pročitajte u iznimno kvalitetnoj i zanimljivoj prezentaciji koju su nam pripremili Mladi povjesničari sa svojom učiteljicom Ivanom Ferko - Pećar.

Ne propustite pogledati prezentaciju "Kravata - najljepša priča o Hrvatskoj" koja se nalazi u prilogu ovoj vijesti!

 [više]

Svečani blagoslov kruha u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 16. 10. 2017. 18:52

"Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može..." - kaže stara pjesma. Tako su i naši vrijedni roditelji i učenici složili male ruke i pripremili pravu gozbu kruha, peciva, kiflica, kolača i još kojekakvih finih zalogajčića koje je velečasni Kornelije iz naše župe blagoslovio povodom Dana kruha. 

Nakon svečanog blagoslova, učenici su pokazali svim okupljenim gostima što su pripremili od pjesama i recitacija kako bi naš Dan kruha bio još svečaniji. Naravno, poslije teškog rada treba se i počastiti, stoga smo na kraju svega i kušali sve slastice te okrijepljeni krenuli na zasluženi odmor. 

 [više]

Svjetski dan hrane obilježen uspješnom humanitarnom akcijom

Autor: Jasenka Staničić, 16. 10. 2017. 13:24

Učenici naše škole, uz nazočnost svojih učitelja, s velikim su zadovoljstvom na parkiralištu Konzuma prodavali kruh i kolače, koji su dan ranije pripremljeni u njihovim domovima. Trebalo je dosta truda i entuzijazma da bi ova akcija u potpunosti uspjela. Pod vodstvom ravnateljice Gordane Basar, sve je trebalo dobro i precizno organizirati, od stolova, koje nam je ustupilo Kulturno-umjetničko društvo „Ključ“ iz Trga, do pakiranja proizvoda. Najviše su posla imali razrednici.

Hvala svim članovima obitelji naših učenika koji su dali svoj doprinos ovoj vrijednoj akciji! Hvala svima koji su kupili njihove proizvode!

Akcija je u potpunosti uspjela, u odgojnom i humanitarnom smislu. Prikupljen je novac koji će se korisno utrošiti na plaćanje izleta i terenske nastave učenicima slabijega imovnog stanja.

(Fotografija: facebook Grada Ozlja)

 [više]

Najava: Mjesec hrvatske knjige

Autor: Jasenka Staničić, 16. 10. 2017. 11:27

Mjesec hrvatske knjige  je manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Održava se od 15. listopada do 15. studenoga. Ove je godine posvećen enciklopedistici, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Sve na jednom mjestu. 

Na plakatu naše školske knjižnice možete vidjeti što je sve u Mjesecu hrvatske knjige namijenjeno našim učenicima. U nastavku je i plakat  Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj, s događanjima koje učenici također mogu posjetiti.

Družite se s piscima i njihovim djelima!

 [više]

Najava: Svjetski dan hrane

Autor: Jasenka Staničić, 11. 10. 2017. 13:32

Svake godine sredinom ovoga mjeseca obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ujedno i Svjetski dan hrane 16. listopada. Nije neobično što se ovi dani slave baš u jesen – doba kada nam priroda daruje najveći dio svoga bogatstva. Upravo je kruh, simbol tijela Kristovog, ujedno i simbol svih blagodati koje nam priroda i ljudski rad zajedno daju.

Do sada smo u školi Dan kruha obilježavali na različite načine – zajedničkim blagovanjem uz blagoslov župnika, priredbama, tematskim radionicama, dobrovoljnim radom u gradskim vrtovima i školskoj kuhinji… Ove ćemo godine Svjetski dan hrane prvi put obilježiti javnom prodajom kruha i pekarskih proizvoda u središtu Ozlja, na parkiralištu Konzuma. Učenici će prodavati hranu dan ranije pripremljenu u njihovim obiteljima. Zato pozivamo mame, bake, tate i djedove, kćeri, sinove, unuke, tete i stričev – pridružite se ovoj akciji i u svojim kuhinjama pripremite što više ukusnih primjeraka kruha i raznovrsnog peciva, a može i kolača...

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja, 5.a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 10. 2017. 11:48

 [više]

Najava: Književni susret s Bojanom Meandžijom

Autor: Jasenka Staničić, 10. 10. 2017. 12:09

(poziv Gradske knjižnice Ivana Belostenca Ozalj)

pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedjeljak, 16.10.2017. u 18 sati na književnom susretu s Bojanom Meandžijom  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj

Bojana Meandžija napisala je svoj autobiografski roman pod naslovom Trči! Ne čekaj me… sa šesnaest godina u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj. Prve rečenice romana zapisivala je u sitnim, noćnim satima na drvenim letvicama drvarnice dok su tišinu narušavale detonacije granata. Zapisi na letvicama, unatoč odmaklom vremenu, stoje i danas.

Trči! Ne čekaj me… priča je o odrastanju mlade osobe u uvjetima u kojima je svaki trenutak života posebno dragocjen, no okružena brigom i ljubavlju svojih roditelja i cijele obitelji djevojčica dolazi do spoznaje da na ovom, često okrutnom svijetu, uvijek ima ljudi koji znaju pružiti ruku kad je to najpotrebnije.

Ne propustite priliku za upoznavanje i razgovor s ovom sjajnom mladom književnicom! 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 1. razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 10. 10. 2017. 09:05

 [više]

Proglašeni najbolji mladi videonovinari

Autor: Jasenka Staničić, 10. 10. 2017. 08:25

Društvo Naša djeca Ozalj, sa ciljem poticanja dječjeg stvaralaštva na novim medijima i u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ivana Belostenca Ozalj, raspisalo je natječaj za izradu video intervjua pod naslovom “PAŽNJA, SNIMA SE!”  Bio je to jedan u nizu događaja u bogatom programu obilježavanja Dječjeg tjedna u Ozlju.

Rezultati su objavljeni u petak 6. listopada u Domu hrvatskih branitelja u Ozlju. Pobjednici su dobili vrijedne nagrade za koje se isplatilo potruditi.

Prvu nagradu  - mobitel - osvojio je učenik 5.a razreda Leon Dejanović.

Drugu nagradu – poklon-bon od 200 kn - dobila je učenica 4. razreda Helena Šarić.

Treću nagradu – besplatnu pizzu u Pizzeriji Lav - dobio je učenik 6.b. Mario Lončarić.

 Čestitamo!

 [više]

Dan neovisnosti Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 6. 10. 2017. 12:04

Svim učenicima, djelatnicima škole, roditeljima i ostalim građanima Ozlja čestitamo 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske uz prezentaciju koju su pripremili Mladi povjesničari s učiteljicom Ivanom Ferko- Pećar.

 [više]

Edukativna predstava o prometnoj kulturi

Autor: Jasenka Staničić, 6. 10. 2017. 12:00

U sklopu Dječjeg tjedna u Hrvatskoj se provode različite aktivnosti kojima se želi pokazati briga o najmlađima te posebno usmjeriti pozornost javnosti na njihove potrebe. Kako je sigurnost u prometu veoma je važna tema, Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Karlovačke županije provodi preventivnu akciju predstavom „Kata i Nino na putu do škole“ u izvedbi Dramskog studija karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom. Danas su je u školi pogledali i naši učenici razredne nastave iz matične i područnih škola.

 [više]

Uz Svjetski dan učitelja

Autor: Jasenka Staničić, 5. 10. 2017. 10:21

 [više]

Naši učenici na fotografskoj i likovnoj radionici u Republici Sloveniji

Autor: Jasenka Staničić, 5. 10. 2017. 09:29

Izvor: mrežne stranice OŠ OŠ Belokranjskega odreda Semič i OŠ Metlika

Prošlog tjedna učenici naše škole sudjelovali su na dvjema zanimljivim radionicama u susjednoj državi. Mladi povjesničari s voditeljicom Ivanom Ferko Pećar sudjelovali su u međunarodnom UNESCO projektu »Dediščina v rokah mladih, Mladi posvojijo spomenik« („Baština u rukama mladih, Mladi posvajaju spomenik“). S fotoaparatima i uz stručno vodstvo prošetali su prekrasnom prirodom Črmošnjica i uz Divlji potok, zajedno s učenicima iz 12 osnovnih i srednjih škola koje su sudjelovale u ovom vrijednom projektu u organizaciji OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča. Nastale su lijepe fotografije koje naša škola šalje domaćinima za njihovu mrežnu fotogaleriju. Imali su i predavanje iz povijesti kočevarskoga kraja i njihovim jezičnim i kulturnim posebnostima.

Druga radionica održana je u Metliki. Riječ je o 36. tradicionalnom susretu mladih likovnjaka „Ex tempore“. Pod vodstvom učitelja likovne kulture Denisa Franušića članovi likovne skupine Antonija Perez, Vanesa Vuksan, Stjepan Ivšić i Fran Benković  slikali su krajolike oko izvora rijeke Krupe u općini Semič. Slike naših učenika bit će izloženi na skupnoj izložbi u Metliki.

Osnovne škole iz Semiča i Metlike već nekoliko godina uspješno sudjeluju na našem likovnom natječaju „Slavini mladi akvarelisti“. Ovim susretima nastavlja se naše prekogranično prijateljstvo i suradnja. 

 [više]

Državna smotra učeničkih zadruga RH

Autor: Andreja Plavetić, 4. 10. 2017. 10:32

Danas u 11 sati u Zadru je svečano otvorena 29. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Naša učenička zadruga "Kotačac" predstavlja izložbeni prostor Karlovačke županije, čija je ovogodišnja tema Karlovačka zvijezda. Županijski izložbeni prostor prezentira učenica 4. razreda PŠ Mali Erjavec Aurora Latin i njena mentorica Nada Peretić.

 

 [više]

Obavijest o rasporedu zvona za Dan učitelja (5. listopada 2017. godine)

Autor: Andreja Plavetić, 4. 10. 2017. 09:12

1.sat 8.00 - 8.35

2.sat 8.40 - 9.15

Odmor 10 min

3.sat 9.25 -10.00

Odmor 10 min

4. sat 10.10 -10.45

5. sat 10.50 - 11.25

6. sat 11.30 - 12.05

7. sat 12.10 - 12.45

Autobusi kreću u 13.00 sati na sve pravce.

Poslijepodne:

1. sat 13.10 - 13.45

2. sat 13.50 - 14.25

Odmor 10 min

3. sat 14.35 - 15.10

4. sat 15.15 - 15.50

5. sat 15.55 - 16.30

 [više]

Slavni Ježurka Ježić u predstavi Kazališta „Smješko“

Autor: Jasenka Staničić, 3. 10. 2017. 11:56

Zahvaljujući Društvu Naša djeca Ozalj, posebno njihovoj predsjednici Martini Bogović, školu su posjetili glumci zagrebačkog Kazališta „Smješko“ i izveli predstavu Ježeva kućica. Prema poznatom tekstu Branka Ćopića "Ježeva kućica" o slavnom lovcu Ježurki Ježiću i njegovoj družbi ispričana je priča puna korisnih savjeta o dobroti i ljubavi prema svom domu.

Veselu i razigranu predstavu koju prati glazba Hrvoja Hegedušića režirala je Tea Gjergjizi, a na sceni su se glumci Helena Kalinić, Jelena Hadži-Manev i Hrvoje Zalar izmjenjivali u ulogama poznatih Ćopićevih likova.

Tako su i naši učenici razredne nastave iz matične i područnih škola u Dječjem tjednu uživali u priči koja prati djetinjstvo brojnih generacija.

 [više]

Voditelji Slavinih planinara na Platku

Autor: Jasenka Staničić, 2. 10. 2017. 08:29

Ovaj vikend je bio radni za voditeljice Slavinih planinara  učiteljicu Mirjanu Petrunić i  profesoricu Sandru Prebeg te vodiče Darka Domitrovića i Bojana Petrunića. Oni su 30. rujna i 1. listopada na Platku prisustvovali Radnoj skupini voditelja za rad s djecom i mladima. Susret je organizirao Hrvatski planinarski savez  na nivou države.

Naši voditelji su sudjelovali u programskim aktivnostima, koje su uključivale edukativne radionice, vježbe i razmjenu iskustva o organiziranju i vođenju planinarskog izleta za djecu i mlade. Voditeljice su predstavile školu, svoj rad i Slavine planinare.

Sklavini planinari postaju sve poznatiji i njihov rad je sve više vidljiv u javnosti, kao jedan od „zaštitnih znakova“ naše škole na koji smo posebno ponosni.

 [više]

Obavijest učenicima koji idu na mjuzikl "Pacijenti"

Autor: Andreja Plavetić, 28. 9. 2017. 12:18

 [više]

Poziv na upise - STUDIO 23

Autor: Andreja Plavetić, 28. 9. 2017. 11:13

Fotografija Karlovački info.

 [više]

Podsjetnik na zanimljive događaje u školi tijekom ovoga i sljedećeg tjedna

Autor: Jasenka Staničić, 26. 9. 2017. 10:16

( Informacije priredila pedagoginja Martina Domladovac Prstac)

U školi se, uz redovitu nastavu,  gotovo svaki dan događa nešto zanimljivo. Dolaze nam različiti zanimljivi gosti i djeci se nude različiti kulturni i sportski sadržaji kako korisno i lijepo provesti za slobodno vrijeme. Sljedeći tjedan je Dječji tjedan u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj, a velik dio događanja bit će u prostorima naše škole.

27. rujna u 10.30 – predstavljanje Krašićkih mažoretkinja u školskom predvorju,

27. rujna u 12.30 – sastanak Vijeća učenika,

29. rujna, od 8.30 – učenici sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana srca na Trgu braće Radića,

3. listopada u 11 sati  (u sklopu Dječjeg tjedna) – kazališna predstava „Ježeva kućica“ za učenike od 1. do 4. razreda,

4. listopada u 9.35 (u sklopu Dječjeg tjedna)  – predstavljanje Plesnog kluba stART u predvorju škole,

5. listopada (u sklopu Dječjeg tjedna) – gostovanje književnika u školi,

6. listopada – za učenike razredne nastave Matične škole edukativna  kazališna predstava o prometnoj kulturi „Kata i Nino na putu do škole“.

Nadamo se da će djeca uživati i pronaći puno korisnih informacija u ovako bogatoj ponudi raznovrsnih događanja. Ne zaboravite i na ostale sadržaje obilježavanja Dječjeg tjedna u razdoblju od 2. do 7. listopada!

 [više]

U EUROPSKOM TJEDNU KRETANJA SLAVINI PLANINARI POSJETILI NP KRKU I KREŠIMIROV GRAD

Autor: Mirjana Petrunić, 25. 9. 2017. 17:58

Na slapovima Krke

Povodom europskog tjedna kretanja,ovaj vikend  Slavini planinari i njihovi voditelji  Mirjana Petrunić, Sandra Prebeg i ravnateljica  škole Gordana Basar posjetili su najposjećenije dijelove NP „Krke“ Skradinski buk i Roški slap. 

 [više]

Dječji tjedan u Ozlju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 25. 9. 2017. 13:19

(preneseno sa  Službene stranice Grada Ozlja)

U organizaciji agilne ekipe iz Društvo Naša djeca Ozalj, u suradnji s partnerima i uz pokroviteljstvo Grada Ozlja, pripremljen je zanimljiv program namijenjen najmlađima.

Cijeli tjedan na više lokacija u Ozlju organizirane su aktivnosti iz područja sporta, kulture, tehnike i sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Ističemo zanimljiv natječaj za izradu video intervjua s vrijednim nagradama otvoren do 2.10. i ujedno pozivamo sve da prate najave na Facebook profilu Društvo naša djeca Ozalj.

Raspored aktivnosti pogledajte u nastavku, kao i upute u vezi s izradom video intervjua.

 [više]

Međunarodno natjecanje iz edukacijske robotike!

Autor: Predrag Matko, 23. 9. 2017. 20:43

Ove subote učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom natjecanju iz edukacijske robotike – WER.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 200 učenika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u više od 60 ekipa.

Našu školu predstavljali su Stipe Opalički, Dominik Živčić i David Ferko koji su u jakoj konkurenciji osvojili odlično 19 mjesto.

pogledajte galeriju slika....

 [više]

Slavini Planinari kreću u pohod carskim slapovima NP Krke

Autor: Mirjana Petrunić, 19. 9. 2017. 22:47

NP Krka

Planinarska grupa Slavini planinari 23 . rujna 2017. organizira jednodnevni izlet u  NP Krku i Šibenik. Polazak iz Ozlja u 6 sati ( parkiralište kraj spomenika) i povratak u Ozalj oko 22.00 sati. Prije polaska doći 15 min ranije.

 

 [više]

Obavijest roditeljima djece 4.-ih razreda

Autor: Andreja Plavetić, 15. 9. 2017. 11:24

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 4.-IH RAZREDA ŠKOLE U PRIRODI

Autor: Gordana Basar, 13. 9. 2017. 10:31

Poštovani roditelji,

želim  javno pohvaliti sve učenike četvrtih razreda koji se nalaze u ostvarivanju programa Škole u prirodi - Selce 2017. Pohvala se odnosi na njihovo ponašanje i odgovornost u radu te na zajedništvo u sportskim i ostalim natjecanjima. 

Poštovani roditelji, napravili ste uspješan posao u odgoju svoje djece !

Istina je da postoje male emocionalne krize, jer nekim učenicima nedostaje obitelj, ali to učiteljice vrlo uspješno rješavaju u dogovoru s vama.

Pohvaljujem roditelje što su podržali odluku o ostavljanju učeničkih mobitela nakon 22.30 sati kod učiteljica pa do 7.00 ujutro. Vaša djeca imaju mirnu noć i skoncentrirani su na druženje i razgovor s prijateljima u svojoj sobi. Učenici se moraju odmoriti za aktivnosti koje ih očekuju sljedeći dan. Učiteljice bdiju svaku večer dok ne zaspi i posljednje dijete, beskrajno su strpljive i odgovorne. Vaša djeca su u sigurnim rukama.

Samo još jedna informacija, učenici OŠ Banija koji se nalaze u Školi u prirodi također navečer ostavljaju mobitele kod svojih učiteljica do jutra.

S poštovanjem,

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Današnje jutro započeli vježbanjem. U zdravom tijelu - zdrav duh!

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:35

 [više]

Večer "Pokaži što znaš"

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:34

Večer "Pokaži što znaš". Našu školu su izvrsno predstavili učenici: djevojčice iz PŠ Mali Erjavec Klara, Aurora,Darija, Dora, Tamara i Lorena plesnom točkom, Aurora Latin slikarskim uradkom, Antonija Šiljevinac iz PŠ Trg slikarskim uradkom; dječaci iz PŠ Vrhovac Teo, Josip i Saša rap izvedbom "Kombirazred" i djevojčice Paola Zorman i Viktorija Bačvar slikarskim uradkom; Anton Broz iz PŠ Mali Erjavec pričanjem viceva,  iz MŠ Ozalj Fran Jakšić vratolomijama uz rock glazbu, Vijan Maršalek breakdanceom, Ivan Jagunić plesnom koreografijom.

 [više]

Popodnevna šetnja u Selce.

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:18

 [više]

Igre spretnosti....

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 11:59

 [više]

Radionica glagoljice!

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 11:16

 [više]

Sudjelovanje ravnateljice Gordane Basar u emisiji 9. krug - Radio Sljeme

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 10:45

 [više]

Vani je bura i stoga smo u učionici na dogovoru za večerašnji nastup na večeri "Pokaži što znaš".

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 09:18

 [više]

Odlazak na prvi doručak! Veseli i odmorni nakon prve prospavane noći u našem odmaralištu

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 09:01

 [više]

Kiša napokon prestala u poslijepodnevnim satima te se krenulo u šetnju Selcem i zabavom na gradskom igralištu.

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 08:13

 [više]

Sretno stigli i obavili prvi ručak - Škola u prirodi

Autor: Andreja Plavetić, 11. 9. 2017. 13:13

 [više]

Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 9. 2017. 09:02

Upravo su u Školu u prirodi u Selce krenuli učenici 4. razreda, njih 55, njihove učiteljice te ravnateljica škole. Roditelji su ih ispratili i s povjerenjem predali njihovim učiteljicama. Kiša koja je ispratila autobus nije pokvarila raspoloženje učenika i učiteljica!

Javit će se iz Triblja, koji je prva stanica Škole u prirodi.

 [više]

Javni natječaj za davanje u najam školskog prostora

Autor: Andreja Plavetić, 5. 9. 2017. 13:38

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj, Podgraj 10a, 47280 Ozalj na temelju
odluke Školskog odbora  objavljuje

 

J A V N I    N A T J E Č A J

za davanje u najam školskog prostora

 

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj  daje u najam slijedeći prostor na adresi sjedišta:

 

a) Sportska dvorana

 1. Predmet natječaja je najam sportske dvorane;
 2. Dvorana se daje u najam za sportske aktivnosti i druge programe koji se u njoj mogu izvoditi;
 3. Školska dvorana se iznajmljuje na vrijeme od trenutka sklapanja ugovora do 30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.
 4. Dvorana se daje u najam radnim danima od 19:00 h do 22:00h. Subotom i nedjeljom dvorana se daje u najam prema potrebama sportskih klubova, odnosno kalendaru natjecanja pojedinoga kluba; Dvorana se daje u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.
 5. Cijena najma:
  - sportska dvorana, za vanjske korisnike (rekreacija) 140,00 kn/h za ugovoreni termin
  Sportski klubovi u ponudi trebaju dostaviti i popis korisnika po skupinama.


c) Škola daje u najam

Učionice i predvorje škole se iznajmljuju na vrijeme od trenutka sklapanja ugovora do  30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.

Učionice  se daju u najam radnim danima od 15:00 h do 22:00h. Predvorje se daje u najam radnim danima od 18:00h do 22:00h. Subotom i nedjeljom učionice i predvorje se daju u najam prema potrebama ponuđača. Učionice i predvorje se daju u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.

 

 1. Klasične učionice za nastavu 50,00 kn/h za ugovoreni termin
 2. Informatička učionica 100,00 kn/h  za ugovoreni termin
 3. Predvorje škole 80,00 kn/h za ugovoreni termin

 

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj  daje u najam slijedeći prostor po Područnim školama:

 1. PŠ Trg

Učionice i športska dvorana se iznajmljuju na vrijeme od trenutka potpisivanja ugovora do 30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.

Učionice i športska dvorana  se daju u najam radnim danima od 17:00h do 22:00h. Subotom i nedjeljom učionice i športska dvorana se daju u najam prema potrebama ponuđača. Učionice i športska dvorana se daju u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.

 1. Cijena najma
 • Klasične učionice za nastavu 50,00 kn/h za ugovoreni termin
 • športske dvorane 80,00 kn/h za ugovoreni termin


Ponude mogu dostaviti fizičke i pravne osobe.

Ovaj javni natječaj otvoren je tijekom cijele školske godine 2017/18.

Ponuda za najam mora sadržavati naziv, adresu, OIB, IBAN, ime i prezime fizičke osobe odnosno osobe ovlaštene za zastupanje ponuditelja pravne osobe, njegov OIB, i tel. kontakt osobe, vrstu aktivnosti koju ponuditelj želi provoditi u unajmljenom prostoru;
Ponude se dostavljaju na adresu škole u roku 10 dana od dana objave natječaja s naznakom „Za natječaj. Ne otvarati – ponuda za najam poslovnog prostora“ .
Ponude će se otvarati u tajništvu OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj dana 19.9.2017.godine.
O rezultatu natječaja ponuditelji će biti pismeno obaviješteni.
Ponude s nepotpunom dokumentacijom, ponude koje ne odgovaraju uvjetima natječaja te ponude ponuditelja koji imaju dugovanja prema OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj neće se razmatrati.

Povjerenstvo za izbor zadržava pravo odbiti svaku ponudu bez obveze prema ponuditeljima.
Za sve potrebne informacije o predmetu oglasa i za razgledavanje prostora zainteresirani se mogu javiti na telefon 047/731-112.

 

 

Ozalj, 5.9.2017.godine.

 

KLASA: 406-09/17-01/1

URBROJ: 2133-35-17-1

 

Ravnateljica:
Gordana Basar, dipl uč.

 

 [više]

Svečanost za uspješan početak

Autor: Jasenka Staničić, 4. 9. 2017. 09:31

Svi učenici i učitelji okupili su se jutros u školskom predvorju kako bi svečano proslavili početak nastave. Učenici drugog i četvrtog razreda pozdravili su nas pjesmama, recitacijama i kratkom scenskom igrom. Zatim je ravnateljica Gordana Basar svima zaželjela sretan početak nove školske godine, posebno novim učenicima petoga razreda koji su do sada nastavu pohađali u područnim školama.

Stručna suradnica Biljana Šop Perušić, edukacijski rehabilitator, prezentirala je učenicima Pravilnik o kućnom redu, posebno istaknuvši novosti koje od ove školske godine vrijede za sve učenike.

Na kraju su nam su razrednice 5.a i 5. b predstavile nove razredne odjele koje su svi nazočni pozdravili srdačnim pljeskom dobrodošlice.

U poslijepodnevnoj smjeni održat će se priredba za nove učenike prvoga razreda.

Dobro nam došli, novi učenici Matične škole! Sretan početak svima!

 [više]

Raspored roditeljskih sastanaka u rujnu 2017.

Autor: Andreja Plavetić, 4. 9. 2017. 08:40

Raspored roditeljskih sastanaka u rujnu 2017. g.

 

Matična škola:

4.09. u 13.30 - 1. razred

5.09. u 17.30 sati - 4. razred MŠ i PŠ Mali Erjavec

5.09. u 18.00 sati -  8.a razred

6.09. u 16:30 sati - 8.b razred

6.09. u  17.30 sati - 7.a i 7.b razred

7.09. u 17.00 sati -  6.b razred

8.09. u 16.30 sati - 3.razred

8.09. u 17.00 sati - 7.c razred

11.09. u 17.00 sati - 2. i 6.a razred

11.09. u 17.00 sati -  5.a i 5.b razred

 

Područne škole:

4.09. u 11.00 sati - 1. razred PŠ Mali Erjavec

6.09. u  16.00 sati - PŠ Vivodina (1.-4.r.)

6.09. u 16.30 sati  PŠ Vrhovac (1.-4.r.)

6.09. u 17.00 sati PŠ Podbrežje (1.-4.r.)

6.09. u 17.00 PŠ Mali Erjavec - 2. razred

8.09. u 17.30 sati PŠ Trg (1.-4.r.)

11.09. u 17.00 sati 3.r. PŠ Mali Erjavec

 [više]

OBAVIJEST ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2017./18.

Autor: Gordana Basar, 2. 9. 2017. 13:21

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak, 4.09.2017. godine počinje nova školska godina 2017./18. u kojoj svima želim uspjeh, radost i međusobno uvažavanje !

Čestitam prvi dan nastave i početak školovanja  učenicima prvoga razreda !           Da bi im taj prvi dan ostao u što ljepšem sjećanju, pripremili smo za njih malo iznenađenje, uz pomoć Društva Naša djeca Ozalj i Karlovačke banke. 

Prvi dan nastave, 4.09.2017. godine svi učenici u područnim školama dolaze na nastavu u jutarnjoj smjeni od 8.00 do 10.30 sati, kada će učenike putnike školski prijevoz odvesti kućama. Od 5.09.2017.g. u stalnoj jutarnjoj smjeni nastavu polaze učenici PŠ Vivodina, PŠ Vrhovac i PŠ Zorkovac, a u izmjeničnim smjenama nastavu polaze učenici PŠ Mali Erjavec, PŠ Podbrežje i PŠ Trg. 

Prvi dan nastave u matičnoj školi u Ozlju za učenike 2. i 4. razreda te za učenike od 5. do 8. razreda počinje u 8.00 sati, a za učenike 1. i 3. razreda u poslijepodnevnoj smjeni od 13.10 sati. Učenici od 1. do 4. razreda polaze nastavu u izmjeničnim smjenama, a učenici od 5. do 8. razreda u stalnoj jutarnjoj smjeni. Prvi dan nastave odvoz učenika matične škole je u 12.15 sati s AK Ozalj.

Prijevoz učenika je organiziran za sve učenike putnike od prvoga dana nastave po važećem voznom redu objavljenom na web stranici škole.

Učenici od 1. do 4. razreda prvi dan nastave donose u školu udžbenike i pripadajući pribor te će dio ostaviti u školi da im školske torbe budu lakše.

Učenici od 5. do 8. razreda  donose 4.09.2017.  samo bilježnicu u koju će bilježiti važne informacije za početak nove školske godine i raspored sati.

Prehrana u školskoj kuhinji organizirana je za sve učenike od 5.09.2017. do potpisivanja Ugovora o korištenju usluga školske kuhinje na roditeljskim sastancima u prvom tjednu nastave.

Želim svima veseo početak nove školske godine !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar, dipl. uč.

 [više]

POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK POLAZNIKA SLAVINIH PLANINARA

Autor: Mirjana Petrunić, 2. 9. 2017. 10:15

Poštovani roditelji naših Slavinih planinara pozivamo Vas na roditeljski sastanak u utorak 5. rujna 2017. u 19 sati. Sastanak će se održati u Matičnoj školi.

                                          Voditeljice: Mirjana Petrunić i Sandra Prebeg

 [više]

Popis autobusnih linija i raspored polazaka autobusa za školsku godinu 2017/2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 1. 9. 2017. 12:40

 [više]

Tiskovna konferencija povodom završne konferencije projekta "Karlovačka županija za inkluzivne škol

Autor: Andreja Plavetić, 30. 8. 2017. 16:11

Osnovna škola "Slava Raškaj" u Ozlju bila je u ponedjeljak, 28. kolovoza, domaćin konferencije za tisak povodom završne konferencije projekta "Karlovačka županija za inkluzivne škole" i predstavljanja projekta Osiguravanja pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama kojima je Karlovačka županija osnivač za školsku godinu 2017./2018. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda uz sufinanciranje Karlovačke županije.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su župan Karlovačke županije Damir Jelić i zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan-Dolinar te gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić.

 [više]

Osmaši na maturalcu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 28. 8. 2017. 11:05

Osmaši su u subotu ujutro krenuli iz Ozlja i sretno stigli u Zaostrog odakle se vraćaju 30. kolovoza. U nastavku pogledajte fotografije posjeta Franjevačkom samostanu, utrke kajacima Neretvom i zajedničku fotografiju iz Metkovića.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas.Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji će se koristiti u šk. godini 2017./2018.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju