preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj

 > Naslovnica
vijesti

Školska audicija za Duga Resa Fest

Autor: Jasenka Staničić, 16. 2. 2018. 12:20

Autor: Martina Domladovac Prstac

Školska audicija za Duga Resa Fest 2018. bila je prilika učenicima da stanu pred mnogobrojnu publiku i pokažu talent i ljubav prema glazbi. Jedanaest natjecateljica uz pomoć učiteljice glazbene kulture priredilo je glazbeni užitak i druženje za pamćenje. Najmlađa natjecateljica, Petra Hrastov, koja je tek u prvom razredu, otvorila je natjecanje. Nastupile su još Nina Hrnjak, Nika Barić, Mia Kirinčić, Laura Kovačić, Nikolina Marković, Elena Žganjer, Karla Marković, Iva Vinovrški, Lana Vinovrški i Leona Radović.  Natjecateljice su se predstavile pjesmama popularnih domaćih autora. Sedmeročlani žiri jednoglasno je odlučio da će 2018. godine našu školu na Duga Resa Festu predstavljati osmašica Leona Radović. Kako biste upoznali Leonu, njezin pjevački talent i sigurnost kojom zrači, najbolje je da pogledate dio nastupa. 

http://drive.google.com/file/d/1uaMBmtr8rVDHvMkDcWQZ-bFY91DQ8YAF/view?usp=sharing&invite=CMmRnsUE&ts=5a86b867

 [više]

Produženi boravak obilježio Svjetski dan čitanja naglas

Autor: Jasenka Staničić, 16. 2. 2018. 11:51

Učenici s produženog boravka, zajedno sa svojom učiteljicom Ines Jalševac, obilježili su Svjetski dan čitanja naglas čitanjem ulomaka iz omiljenih slikovnica u prostoru školske knjižnice. Nakon čitanja izradili su ilustracije o pročitanim tekstovima i zajednički uredili pano.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Svjetski dan čitanja naglas obilježava se kako bi se skrenula pozornost na potrebu i dobrobiti čitanja. Čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo čime podržavamo i nacionalnu kampanju "Čitaj mi!"  

 [više]

Radioigra "Strizibor" predložena za državnu smotru

Autor: Jasenka Staničić, 15. 2. 2018. 10:11

 

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu održan je prvi dio ovogodišnjeg Županijskog susreta LiDraNo u organizaciji OŠ Generalski Stol. Predstavljeni su najbolji literarni i novinarski radovi učenika osnovnih i srednjih škola, školski listovi i radijske emisije, odabrani na prethodnim međuopćinskim i međugradskim susretima. U kategoriji radioigre našu školu predstavljala je duhovita i razigrana prerada Šume Striborove pod naslovom Strizibor. Autorice i izvođačice su učenice 7.a razreda Marija Marta Mejaški, Karla Benković-Prebeg, Adisa Fatić, Leona Vrbetić i Melita Vrbetić pod vodstvom mentorice Karle Lenuzzi Jakšić. Emisija je predložena za državnu smotru LiDraNo 2018.

Uz čestitke, želimo im sreću i poziv na državnu smotru!

 [više]

Valentinovo u trećem razredu

Autor: Jasenka Staničić, 14. 2. 2018. 09:52

Učenici 3. r. matične škole, zajedno sa svojom  učiteljicom Jasminkom Žabčić, proslavili su Valentinovo na poseban način. Nacrtali su niz simpatičnih slika s likovima zaljuibljenih životinja i uživali u tomboli s poklonima. Svatko je donio u školu mali dar za koji je izvlačenjem odlučeno kome će pripasti. Je li nečiji dar došao u ruke baš njegovoj  simpatiji, nije ni važno. Najvažnije je da su svi uživali u slatkom iščekivanju i zajedničkom veselju u znaku Valentinova, dana ljubavi.

 [više]

Maškare u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 13. 2. 2018. 20:08

Mi smo male maske, došle smo iz... Podbrežja. Danas smo obilježili najveseliji dan u godini - maškare. Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Podbrežje uložili su veliki trud kako bi se što maštovitije maskirali, pa smo tako imali: zebre, gusare, Minnie Mouse, Elsu, princeze, leptire i ostala čudnovata stvorenja. Učenici su svojim veseljem i igrom uspješno nadglasali sve nedaće i svako zlo koje im se dogodilo u prošloj godini, a uvjereni smo i da smo uspjeli otjerati zimu i dozvati toplo proljeće.

 

 [više]

Maskenbal u PŠ Mali Erjavec

Autor: Jasmina Rendulić, 13. 2. 2018. 18:10

Maskenbal u PŠ Mali Erjavec

Danas je u PŠ Mali Erjavec održan veliki bal pod maskama. Maskenbalom učenika i njihovih učiteljica, na sam Fašnik, obilježeno je pokladno vrijeme. Kao i svake godine, maske su bile vrlo zanimljive, maštovite i originalne.

 [više]

Darujmo slikovnicu ili knjigu!

Autor: Jasenka Staničić, 13. 2. 2018. 11:17

Naša školska knjižnica ponovo se uključuje u akciju Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj u sklopu Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava na Valentinovo, 14. veljače a u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi.

Kako ćemo provesti akciju? Molimo vas, sve učitelje i učenike koji imate neku očuvanu slikovnicu ili knjigu koju želite pokloniti da je donesete u školsku knjižnicu do ponedjeljka 19. veljače. 

 [više]

Vesele maske u učionicama

Autor: Jasenka Staničić, 13. 2. 2018. 10:01

Danas su brojni učenici došli u školu zanimljivo maskirani, neki tako dobro da ih je teško prepoznati. U učionicama i izvan njih vlada veselo fašničko ozračje. Lijepo je makar jedan dan provesti u ulozi nekog drugog. I još nešto, ali ne manje važno - maskirani učenici danas neće biti ispitivani.

 [više]

Obavijest o odgodi planiranje pismene provjere znanja, PŠ Mali Erjavec, 2.razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 2. 2018. 11:40

 [više]

Male maske na Ozaljskom maskenbalu

Autor: Jasenka Staničić, 12. 2. 2018. 08:59

Kao i svake godine, naši su učenici sudjelovali na tradicionalnom, 21. po redu Ozaljskom maskenbalu, održanom u nedjelju 11. veljače. Prvi razred bio je maskiran u školski pribor, drugi u slikare, dok su učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole došli maskirani u raznolike maštovite kostime po vlastitom izboru. Svaki se razred predstavio zajedničkom točkom na pozornici – igrokazom ili pjevanjem.

Djeca i odrasli uživali su u općem fašničkome veselju i nastupu brojnih maskiranih skupina i pojedinaca. O svemu više govore fotografije u prilogu.

 [više]

Sat ljubavne poezije u 8.a

Autor: Jasenka Staničić, 9. 2. 2018. 10:51

Autor: Maja Sokač

Sve je u znaku ljubavi jer se bliži dan zaljubljenih – Valentinovo. Učenici 8. a zajedno su s učiteljicom Sandrom Prebeg i pripravnicom Majom Sokač (uz pomoć učenica 7. a) osmislili prigodan plakat s najpoznatijim ljubavnim pjesmama.

Kako bi ugođaj bio potpun, izradu su plakata popratili zvukovi najromantičnijih domaćih pjesama Crvene jabuke, Parnog valjka, Olivera Dragojevića… Osmaši su isprva stidljivo prihvatili zadatak, ali se pokazalo kako imaju odličan ukus za odabir ljubavnih stihova koji su sve raznježili.

 [više]

21.OZALJSKI MASKENBAL

Autor: Andreja Plavetić, 8. 2. 2018. 11:46

 

21.OZALJSKI MASKENBAL - najava

U organizaciji KUD „Katarina Zrinski“; UDVDR-ogranak Zrinski i Frankopan te Grada Ozlja 11.02. tradicionalni 21. maskenbal u Ozlju//Voditelji Frenky i Damir Valent//Najavljen nastup više od 15 skupina

Tradicionalni ozaljski maskenbal održat će se na Trgu Braće Radić u nedjelju, 11.veljače, s početkom u 15 sati. Vesela povorka krenut će prema pozornici od prostorija TZ Ozalj (popularna „Humička“) preko trga do pozornice na kojoj je organiziran zabavni program.

U uvodnom programu koji od 13:30 sati prethodi maskenbalu, svi zainteresirani moći će se okušati u igri Ozaljska alka te natjecanju u povlačenju užeta – za djecu i odrasle.

 [više]

Brošura za roditelje-,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 8. 2. 2018. 11:44

 [više]

Izvanučionička nastava PŠ Mali Erjavec i PŠ Zorkovac

Autor: Mirjana Petrunić, 7. 2. 2018. 13:09

Učenici PŠ Mali Erjavec i PŠ Zorkovac posjetili su bazen Trend wellnes centra, gdje su imali sat TZK , galeriju Vjekoslav Karas u  kojoj je postava izložbe „Dječje igračke iz hrvatske baštine“ . Izložba predstavlja bogatstvo i raznolikost dječjih igračaka izrađenih od drveta, keramike i šiblja, poput životinjskih likova, svirala, dječjeg namještaja, prijevoznih sredstva, keramičkih predmeta. Zatim su posjetili gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić. Uz stručno vodstvo knjižničarke gđe. Nataše Vojnović, učenici su upoznali sve odjele. Učenici četvrtog razreda, na Zavičajnom odjelu vidjeli su prve knjige iz razdoblja čitaoničkog pokreta u gradu Karlovcu (Upisna knjiga posietiteljah Ilirske čitaonice karlovačke, Tri siela narodne čitaonice karlovačke, Grad Karlovac i njegova okolica).

 [više]

Vedran Rožić i radioigra „Strizibor“ uspješni na međuopćinskom LiDraNu

Autor: Jasenka Staničić, 29. 1. 2018. 13:09

(fotografije s mrežne stranice OŠ Draganići)

Međuopćinski/međugradski susret literarnog, scenskog i novinarskog učeničkog stvaralaštva LiDraNo održan je u 26. siječnja u Kulturnom centru Draganić.  Naši su predstavnici bili malobrojni, ali uspješni. Učenik 4. r. PŠ Trg Vedran Rožić plasirao se na županijski susret s literarnim radom „Razgovor s jeseni“ koji je povjerenstvo posebno pohvalilo kao izvrstan rad učenika razredne nastave. Njegova je mentorica učiteljica Dina Žokvić. Kao i prošle godine, vrlo kreativnu i uspješnu emisiju – radioigru imale su članice naše radijske skupine: Marija Marta Mejaški, Karla Benković-Prebeg, Adisa Fatić, Leona Vrbetić i Melita Vrbetić pod vodstvom mentorice Karle Lenuzzi Jakšić. Riječ je o vrlo kreativnoj i razigranoj adaptaciji „Šume Striborove“ koja će našu školu predstavljati na županijskoj smotri u Karlovcu.

Čestitamo uspješnima i dodajmo da su i oni koji nisu prošli također javno pohvaljeni!

 [više]

Pogledajte kratki animirani film učenika 4. razreda

Autor: Jasenka Staničić, 24. 1. 2018. 08:21

Na radionici medijske kulture, održane u prosincu  za učenike 4. razreda matične škole,  snimljen je kratki film u tehnici stop-animacije. Radionicu su vodili Ksenija i Denis Sanković iz Kino kluba Karlovac, a Toni Šarić organizirao je njeno održavanje. 

Na linku https://vimeo.com/250740847 možete pogledati rezultat kreativnog rada naših četrvrtaša, vođenih iskusnom rukom njihovih mentora.

 [više]

Otvoren 4. Međunarodni likovni natječaj "Slavini mladi akvarelisti" 2018.

Autor: Jasenka Staničić, 22. 1. 2018. 09:25

Susret učeničkog likovnog stvaralaštva „Slavini mladi akvarelisti” organiziramo u spomen znamenitoj ozaljskoj umjetnici Slavi Raškaj, koja se u povijesti hrvatskoga slikarstva posebno istakla kao velika akvarelistkinja.

Cilj našega natječaja je njegovanje likovne i vizualne kulture učenika, poticanje umjetničkog izražavanja, osobito u tehnici akvarela, upoznavanje s likom i stvaralaštvom Slave Raškaj, kao i kreativno druženje s učenicima i učiteljima iz drugih škola. Od prošle godine natječu se i učenici srednjih škola i učeničkih domova, a otvoreni smo i različitim udrugama koje se bave edukacijom djece i mladeži...

 [više]

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 15. 1. 2018. 08:54

Danas obilježavamo 26 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Iako je Hrvatska tada međunarodno priznata i postala je samostalna i suverena država u svijetu, trebalo je podnijeti još mnoge žrtve da bi to stvarno i postala, da bi bila jedinstvena i slobodna.

Prezentacija 15. siječanj- međunarodno priznanje Republike Hrvatske podsjetit će vas na ovaj veoma značajan datum naše novije povijesti.

 [više]

Edukacija učitelja predmetne nastave (sedmih razreda) u sklopu projekta e-bilježnice (Class OneNote)

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 9. 1. 2018. 15:07

Sveopća modernizacija društva pred obrazovni sustav iznova stavlja nove izazove. Naša škola također nastoji ići ukorak s vremenom stoga su učitelji sedmih razreda bili uključeni u dvodnevnu edukaciju (8. i 9. siječnja) naziva: „Primjena OneNote Classroom iz paketa Office 365 kao »e-bilježnice« u svakodnevnoj nastavi“ pod vodstvom Danijela Vrbanca, dipl. ing. iz Željezničke tehničke škole Moravice.

Sudionici su edukacije bili upoznati s načinom rada e-bilježnice kako bi je što uspješnije koristili u svakodnevnom radu iskorištavajući njezin puni potencijal – mogućnost uporabe tehnologije i nastavnih sadržaja koji su pomoću e-bilježnice integrirani na jednoj tehnološkoj platformi.

Zahvaljujemo edukatoru te svim sudionicima na iskazanoj želji za stručnim usavršavanjem.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE u školskoj godini 2018./2019. – OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Andreja Plavetić, 9. 1. 2018. 09:18

 [više]

Dan rođenja Slave Raškaj

Autor: Jasenka Staničić, 2. 1. 2018. 10:05

Početkom nove godine sjećamo se Slave Raškaj. Najpoznatija hrvatska akvarelistkinja rođena je u Ozlju 2. siječnja 1877. godine. Poznata po svojoj ljubavi prema prirodi i cvijeću, oslikala je brojne ozaljske vizure te je naš gradić, zahvaljujući njoj, zauvijek našao mjesto u povijesti umjetnosti. "Njezini akvareli predstavljaju najviši domet hrvatskog akvarelnog slikarstva krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Od svih naših slikara koji su se prije nje bavili akvarelom, imala je najviše osjećaja za omjer pigmenta i vode," zapisao je poznati pisac i povjesničar umjetnosti Matko Peić, napomenuvši kako je Slava bila jednako uvjerljiva i u tehnici pastela.

Naša škola, noseći njezino ime već nekoliko desetljeća, čuva sjećanje na slavnu Ozaljčanku. "Hvala Ti, Slavo Raškaj, za oči, ruku i dušu!" - stihovi su Fabijana Lovrića iz poeme "Govor cvijeća", posvećene ozaljskoj slikarici. I mi, učenici i djelatnici njezine škole, pridružujemo se pjesnikovim riječima.

 [više]

Veselje i razigranost na božićnoj priredbi

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 22. 12. 2017. 11:53

Kraj je još jednog polugodišta, a ne postoji bolji način nego ga obilježiti božićnom priredbom. Vrijedni su učenici 21. prosinca uz pomoć svojih mentora pripremili raznovrsni program. Školom su odjekivali prigodni zvuci božićnih pjesama te smijeh i veselje mnogobrojne publike. Učenici su prisutnima pokazali svoja umijeća u plesu, pjevanju, sviranju i glumi što se pokazalo odličnim uvodom u zasluženi odmor i uživanje u blagdanskom ugođaju. 

 [više]

Božićna priredba u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 21. 12. 2017. 18:00

Ponovno nam je došlo vrijeme kad se u svima nama bude posebni osjećaji sreće, mira i nade u bolje sutra. Obilježili smo to vrijeme baš onako kako se i priliči - recitacijama, igrokazima i pjesmom. Roditelji, bake i djedovi, braća i sestre uživali su u božićnim pjesmama, prigodnim recitacijama, u lutkarskom igrokazu „Izgubljeni zvončić traži sreću“ te u scenskom prikazu filma „Tko pjeva, zlo ne misli“. Zadovoljno smo pokazali sve na čemu smo vrijedno radili 1. polugodište.  Na kraju smo svima zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu.

 [više]

Božićni sajam Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 21. 12. 2017. 10:38

U ponedjeljak, 18.12.2017., učenici naše škole održali su božićni sajam. Uz nazočnost svojih učitelja, na parkiralištu ispred Konzuma, prodavali su božićne kolače i prigodne božićne ukrase. Sve što se prodavalo marljivo su pripremali uz pomoć svojih razrednika i obitelji. Mnogo je uloženog truda i entuzijazma trebalo za cijeli sajam stoga zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji! Božićni sajam u potpunosti je uspio u odgojnom, ali i humanitarnom smislu jer je prikupljen novac koji će se korisno utrošiti na plaćanje izleta i terenske nastave učenicima slabijega imovinskog stanja.

 

 [više]

Slavini planinari na vrhu istarskog poluotoka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 18. 12. 2017. 23:25

Slavini planinari su ovu nedjelju posjetili najviši vrh Parka prirode Učka ,Vojak. To je ujedno i najviši vrh istarskog poluotoka, a uzdiže se 1401 metar nad morem. S vrha se pruža pogled na Kvarnerski zaljev s otocima ( Krk i Cres), planine Gorskog kotara, Velebita i Alpe. 

 [više]

Stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 18. 12. 2017. 14:36

 [više]

Božićna čestitka malih povjesničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 17. 12. 2017. 21:00

Naši mali povjesničari, učenici šestih razreda, zajedno su sa svojom učiteljicom povijesti ,Ivanom Ferko Pećar, izradili veliku božićnu čestitku koja stoji ispod božićnog drvca u holu i savršeno upotpunjuje predblagdanski ugođaj u našoj školi.

 [više]

Radionica izrade kolača Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 17. 12. 2017. 20:28

Učenici trećeg razreda matične škole, u srijedu 13.12.2017., zajedno su sa svojim roditeljima i učiteljicom Jasminkom Žabčić sudjelovali u radionici izrade kolača. U popodnevnim satima te srijede školom se širio miris raznolikih kolačića koji će se prodavati na našem božićnom sajmu 18.12.2017.(na parkiralištu kod Konzuma). Zahvaljujemo svim roditeljima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj radionici.

 [više]

Mali kipari upotpunili božićno drvce

Autor: Anita Kotlar, 15. 12. 2017. 11:32

U holu škole i ove godine ukrašeno je božićno drvce. Uz uobičajene ukrase koje su izradili naši vrijedni učenici na satovima likovne kulture i u likovnoj grupi osvanuli su i neki novi. 

 [više]

Izvanučionička nastava u Zagreb

Autor: Ines Jalševac, 15. 12. 2017. 10:36

Dana 15.12. učenici od 1. do 4. razreda naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Učenici su prvo pogledali animirani film "Vrapčić Richard", koji ih je oduševio. Nakon pogledanog filma učenici su posjetili najljepši Advent u Europi i to onaj zagrebački. Posjetili su okićeni Gornji grad te uživali u parku "Zrinjevac". Vratili su se puni dojmova i s velikim osmijehom na licu, oduševljeni što su bili dio zagrebačke božićne bajke. 

 [više]

Sretan Božić i Novu godinu žele Vam učenici i djelatnici OŠ "Slava Raškaj" Ozalj

Autor: Andreja Plavetić, 14. 12. 2017. 12:59

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 3. i 4. razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 14. 12. 2017. 09:29

 [više]

Božićna bajka u Parku prirode Učka

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 12. 2017. 08:20

Pogled s najvišeg vrha istarskog poluotoka - Vojak (1396m)

Planinarska grupa Slavini planinari planira 17.prosinca 2017. odlazak u Park prirode Učka i Advent u Rijeci.U planinarskom domu Poklon gdje nam je polazna točka prema najvišem vrhu Učke, čeka nas Djed Božićnjak i ozračje blagdanske zabave uz slastice.

Polazak iz Ozlja u 7 sati (parkiralište kraj Konzuma) i povratak u Ozalj oko 20 sati.

 [više]

BOŽIĆNO DRVCE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Petrunić, 14. 12. 2017. 08:04

Od srca zahvaljujemo gospođi Silviji, mami Dore Mihalić, učenice 4. razreda,  što nam je poklonila bor. Zahvaljujemo i Dorinom bratu Antoniu koji je pomogao prilikom postavljanja bora.

                                                                        Učenici i učiteljice PŠ Mali Erjavec

 [više]

Kreativna radionica medijske kulture Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 12. 12. 2017. 10:31

Učenici četvrtog razreda matičene škole, u ponedjeljak 11.12.2017., sudjelovali su na veoma zanimljivoj radionici iz medijske kulture. U prvom dijelu radionice upoznali su razvoj animacije kroz povijet i saznali koje sve vrste animacija postoje. Također su i pogledali nekoliko animiranih filmova u kojima su prepoznavali vrste animacija te izražajna sredstva koja su korištena za njihovo stvaranje. U drugom dijelu radionice učenici su saznali što je to stop-animacija te su i sami sudjelovali u snimanju tri kratka animirana filma nastala stop-animacijom. Radionicu su vodili Ksenija i Denis Sanković iz Kino kluba Karlovac, dok je Toni Šarić organizirao njeno održavanje. Svim sudionicima radionice zahvaljujemo na uloženom trudu.

 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta priroda i društvo, 2. i 3. razred PŠ "Juraj Kamenar" Vrhovac Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 10:07

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 3. razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 10:05

 [više]

Stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 12. 12. 2017. 08:28

Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj uz podršku Flammifer d.o.o., Komunalnog poduzeća Ozalj, Azelije Eko d.o.o. i Ljekarne Nives Perašin priređuje stručni skup "Ovisnost o kockanju i modernim tehnologijama" 15. prosinca 2017. godine u 13 sati u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj, Podgraj 10a, Ozalj.

 [više]

U PŠ Mali Erjavec održana je radionica izrade božićnih ukrasa

Autor: Jasmina Rendulić, 11. 12. 2017. 17:53

Vesela radna atmosfera

U petak, 8. prosinca 2017. godine, u Područnoj školi Mali Erjavec održana je radionica izrade božićnih ukrasa. Radionicu su vodile učiteljice Lenka Tanevski i Jasmina Rendulić, a sudjelovali su učenici prvog i trećeg razreda i njihovi roditelji. Radionica je protekla u veseloj i radnoj atmosferi. Dio vesele atmosfere i rezultate druženja pogledajte u nastavku. 

 [više]

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SLAVINIH PLANINARA

Autor: Mirjana Petrunić, 9. 12. 2017. 09:54

Povodom Međunarodnog dana planina  u gradskoj knjižnici Ivan Belostenec u Ozlju, otvorena je  izložba „ Na putu prema gore“.

 [više]

Naše novinarke u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 8. 12. 2017. 14:14

Novinarke naše  radijske skupine „Slavin glas“ zajedno s voditeljicom Karlom Lenuzzi Jakšić  u ponedjeljak 4.12.2017. posjetile su Zagreb. Tamo su prvo posjetile Backo express – najveću maketu željeznice u ovom dijelu Europe gdje su  se naše novinarke okušale i u ulogama kondukterki te same upravljale vlakovima, zatim su posjetile Muzej iluzija u kojem su vidjele mnoge vizualne trikove (beskonačna soba, kosa soba, soba za velike i male…). U Backo expresu naše vrijedne novinarke intervjuirale su gospodina Antona Urbića, koji im je otkrio kako su mnoge ideje za maketu došle iz njegova osobnog iskustva, kao što je primjerice policijski auto pod rotirkama koji hvata pobjeglog vozača. Osim muzeja  posjetile su još i neke od najatraktivnijih lokacija zagrebačkog adventa: klizalište na Tomislavcu, tunel Grič,  adventski vijenac na Manduševcu, Zrinjevac… I naravno kao prave novinarke provjerile su najaktualnija zbivanja na Trgu bana Josipa Jelačića o čemu će nas svakako uskoro izvijestiti na našem školskom radiju.

 [više]

Večer matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 8. 12. 2017. 12:34

U četvrtak, 7.12.2017., u našoj školi održana je Večer matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo, čiji je cilj popularizirati matematiku i pokazati da može biti zabavna, vesela i da je svuda oko nas. Koordinatorica, učiteljica matematike Anita Tuškan je zajedno s kolegicama Irenom Šimunić, Ivanom Lukšić, Jasminom Rendulić, Ines Jalševac, Sarom Beljan i Majom Sokač pripremila materijale za učenike i njihove roditelje.

Novina ove godine je radionica u kojoj su se učenici 3. i 4. razreda natjecali u radu s micro bitovima, a pomagali su im učenici David Ferko i Ian Palisak. Vesela i nasmiješena lica učenika najbolji su pokazatelj uspješnosti ovakvog načina rada.

 [više]

Slavini planinari - Odgoda izleta

Autor: Mirjana Petrunić, 7. 12. 2017. 23:42

Odgađa se planinrani izlet ove subote na Učku i Astronomski centar u Rijeci zbog lošeg vremena.

                    Voditeljice: Sandra Prebeg i Mirjana Petrunić

 [više]

Donacija za PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 7. 12. 2017. 13:04

Srdačno zahvaljujemo tvrtki Wienerberger Ilovac d.o.o. i njihovoj predstavnici, gospođi Silviji Janjac, za donaciju prijenosnog platna. Također srdačno zahvaljujemo Matičnoj školi. Škola je kupila projektor, odlukom gospođe ravnateljice da se nastava osuvremeni i učini djeci zanimljivijom.

Isto tako, srdačno zahvaljujemo obitelji Štrucelj-Pavlić na vrijednoj donaciji roleta za školske prozore. Sunce više neće predstavljati problem za učenje i opuštenu radnu atmosferu. 

Hvala svim donatorima od učenika i djelatnika PŠ Podbrežje!

 [više]

Sveti Nikola u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA LUKŠIĆ, 7. 12. 2017. 12:45

Jučer je našu školu, sve niže razrede matične škole i sve naše područne škole (PŠ Mali Erjavec, PŠ Trg, PŠ Juraj Kamenar u Vrhovcu, PŠ Podbrežje, PŠ Zorkovac i PŠ Vivodina),  posjetio sveti Nikola u pratnji svog vjernog suputnika Krampusa. Sva djeca su s nestrpljenjem  dočekala sv. Nikolu kako bi primila svoje darove koje je omogućilo Društvo naša djeca Ozalj, na čemu im odsrca zahvaljujemo. 

 [više]

Sveti Nikola i ove godine darivao djecu u Vrhovcu

Autor: Snježana Čurilović, 6. 12. 2017. 20:55

U utorak, 5.prosinca, sveti Nikola je obradovao više od 80-ero djece koja su se okupila u domu DVD-a Vrhovac.

Kao i prošlih godina, i ove godine su učenici PŠ "Juraj Kamenar" pripremili prigodan program. Uz recitacije, igrokaz i pjesme dozvali su svetog Nikolu i krampusa. Nakon pozdrava, sveti Nikola je podijelio darove i obećao da će doći i sljedeće godine. 

Zahvaljujemo roditeljima i lokalnim društvima koji su sudjelovali u organizaciji dočeka svetog Nikole.

 [više]

Volonterska školica

Autor: Ines Jalševac, 6. 12. 2017. 15:00

U sklopu projekta „Volonterska školica“ naše su djelatnice sudjelovale na edukaciji za osmišljavanje i provođenje kvalitetnih volonterskih programa u školi. Edukacija u trajanju od 3 dana se odvijala u studenom, a edukaciju je vodila djelatnica LAG-a Vallis Colapis. Kroz projekt će se u našoj školi osnovati Volonterski klub, a provodit će se aktivnosti sukladno potrebama učenika, učitelja, škole ili zajednice koje ćemo identificirati kroz analizu potreba. Nakon edukacije o osmišljavanju volonterskih programa slijede daljnje aktivnosti u obliku analize potreba koja će se odviti zajedno s učenicima, informativnih radionica za učenike, radionice o menadžmentu volontera te intenzivnog rada na motivaciji učenika i učitelja te osnivanju Volonterskog kluba. Veselimo se aktivnostima te uključivanju učenika u volonterski rad.

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 2.razred PŠ Vivodina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 6. 12. 2017. 14:49

 [više]

Slavini planinari

Autor: Predrag Matko, 4. 12. 2017. 14:05

 [više]

Obavijest osmim razredima

Autor: Andreja Plavetić, 4. 12. 2017. 10:05

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 6.a i 6.b - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 1. 12. 2017. 12:02

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 2.razred Matične škole -Priroda i društvo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 29. 11. 2017. 08:58

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 7.a i 7.c - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 28. 11. 2017. 12:11

 [više]

Zahvala za donaciju ormara

Autor: Jasmina Rendulić, 27. 11. 2017. 19:06

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Krunoslavu Kobetiću (tata učenika prvog razreda) na donaciji ormara za PŠ Mali Erjavec, a ujedno i na dobroj volji i utrošenom vremenu za slaganje dva nova školska ormara.

Učenici i učiteljice PŠ Mali Erjavec

 [više]

Obavijest o odgodi predavanja "Ovisnost o kockanju i novim tehnologijama"

Autor: Andreja Plavetić, 27. 11. 2017. 13:36

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Andreja Plavetić, 22. 11. 2017. 12:15

 [više]

Jozo Bozo u Područnoj školi Mali Erjavec

Autor: Nada Peretić, 21. 11. 2017. 21:23

U utorak 21. studenog 2017. godine Područnu školu Mali Erjavec posjetio je popularni iluzionist Jozo Bozo. Susret je bio ispunjen smijehom i "čarolijom", a učenici su dobili priliku i naučiti neke trikove. Predstavi su prisustvovali i učenici Područne škole Zorkovac, u pratnji svog razrednog učitelja.

 [više]

Predstava "Jozo Bozo" U PŠ "Juraj Kamenar", Vrhovac

Autor: Valentina Lukežić, 21. 11. 2017. 16:36

U utorak, 21.11.2017., PŠ „Juraj Kamenar“ u Vrhovcu ugostio je vesele putnike iz PŠ Podbrežje. Došli smo na predstavu „Jozo Bozo“ i na kratko druženje s našim prijateljima iz Vrhovca. Vidjeli smo mnogo trikova za koje smo se pitali jesu li stvarni ili samo iluzija. Čak smo se bojali da će neke od nas pretvoriti u malog, bijelog zeca. No, možda to vidimo neki drugi put jer smo se svi razišli kao učenici i učiteljice. Našim prijateljima iz Vrhovca smo zahvalili i pozdravili se do sljedećeg druženja.

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Vukovara u PŠ Mali Erjavec

Autor: Jasmina Rendulić, 17. 11. 2017. 18:04

Učenici PŠ Mali Erjavec i njihove učiteljice, danas su zapalili lampione u znak počasti Vukovaru i svim vukovarskim žrtvama.

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 17. 11. 2017. 10:43

U čast herojske žrtve grada Vukovara učenici naše škole Alenka Strahinić i Ivan Vuljanić pripremili su prezentacije o obrani i stradanjima grada simbola Domovinskog rata. Učenici 8.a i 8.b  nedavno su posjetili Vukovar u sklopu nacionalnog projekta " Posjet osmih razreda Vukovaru " i obišli povijesna mjesta njegove tragedije, a tamo su se i istaknuli u kvizu znanja i osvojili 2. mjesto! Čestitamo!

Naši Mladi povjesničari koje vodi učiteljica Ivana Ferko Pećar pripremili su nam prezentaciju u čast Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koju možete vidjeti u prilogu ovoj vijesti.

Kao i prošlih godina, učenici će postaviti lampione koji će noću zasvijetliti za duše svih poginulih branitelja i ostalih žrtava herojske obrane Vukovara.

 [više]

Sjećanje na Vukovar - grad heroj

Autor: Ines Jalševac, 17. 11. 2017. 08:22

Dana 18. studenog odajemo počast žrtvama Vukovara. Učenici produženog boravka s velikim zanimanjem slušali su priče o borbi i patnji Vukovaraca u Domovinskom ratu. Kako bi i oni odali počast svim vukovarskim žrtvama izradili su simbole Vukovara, vukovarski vodotoranj i vučedolsku golubicu. 

 [više]

Šareni kišobrani produženog boravka

Autor: Ines Jalševac, 8. 11. 2017. 12:46

Učenici produženog boravka unijeli su šarenilo u ove kišne dane svojim kišobranima. Ovakvi šareni kišobrani svaki tmurni i kišoviti dan učine ljepšim i vedrijim. 

 [više]

Projekt za poticanje čitanja "Moja prijateljica knjiga"

Autor: Jasenka Staničić, 8. 11. 2017. 08:39

 

Izvor: KAportal

Zadnji dan Mjeseca hrvatske knjige obilježen je u Osnovnoj školi Slava Raškaj iz Ozlja projektom “Moja prijateljica knjiga”. U njemu su, četvrtu godinu zaredom, sudjelovali učenici škole i njihove mentorice Katica Graša, Jasenka Staničić, Mirjana Petrunić, Sandra Prebeg, Dina Žokvić i Ivana Lukšić te učiteljica glazbene kulture Melita Mataković-Rožić.

– Ove godine učenicima ozaljske škole u ostvarivanju projekta poticanja čitanja pridružili su se učenici četvrtih razreda OŠ Dubovac i njihove mentorice Branka Božić i Nataša Trajanovski te OŠ Mahično i mentorica Draženka Jančić. Podršku ovako plemenitom projektu dala je i naša poznata karlovačka književnica Bojana Meandžija istaknula je ravnateljica škole Gordana Basar.

Simpatičan prilog poslali su nam učenici 4.r OŠ Vojnić, zajedno sa svojom učiteljicom Anicom Globan Kovačić.

Prvi dio priredbe posvećen je enciklopedijama jer Mjesec hrvatske knjige 2017. obilježava se na temu enciklopedija...

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima osmih razreda glede odlaska u Vukovar

Autor: Andreja Plavetić, 7. 11. 2017. 10:22

Poštovani roditelji učenika osmih razreda,

obavještavamo Vas da je polazak na terensku nastavu u Vukovar 8.11.2017. godine s autobusnog kolodvara u Ozlju u 4:15 ujutro. Očekivani povratak je 9.11.2017. godine u večernjim satima.

 

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera - 5.a - geografija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 7. 11. 2017. 09:47

 [više]

Škola u prirodi Donji Velemerić - Martinščak

Autor: Mirjana Petrunić, 6. 11. 2017. 22:06

Ovu subotu učenicima  3. i 4. razreda Područnih škola (Mali Erjavec, Podbrežje, Trg, Vivodina, Vrhovac, Zorkovac) održala se škola u prirodi na prostoru Donjeg Velemerića i Martinščaka u suradnji sa  Savezom izviđača Hrvatske. U pratnji razrednih učitelja  ( Alenke Cindrić, Snježane Čurilović, Martine Kruhović, Marije Šoštarić, Lenke Tanevski, Željka Sučeca, Dine Žokvić i Mirjane Petrunić)  učenici su kroz radionice: spoznavanja šume, istraživanja staništa biljnog i životinjskog svijeta, spoznavanju hranidbenog lanca, povezanost žive i nežive prirode, ponašanju u prirodi, osnove orijentacije, igre u prirodi itd. upoznali   čarobni svijet prirode i učvrstili znanje Prirode i društva .

 [više]

Obavijest o promjenama u vremeniku pisanih provjera 1.razreda PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 6. 11. 2017. 10:19

 [više]

Slavini planinari na vrhu Risnjaka

Autor: Mirjana Petrunić, 1. 11. 2017. 23:18

 U subotu su Slavini planinari i voditeljice Mirjana Petrunić i Sandra Prebeg posjetili još jedan u nizu Nacionalni park. Iz najšumovitijeg prostora Hrvatske, Gorskog kotara, ogoljen i kamen izdiže se masiv Risnjak (1528 m). Vidici koji se pružaju s vrhova tih masiva čudesno su mjesto za promatranje Gorskog kotra, Kvarnerskog zaljeva i Alpa u Sloveniji.

 [više]

Obavijest o promjeni u vremeniku pismenih provjera - 5.b - geografija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 31. 10. 2017. 10:42

 [više]

Promocija knjige u Vrhovcu

Autor: Snježana Čurilović, 30. 10. 2017. 11:30

U subotu, 28. listopada 2017., u domu DVD-a Vrhovac održana je promocija knjige Pučke priče iz ozaljskog kraja, autora Marijana Tučeka i izložba slika - ilustracija iz navedene knjige. 

U programu su sudjelovali i učenici PŠ "Juraj Kamenar" sa svojim sastavcima na zavičajnom govoru (Lara Bakarić, Saša Bakarić i Leon Turković). 

 [više]

Odluka o odgodi planirane pismene provjere znanja 8.a, 8.b - matematika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 30. 10. 2017. 10:58

 [više]

Predstava o velikom pjesniku Tinu Ujeviću

Autor: Jasenka Staničić, 27. 10. 2017. 18:54

Učenici i građani Ozlja mogli su u našoj školi pogledati predstavu „Tin“, čiji tekst i režiju potpisuje Željko Senečić. Ambicioznu novinarku Jasnu, koju tumači mlada i vrlo uvjerljiva Iva Šimić, urednik pošalje u kavanu na intervju s pjesnikom Tinom Ujevićem koji je umro prije šezdeset dvije godine. Jasna ne vjeruje da će se Tin Ujević pojaviti, ali pjesnik kojeg tumači  upečatljivi Antun Tudić, dolazi s onog svijeta. U razgovoru Ujević govori o poeziji, literaturi, Matošu, politici…

Uz besmrtne stihove „Svakidašnje jadikovke“ i dirljivoga „Odlaska“, koji je uglazbio Arsen Dedić, doživjeli smo djelić bogate i pomalo zagonetne osobnosti velikana hrvatske književnosti. Bio je to književno-kazališni  prilog naše škole obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige.

Na predstavu su došli i mladi gosti iz Slovenije, učenici OŠ Metlika koji uče hrvatski jezik. 

 [više]

Posjet NP Risnjak

Autor: Mirjana Petrunić, 26. 10. 2017. 11:16

Planinarska grupa Slavini planinari  organizira 28. listopada 2017. jednodnevni izlet u NP Risnjak.Polazak iz Ozlja u 7 sati ( parkiralište kraj Konzuma). Dolazak u Ozalj se planira oko 20 sati. 

 [više]

Obavijest o roditeljskom sastanku vezanom za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

Autor: Andreja Plavetić, 24. 10. 2017. 11:32

Poštovani roditelji učenika sedmih razreda,

obavještavamo Vas da će se roditeljski sastanak vezan za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave održati u ponedjeljak, 30.10.2017. godine u 17:30 sati. Agencije koje su poslale svoje ponude pozvane su da izlože svoje planove puta te će se nakon toga izvršiti odabir agencije koja će organizirati višednevnu izvanučioničku nastavu.

S poštovanjem.

Gordana Basar, ravnateljica škole

 [više]

Upoznavanje čarobnog svijeta prirode

Autor: Mirjana Petrunić, 23. 10. 2017. 19:23

Ovu subotu učenicima 3. i 4. razreda naše škole održala se izvanučionička nastava u suradnji sa  Savezom izviđača Hrvatske , Odred izviđača „ Vladimir Nazor“ Karlovac.  U  pratnji razrednih učiteljica Jasminke Žabčić, Katice Graša te voditeljica Slavinih planinara Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg, učenici su nastavu ostvarili na prostoru Donjeg Velemerića i Martinščaka.  Kroz radionice ( Istraživanje staništa biljnog i životinjskog svijeta, Ponašanje u prirodi, Osnove orijentacije i Postupanja u slučaju da zalutaš) upoznali su  čarobni svijet prirode i učvrstili znanje Prirode i društva ( Orijentacija u prirodi  i  Uvijeti života).

 

Istovremeno, djeci je pružena  radost i veselje  zajedničkog boravka u prirodi. 

 [više]

Ana Vergot osvojila nagradu na smotri „Mali kaj“

Autor: Jasenka Staničić, 22. 10. 2017. 18:53

U Sv. Ivanu Zelina održana je ove subote 37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" , popularno nazvana Mali kaj. Riječ je o renomiranom natjecanju mladih kajkavskih pjesnika i vrhunski organiziranoj priredbi na koju je velika čast nastupiti. Veliki je uspjeh i biti uvršten u tiskanu zbirku radova.

 Na natječaj Smotre odazvale su se ove godine 92 škole s ukupno 523 nove dječje kajkavske pjesme. Radove je poslalo 450 učenica i učenika uz mentorstvo 142 voditelja i voditeljice. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo 37. Smotre u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), † prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur od ukupno pristigle 523 pjesme za objavu u zbirci odabralo je 78 radova. Među njima su se našla i dva rada iz naše škole, jedan iz matične, a drugi iz područne – riječ je o pjesmi “Saki dan ja van izajdem” Ane Vergot (mentorica Karla Lenuzzi Jakšić) te pjesmi “Kaj si delal va školi” Dine Zajeca iz PŠ Mali Erjavec (mentorica Nada Peretić)...

 [više]

Najava: Predstava o Tinu Ujeviću za učenike i građanstvo

Autor: Jasenka Staničić, 21. 10. 2017. 17:54

OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj u Mjesecu hrvatske knjige organizira 26.10. u 18.00 sati kazališnu predstavu „Tin“ za učenike od 4. do 8. razreda i sve zainteresirane građane. Cijena ulaznice je 25,00 kn.

Predstava govori o životu književnika Tina Ujevića na humorističan način. Tin Ujević, jedan od najvećih hrvatskih književnika 20. st. preminuo je 12. studenog 1955. Tekst je napisao poznati kazališni i filmski redatelj Željko Senečić. Nije riječ o uobičajenoj biografiji, već o dijalogu između prošlosti i sadašnjosti i dvjema različitim generacijama, što može biti zanimljivo i mladim gledateljima, odnosno učenicima. Uz to, upoznat će se s likom velikoga hrvatskog pjesnika.
Radnja prati mladu ambicioznu novinarku Jasnu (Iva Šimić) koja od svog urednika dobiva zadatak da napravi intervju s Tinom Ujevićem (Antun Tudić)...

 [više]

Dan jabuka u Vrhovcu

Autor: Valentina Lukežić, 20. 10. 2017. 16:20

 Učenici PŠ “Juraj Kamenar“ obilježili su  Dan jabuka.

Nakon Dana kruha i Dana kravata, još jedan listopadski dan proveli su u povezivanju sadržaja više nastavnih predmeta, a svima je tema bila jabuka.

Kroz stihove, priče, zanimljivosti, izreke učenici su saznali još više o kraljici voća – jabuci. Različitim likovnim tehnikama prikazali su najčešće vrste jabuka.

A na kraju,svi su se i zasladili tim  ukusnim i zdravim jesenskim plodom uz poznatu izreku: Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Autorice teksta i fotografija: 

Učiteljice Snježana Čurilović i Alenka Cindrić

 [više]

Učenici prodajom kruha i kolača prikupili više od 9000 kn!

Autor: Jasenka Staničić, 19. 10. 2017. 09:04

Humanitarna akcija naših učenika i učitelja ostvarila je sjajan uspjeh! Prodajom kruha i pekarskih proizvoda građanima u središtu Ozlja prikupljeno je 9288,50 kn! Učenici su pokazali veliki entuzijazam i želju da prikupe što više novaca za pomoć svojim prijateljima slabijega imovnog stanja.

Akciju je organizirala i vodila ravnateljica Gordana Basar uz veliku potporu učitelja koji su pomno pazili da sve protekne u redu. 

Hvala svima koji su svojim angažmanom pridonijeli izvrsnom uspjehu ove akcije, a posebno roditeljima  i drugim članovima obitelji koji su ispekli tako puno ukusnoga kruha i odličnih domaćih kolača!

 [više]

Pripravnica Ivana Lukšić na susretu gradova i općina prijatelja djece

Autor: Jasenka Staničić, 18. 10. 2017. 19:40

(preneseno s Facebooka Grada Ozlja)

Grad Ozalj predstavio se 14.10. na 11. susretu DND-a gradova i općina prijatelja djece u Stubičkim Toplicama. Uz predavanja stručnih osoba i kreativne radionice na temu spajanja tradicije i poduzetništva (za djecu ali i odrasle) te upoznavanje sa primjerima dobre prakse - naše Melita Golub iz DV Zvončić i Ivana Lukšić iz OŠ Slava Raškaj započele su sa pripremom aktivnosti i suradnji koja će omogućiti nove zanimljive sadržaje za djecu u Ozlju. 

 [više]

Dan kravate uz odličnu prezentaciju Mladih povjesničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 18. 10. 2017. 08:00

U povodu Svjetskog dana kravate učenici su u školu došli s ovim lijepim i svečanim modnim detaljem oko vrata, koji Hrvatima i Hrvatskoj svojom poviješću znači puno više nego drugim narodima.

O povijesti kravate i značenjima koji kravata ima za Hrvatsku i cijeli svijet, pročitajte u iznimno kvalitetnoj i zanimljivoj prezentaciji koju su nam pripremili Mladi povjesničari sa svojom učiteljicom Ivanom Ferko - Pećar.

Ne propustite pogledati prezentaciju "Kravata - najljepša priča o Hrvatskoj" koja se nalazi u prilogu ovoj vijesti!

 [više]

Svečani blagoslov kruha u PŠ Podbrežje

Autor: Valentina Lukežić, 16. 10. 2017. 18:52

"Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može..." - kaže stara pjesma. Tako su i naši vrijedni roditelji i učenici složili male ruke i pripremili pravu gozbu kruha, peciva, kiflica, kolača i još kojekakvih finih zalogajčića koje je velečasni Kornelije iz naše župe blagoslovio povodom Dana kruha. 

Nakon svečanog blagoslova, učenici su pokazali svim okupljenim gostima što su pripremili od pjesama i recitacija kako bi naš Dan kruha bio još svečaniji. Naravno, poslije teškog rada treba se i počastiti, stoga smo na kraju svega i kušali sve slastice te okrijepljeni krenuli na zasluženi odmor. 

 [više]

Svjetski dan hrane obilježen uspješnom humanitarnom akcijom

Autor: Jasenka Staničić, 16. 10. 2017. 13:24

Učenici naše škole, uz nazočnost svojih učitelja, s velikim su zadovoljstvom na parkiralištu Konzuma prodavali kruh i kolače, koji su dan ranije pripremljeni u njihovim domovima. Trebalo je dosta truda i entuzijazma da bi ova akcija u potpunosti uspjela. Pod vodstvom ravnateljice Gordane Basar, sve je trebalo dobro i precizno organizirati, od stolova, koje nam je ustupilo Kulturno-umjetničko društvo „Ključ“ iz Trga, do pakiranja proizvoda. Najviše su posla imali razrednici.

Hvala svim članovima obitelji naših učenika koji su dali svoj doprinos ovoj vrijednoj akciji! Hvala svima koji su kupili njihove proizvode!

Akcija je u potpunosti uspjela, u odgojnom i humanitarnom smislu. Prikupljen je novac koji će se korisno utrošiti na plaćanje izleta i terenske nastave učenicima slabijega imovnog stanja.

(Fotografija: facebook Grada Ozlja)

 [više]

Najava: Mjesec hrvatske knjige

Autor: Jasenka Staničić, 16. 10. 2017. 11:27

Mjesec hrvatske knjige  je manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Održava se od 15. listopada do 15. studenoga. Ove je godine posvećen enciklopedistici, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije Sve na jednom mjestu. 

Na plakatu naše školske knjižnice možete vidjeti što je sve u Mjesecu hrvatske knjige namijenjeno našim učenicima. U nastavku je i plakat  Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj, s događanjima koje učenici također mogu posjetiti.

Družite se s piscima i njihovim djelima!

 [više]

Najava: Svjetski dan hrane

Autor: Jasenka Staničić, 11. 10. 2017. 13:32

Svake godine sredinom ovoga mjeseca obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ujedno i Svjetski dan hrane 16. listopada. Nije neobično što se ovi dani slave baš u jesen – doba kada nam priroda daruje najveći dio svoga bogatstva. Upravo je kruh, simbol tijela Kristovog, ujedno i simbol svih blagodati koje nam priroda i ljudski rad zajedno daju.

Do sada smo u školi Dan kruha obilježavali na različite načine – zajedničkim blagovanjem uz blagoslov župnika, priredbama, tematskim radionicama, dobrovoljnim radom u gradskim vrtovima i školskoj kuhinji… Ove ćemo godine Svjetski dan hrane prvi put obilježiti javnom prodajom kruha i pekarskih proizvoda u središtu Ozlja, na parkiralištu Konzuma. Učenici će prodavati hranu dan ranije pripremljenu u njihovim obiteljima. Zato pozivamo mame, bake, tate i djedove, kćeri, sinove, unuke, tete i stričev – pridružite se ovoj akciji i u svojim kuhinjama pripremite što više ukusnih primjeraka kruha i raznovrsnog peciva, a može i kolača...

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera znanja, 5.a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 10. 2017. 11:48

 [više]

Najava: Književni susret s Bojanom Meandžijom

Autor: Jasenka Staničić, 10. 10. 2017. 12:09

(poziv Gradske knjižnice Ivana Belostenca Ozalj)

pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedjeljak, 16.10.2017. u 18 sati na književnom susretu s Bojanom Meandžijom  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj

Bojana Meandžija napisala je svoj autobiografski roman pod naslovom Trči! Ne čekaj me… sa šesnaest godina u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj. Prve rečenice romana zapisivala je u sitnim, noćnim satima na drvenim letvicama drvarnice dok su tišinu narušavale detonacije granata. Zapisi na letvicama, unatoč odmaklom vremenu, stoje i danas.

Trči! Ne čekaj me… priča je o odrastanju mlade osobe u uvjetima u kojima je svaki trenutak života posebno dragocjen, no okružena brigom i ljubavlju svojih roditelja i cijele obitelji djevojčica dolazi do spoznaje da na ovom, često okrutnom svijetu, uvijek ima ljudi koji znaju pružiti ruku kad je to najpotrebnije.

Ne propustite priliku za upoznavanje i razgovor s ovom sjajnom mladom književnicom! 

 [više]

Promjena u vremeniku pisanih provjera iz nastavnog predmeta hrvatski jezik, 1. razred PŠ Mali Erjavec Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 10. 10. 2017. 09:05

 [više]

Proglašeni najbolji mladi videonovinari

Autor: Jasenka Staničić, 10. 10. 2017. 08:25

Društvo Naša djeca Ozalj, sa ciljem poticanja dječjeg stvaralaštva na novim medijima i u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ivana Belostenca Ozalj, raspisalo je natječaj za izradu video intervjua pod naslovom “PAŽNJA, SNIMA SE!”  Bio je to jedan u nizu događaja u bogatom programu obilježavanja Dječjeg tjedna u Ozlju.

Rezultati su objavljeni u petak 6. listopada u Domu hrvatskih branitelja u Ozlju. Pobjednici su dobili vrijedne nagrade za koje se isplatilo potruditi.

Prvu nagradu  - mobitel - osvojio je učenik 5.a razreda Leon Dejanović.

Drugu nagradu – poklon-bon od 200 kn - dobila je učenica 4. razreda Helena Šarić.

Treću nagradu – besplatnu pizzu u Pizzeriji Lav - dobio je učenik 6.b. Mario Lončarić.

 Čestitamo!

 [više]

Dan neovisnosti Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 6. 10. 2017. 12:04

Svim učenicima, djelatnicima škole, roditeljima i ostalim građanima Ozlja čestitamo 8. listopada, Dan neovisnosti Republike Hrvatske uz prezentaciju koju su pripremili Mladi povjesničari s učiteljicom Ivanom Ferko- Pećar.

 [više]

Edukativna predstava o prometnoj kulturi

Autor: Jasenka Staničić, 6. 10. 2017. 12:00

U sklopu Dječjeg tjedna u Hrvatskoj se provode različite aktivnosti kojima se želi pokazati briga o najmlađima te posebno usmjeriti pozornost javnosti na njihove potrebe. Kako je sigurnost u prometu veoma je važna tema, Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Karlovačke županije provodi preventivnu akciju predstavom „Kata i Nino na putu do škole“ u izvedbi Dramskog studija karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom. Danas su je u školi pogledali i naši učenici razredne nastave iz matične i područnih škola.

 [više]

Uz Svjetski dan učitelja

Autor: Jasenka Staničić, 5. 10. 2017. 10:21

 [više]

Naši učenici na fotografskoj i likovnoj radionici u Republici Sloveniji

Autor: Jasenka Staničić, 5. 10. 2017. 09:29

Izvor: mrežne stranice OŠ OŠ Belokranjskega odreda Semič i OŠ Metlika

Prošlog tjedna učenici naše škole sudjelovali su na dvjema zanimljivim radionicama u susjednoj državi. Mladi povjesničari s voditeljicom Ivanom Ferko Pećar sudjelovali su u međunarodnom UNESCO projektu »Dediščina v rokah mladih, Mladi posvojijo spomenik« („Baština u rukama mladih, Mladi posvajaju spomenik“). S fotoaparatima i uz stručno vodstvo prošetali su prekrasnom prirodom Črmošnjica i uz Divlji potok, zajedno s učenicima iz 12 osnovnih i srednjih škola koje su sudjelovale u ovom vrijednom projektu u organizaciji OŠ Belokranjskega odreda iz Semiča. Nastale su lijepe fotografije koje naša škola šalje domaćinima za njihovu mrežnu fotogaleriju. Imali su i predavanje iz povijesti kočevarskoga kraja i njihovim jezičnim i kulturnim posebnostima.

Druga radionica održana je u Metliki. Riječ je o 36. tradicionalnom susretu mladih likovnjaka „Ex tempore“. Pod vodstvom učitelja likovne kulture Denisa Franušića članovi likovne skupine Antonija Perez, Vanesa Vuksan, Stjepan Ivšić i Fran Benković  slikali su krajolike oko izvora rijeke Krupe u općini Semič. Slike naših učenika bit će izloženi na skupnoj izložbi u Metliki.

Osnovne škole iz Semiča i Metlike već nekoliko godina uspješno sudjeluju na našem likovnom natječaju „Slavini mladi akvarelisti“. Ovim susretima nastavlja se naše prekogranično prijateljstvo i suradnja. 

 [više]

Državna smotra učeničkih zadruga RH

Autor: Andreja Plavetić, 4. 10. 2017. 10:32

Danas u 11 sati u Zadru je svečano otvorena 29. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Naša učenička zadruga "Kotačac" predstavlja izložbeni prostor Karlovačke županije, čija je ovogodišnja tema Karlovačka zvijezda. Županijski izložbeni prostor prezentira učenica 4. razreda PŠ Mali Erjavec Aurora Latin i njena mentorica Nada Peretić.

 

 [više]

Obavijest o rasporedu zvona za Dan učitelja (5. listopada 2017. godine)

Autor: Andreja Plavetić, 4. 10. 2017. 09:12

1.sat 8.00 - 8.35

2.sat 8.40 - 9.15

Odmor 10 min

3.sat 9.25 -10.00

Odmor 10 min

4. sat 10.10 -10.45

5. sat 10.50 - 11.25

6. sat 11.30 - 12.05

7. sat 12.10 - 12.45

Autobusi kreću u 13.00 sati na sve pravce.

Poslijepodne:

1. sat 13.10 - 13.45

2. sat 13.50 - 14.25

Odmor 10 min

3. sat 14.35 - 15.10

4. sat 15.15 - 15.50

5. sat 15.55 - 16.30

 [više]

Slavni Ježurka Ježić u predstavi Kazališta „Smješko“

Autor: Jasenka Staničić, 3. 10. 2017. 11:56

Zahvaljujući Društvu Naša djeca Ozalj, posebno njihovoj predsjednici Martini Bogović, školu su posjetili glumci zagrebačkog Kazališta „Smješko“ i izveli predstavu Ježeva kućica. Prema poznatom tekstu Branka Ćopića "Ježeva kućica" o slavnom lovcu Ježurki Ježiću i njegovoj družbi ispričana je priča puna korisnih savjeta o dobroti i ljubavi prema svom domu.

Veselu i razigranu predstavu koju prati glazba Hrvoja Hegedušića režirala je Tea Gjergjizi, a na sceni su se glumci Helena Kalinić, Jelena Hadži-Manev i Hrvoje Zalar izmjenjivali u ulogama poznatih Ćopićevih likova.

Tako su i naši učenici razredne nastave iz matične i područnih škola u Dječjem tjednu uživali u priči koja prati djetinjstvo brojnih generacija.

 [više]

Voditelji Slavinih planinara na Platku

Autor: Jasenka Staničić, 2. 10. 2017. 08:29

Ovaj vikend je bio radni za voditeljice Slavinih planinara  učiteljicu Mirjanu Petrunić i  profesoricu Sandru Prebeg te vodiče Darka Domitrovića i Bojana Petrunića. Oni su 30. rujna i 1. listopada na Platku prisustvovali Radnoj skupini voditelja za rad s djecom i mladima. Susret je organizirao Hrvatski planinarski savez  na nivou države.

Naši voditelji su sudjelovali u programskim aktivnostima, koje su uključivale edukativne radionice, vježbe i razmjenu iskustva o organiziranju i vođenju planinarskog izleta za djecu i mlade. Voditeljice su predstavile školu, svoj rad i Slavine planinare.

Sklavini planinari postaju sve poznatiji i njihov rad je sve više vidljiv u javnosti, kao jedan od „zaštitnih znakova“ naše škole na koji smo posebno ponosni.

 [više]

Obavijest učenicima koji idu na mjuzikl "Pacijenti"

Autor: Andreja Plavetić, 28. 9. 2017. 12:18

 [više]

Poziv na upise - STUDIO 23

Autor: Andreja Plavetić, 28. 9. 2017. 11:13

Fotografija Karlovački info.

 [više]

Podsjetnik na zanimljive događaje u školi tijekom ovoga i sljedećeg tjedna

Autor: Jasenka Staničić, 26. 9. 2017. 10:16

( Informacije priredila pedagoginja Martina Domladovac Prstac)

U školi se, uz redovitu nastavu,  gotovo svaki dan događa nešto zanimljivo. Dolaze nam različiti zanimljivi gosti i djeci se nude različiti kulturni i sportski sadržaji kako korisno i lijepo provesti za slobodno vrijeme. Sljedeći tjedan je Dječji tjedan u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj, a velik dio događanja bit će u prostorima naše škole.

27. rujna u 10.30 – predstavljanje Krašićkih mažoretkinja u školskom predvorju,

27. rujna u 12.30 – sastanak Vijeća učenika,

29. rujna, od 8.30 – učenici sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana srca na Trgu braće Radića,

3. listopada u 11 sati  (u sklopu Dječjeg tjedna) – kazališna predstava „Ježeva kućica“ za učenike od 1. do 4. razreda,

4. listopada u 9.35 (u sklopu Dječjeg tjedna)  – predstavljanje Plesnog kluba stART u predvorju škole,

5. listopada (u sklopu Dječjeg tjedna) – gostovanje književnika u školi,

6. listopada – za učenike razredne nastave Matične škole edukativna  kazališna predstava o prometnoj kulturi „Kata i Nino na putu do škole“.

Nadamo se da će djeca uživati i pronaći puno korisnih informacija u ovako bogatoj ponudi raznovrsnih događanja. Ne zaboravite i na ostale sadržaje obilježavanja Dječjeg tjedna u razdoblju od 2. do 7. listopada!

 [više]

U EUROPSKOM TJEDNU KRETANJA SLAVINI PLANINARI POSJETILI NP KRKU I KREŠIMIROV GRAD

Autor: Mirjana Petrunić, 25. 9. 2017. 17:58

Na slapovima Krke

Povodom europskog tjedna kretanja,ovaj vikend  Slavini planinari i njihovi voditelji  Mirjana Petrunić, Sandra Prebeg i ravnateljica  škole Gordana Basar posjetili su najposjećenije dijelove NP „Krke“ Skradinski buk i Roški slap. 

 [više]

Dječji tjedan u Ozlju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jasenka Staničić, 25. 9. 2017. 13:19

(preneseno sa  Službene stranice Grada Ozlja)

U organizaciji agilne ekipe iz Društvo Naša djeca Ozalj, u suradnji s partnerima i uz pokroviteljstvo Grada Ozlja, pripremljen je zanimljiv program namijenjen najmlađima.

Cijeli tjedan na više lokacija u Ozlju organizirane su aktivnosti iz područja sporta, kulture, tehnike i sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Ističemo zanimljiv natječaj za izradu video intervjua s vrijednim nagradama otvoren do 2.10. i ujedno pozivamo sve da prate najave na Facebook profilu Društvo naša djeca Ozalj.

Raspored aktivnosti pogledajte u nastavku, kao i upute u vezi s izradom video intervjua.

 [više]

Međunarodno natjecanje iz edukacijske robotike!

Autor: Predrag Matko, 23. 9. 2017. 20:43

Ove subote učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom natjecanju iz edukacijske robotike – WER.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 200 učenika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u više od 60 ekipa.

Našu školu predstavljali su Stipe Opalički, Dominik Živčić i David Ferko koji su u jakoj konkurenciji osvojili odlično 19 mjesto.

pogledajte galeriju slika....

 [više]

Slavini Planinari kreću u pohod carskim slapovima NP Krke

Autor: Mirjana Petrunić, 19. 9. 2017. 22:47

NP Krka

Planinarska grupa Slavini planinari 23 . rujna 2017. organizira jednodnevni izlet u  NP Krku i Šibenik. Polazak iz Ozlja u 6 sati ( parkiralište kraj spomenika) i povratak u Ozalj oko 22.00 sati. Prije polaska doći 15 min ranije.

 

 [više]

Obavijest roditeljima djece 4.-ih razreda

Autor: Andreja Plavetić, 15. 9. 2017. 11:24

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 4.-IH RAZREDA ŠKOLE U PRIRODI

Autor: Gordana Basar, 13. 9. 2017. 10:31

Poštovani roditelji,

želim  javno pohvaliti sve učenike četvrtih razreda koji se nalaze u ostvarivanju programa Škole u prirodi - Selce 2017. Pohvala se odnosi na njihovo ponašanje i odgovornost u radu te na zajedništvo u sportskim i ostalim natjecanjima. 

Poštovani roditelji, napravili ste uspješan posao u odgoju svoje djece !

Istina je da postoje male emocionalne krize, jer nekim učenicima nedostaje obitelj, ali to učiteljice vrlo uspješno rješavaju u dogovoru s vama.

Pohvaljujem roditelje što su podržali odluku o ostavljanju učeničkih mobitela nakon 22.30 sati kod učiteljica pa do 7.00 ujutro. Vaša djeca imaju mirnu noć i skoncentrirani su na druženje i razgovor s prijateljima u svojoj sobi. Učenici se moraju odmoriti za aktivnosti koje ih očekuju sljedeći dan. Učiteljice bdiju svaku večer dok ne zaspi i posljednje dijete, beskrajno su strpljive i odgovorne. Vaša djeca su u sigurnim rukama.

Samo još jedna informacija, učenici OŠ Banija koji se nalaze u Školi u prirodi također navečer ostavljaju mobitele kod svojih učiteljica do jutra.

S poštovanjem,

Ravnateljica škole:

Gordana Basar

 [više]

Današnje jutro započeli vježbanjem. U zdravom tijelu - zdrav duh!

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:35

 [više]

Večer "Pokaži što znaš"

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:34

Večer "Pokaži što znaš". Našu školu su izvrsno predstavili učenici: djevojčice iz PŠ Mali Erjavec Klara, Aurora,Darija, Dora, Tamara i Lorena plesnom točkom, Aurora Latin slikarskim uradkom, Antonija Šiljevinac iz PŠ Trg slikarskim uradkom; dječaci iz PŠ Vrhovac Teo, Josip i Saša rap izvedbom "Kombirazred" i djevojčice Paola Zorman i Viktorija Bačvar slikarskim uradkom; Anton Broz iz PŠ Mali Erjavec pričanjem viceva,  iz MŠ Ozalj Fran Jakšić vratolomijama uz rock glazbu, Vijan Maršalek breakdanceom, Ivan Jagunić plesnom koreografijom.

 [više]

Popodnevna šetnja u Selce.

Autor: Andreja Plavetić, 13. 9. 2017. 08:18

 [više]

Igre spretnosti....

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 11:59

 [više]

Radionica glagoljice!

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 11:16

 [više]

Sudjelovanje ravnateljice Gordane Basar u emisiji 9. krug - Radio Sljeme

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 10:45

 [više]

Vani je bura i stoga smo u učionici na dogovoru za večerašnji nastup na večeri "Pokaži što znaš".

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 09:18

 [više]

Odlazak na prvi doručak! Veseli i odmorni nakon prve prospavane noći u našem odmaralištu

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 09:01

 [više]

Kiša napokon prestala u poslijepodnevnim satima te se krenulo u šetnju Selcem i zabavom na gradskom igralištu.

Autor: Andreja Plavetić, 12. 9. 2017. 08:13

 [više]

Sretno stigli i obavili prvi ručak - Škola u prirodi

Autor: Andreja Plavetić, 11. 9. 2017. 13:13

 [više]

Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 11. 9. 2017. 09:02

Upravo su u Školu u prirodi u Selce krenuli učenici 4. razreda, njih 55, njihove učiteljice te ravnateljica škole. Roditelji su ih ispratili i s povjerenjem predali njihovim učiteljicama. Kiša koja je ispratila autobus nije pokvarila raspoloženje učenika i učiteljica!

Javit će se iz Triblja, koji je prva stanica Škole u prirodi.

 [više]

Javni natječaj za davanje u najam školskog prostora

Autor: Andreja Plavetić, 5. 9. 2017. 13:38

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj, Podgraj 10a, 47280 Ozalj na temelju
odluke Školskog odbora  objavljuje

 

J A V N I    N A T J E Č A J

za davanje u najam školskog prostora

 

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj  daje u najam slijedeći prostor na adresi sjedišta:

 

a) Sportska dvorana

 1. Predmet natječaja je najam sportske dvorane;
 2. Dvorana se daje u najam za sportske aktivnosti i druge programe koji se u njoj mogu izvoditi;
 3. Školska dvorana se iznajmljuje na vrijeme od trenutka sklapanja ugovora do 30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.
 4. Dvorana se daje u najam radnim danima od 19:00 h do 22:00h. Subotom i nedjeljom dvorana se daje u najam prema potrebama sportskih klubova, odnosno kalendaru natjecanja pojedinoga kluba; Dvorana se daje u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.
 5. Cijena najma:
  - sportska dvorana, za vanjske korisnike (rekreacija) 140,00 kn/h za ugovoreni termin
  Sportski klubovi u ponudi trebaju dostaviti i popis korisnika po skupinama.


c) Škola daje u najam

Učionice i predvorje škole se iznajmljuju na vrijeme od trenutka sklapanja ugovora do  30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.

Učionice  se daju u najam radnim danima od 15:00 h do 22:00h. Predvorje se daje u najam radnim danima od 18:00h do 22:00h. Subotom i nedjeljom učionice i predvorje se daju u najam prema potrebama ponuđača. Učionice i predvorje se daju u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.

 

 1. Klasične učionice za nastavu 50,00 kn/h za ugovoreni termin
 2. Informatička učionica 100,00 kn/h  za ugovoreni termin
 3. Predvorje škole 80,00 kn/h za ugovoreni termin

 

Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj  daje u najam slijedeći prostor po Područnim školama:

 1. PŠ Trg

Učionice i športska dvorana se iznajmljuju na vrijeme od trenutka potpisivanja ugovora do 30.6.2018.godine u vremenu kada je prostor slobodan, odnosno, kada ga ne koristi škola. Prostor se ne iznajmljuje za vrijeme kolektivnih godišnjih odmora.

Učionice i športska dvorana  se daju u najam radnim danima od 17:00h do 22:00h. Subotom i nedjeljom učionice i športska dvorana se daju u najam prema potrebama ponuđača. Učionice i športska dvorana se daju u najam bez upotrebe tople vode. Ponuditelj je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja. Raspored korištenja napravit će se u dogovoru korisnika i škole.

 1. Cijena najma
 • Klasične učionice za nastavu 50,00 kn/h za ugovoreni termin
 • športske dvorane 80,00 kn/h za ugovoreni termin


Ponude mogu dostaviti fizičke i pravne osobe.

Ovaj javni natječaj otvoren je tijekom cijele školske godine 2017/18.

Ponuda za najam mora sadržavati naziv, adresu, OIB, IBAN, ime i prezime fizičke osobe odnosno osobe ovlaštene za zastupanje ponuditelja pravne osobe, njegov OIB, i tel. kontakt osobe, vrstu aktivnosti koju ponuditelj želi provoditi u unajmljenom prostoru;
Ponude se dostavljaju na adresu škole u roku 10 dana od dana objave natječaja s naznakom „Za natječaj. Ne otvarati – ponuda za najam poslovnog prostora“ .
Ponude će se otvarati u tajništvu OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj dana 19.9.2017.godine.
O rezultatu natječaja ponuditelji će biti pismeno obaviješteni.
Ponude s nepotpunom dokumentacijom, ponude koje ne odgovaraju uvjetima natječaja te ponude ponuditelja koji imaju dugovanja prema OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj neće se razmatrati.

Povjerenstvo za izbor zadržava pravo odbiti svaku ponudu bez obveze prema ponuditeljima.
Za sve potrebne informacije o predmetu oglasa i za razgledavanje prostora zainteresirani se mogu javiti na telefon 047/731-112.

 

 

Ozalj, 5.9.2017.godine.

 

KLASA: 406-09/17-01/1

URBROJ: 2133-35-17-1

 

Ravnateljica:
Gordana Basar, dipl uč.

 

 [više]

Svečanost za uspješan početak

Autor: Jasenka Staničić, 4. 9. 2017. 09:31

Svi učenici i učitelji okupili su se jutros u školskom predvorju kako bi svečano proslavili početak nastave. Učenici drugog i četvrtog razreda pozdravili su nas pjesmama, recitacijama i kratkom scenskom igrom. Zatim je ravnateljica Gordana Basar svima zaželjela sretan početak nove školske godine, posebno novim učenicima petoga razreda koji su do sada nastavu pohađali u područnim školama.

Stručna suradnica Biljana Šop Perušić, edukacijski rehabilitator, prezentirala je učenicima Pravilnik o kućnom redu, posebno istaknuvši novosti koje od ove školske godine vrijede za sve učenike.

Na kraju su nam su razrednice 5.a i 5. b predstavile nove razredne odjele koje su svi nazočni pozdravili srdačnim pljeskom dobrodošlice.

U poslijepodnevnoj smjeni održat će se priredba za nove učenike prvoga razreda.

Dobro nam došli, novi učenici Matične škole! Sretan početak svima!

 [više]

Raspored roditeljskih sastanaka u rujnu 2017.

Autor: Andreja Plavetić, 4. 9. 2017. 08:40

Raspored roditeljskih sastanaka u rujnu 2017. g.

 

Matična škola:

4.09. u 13.30 - 1. razred

5.09. u 17.30 sati - 4. razred MŠ i PŠ Mali Erjavec

5.09. u 18.00 sati -  8.a razred

6.09. u 16:30 sati - 8.b razred

6.09. u  17.30 sati - 7.a i 7.b razred

7.09. u 17.00 sati -  6.b razred

8.09. u 16.30 sati - 3.razred

8.09. u 17.00 sati - 7.c razred

11.09. u 17.00 sati - 2. i 6.a razred

11.09. u 17.00 sati -  5.a i 5.b razred

 

Područne škole:

4.09. u 11.00 sati - 1. razred PŠ Mali Erjavec

6.09. u  16.00 sati - PŠ Vivodina (1.-4.r.)

6.09. u 16.30 sati  PŠ Vrhovac (1.-4.r.)

6.09. u 17.00 sati PŠ Podbrežje (1.-4.r.)

6.09. u 17.00 PŠ Mali Erjavec - 2. razred

8.09. u 17.30 sati PŠ Trg (1.-4.r.)

11.09. u 17.00 sati 3.r. PŠ Mali Erjavec

 [više]

OBAVIJEST ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2017./18.

Autor: Gordana Basar, 2. 9. 2017. 13:21

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak, 4.09.2017. godine počinje nova školska godina 2017./18. u kojoj svima želim uspjeh, radost i međusobno uvažavanje !

Čestitam prvi dan nastave i početak školovanja  učenicima prvoga razreda !           Da bi im taj prvi dan ostao u što ljepšem sjećanju, pripremili smo za njih malo iznenađenje, uz pomoć Društva Naša djeca Ozalj i Karlovačke banke. 

Prvi dan nastave, 4.09.2017. godine svi učenici u područnim školama dolaze na nastavu u jutarnjoj smjeni od 8.00 do 10.30 sati, kada će učenike putnike školski prijevoz odvesti kućama. Od 5.09.2017.g. u stalnoj jutarnjoj smjeni nastavu polaze učenici PŠ Vivodina, PŠ Vrhovac i PŠ Zorkovac, a u izmjeničnim smjenama nastavu polaze učenici PŠ Mali Erjavec, PŠ Podbrežje i PŠ Trg. 

Prvi dan nastave u matičnoj školi u Ozlju za učenike 2. i 4. razreda te za učenike od 5. do 8. razreda počinje u 8.00 sati, a za učenike 1. i 3. razreda u poslijepodnevnoj smjeni od 13.10 sati. Učenici od 1. do 4. razreda polaze nastavu u izmjeničnim smjenama, a učenici od 5. do 8. razreda u stalnoj jutarnjoj smjeni. Prvi dan nastave odvoz učenika matične škole je u 12.15 sati s AK Ozalj.

Prijevoz učenika je organiziran za sve učenike putnike od prvoga dana nastave po važećem voznom redu objavljenom na web stranici škole.

Učenici od 1. do 4. razreda prvi dan nastave donose u školu udžbenike i pripadajući pribor te će dio ostaviti u školi da im školske torbe budu lakše.

Učenici od 5. do 8. razreda  donose 4.09.2017.  samo bilježnicu u koju će bilježiti važne informacije za početak nove školske godine i raspored sati.

Prehrana u školskoj kuhinji organizirana je za sve učenike od 5.09.2017. do potpisivanja Ugovora o korištenju usluga školske kuhinje na roditeljskim sastancima u prvom tjednu nastave.

Želim svima veseo početak nove školske godine !

Ravnateljica škole:

Gordana Basar, dipl. uč.

 [više]

POZIV NA RODITELJSKI SASTANAK POLAZNIKA SLAVINIH PLANINARA

Autor: Mirjana Petrunić, 2. 9. 2017. 10:15

Poštovani roditelji naših Slavinih planinara pozivamo Vas na roditeljski sastanak u utorak 5. rujna 2017. u 19 sati. Sastanak će se održati u Matičnoj školi.

                                          Voditeljice: Mirjana Petrunić i Sandra Prebeg

 [više]

Popis autobusnih linija i raspored polazaka autobusa za školsku godinu 2017/2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 1. 9. 2017. 12:40

 [više]

Tiskovna konferencija povodom završne konferencije projekta "Karlovačka županija za inkluzivne škol

Autor: Andreja Plavetić, 30. 8. 2017. 16:11

Osnovna škola "Slava Raškaj" u Ozlju bila je u ponedjeljak, 28. kolovoza, domaćin konferencije za tisak povodom završne konferencije projekta "Karlovačka županija za inkluzivne škole" i predstavljanja projekta Osiguravanja pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama kojima je Karlovačka županija osnivač za školsku godinu 2017./2018. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda uz sufinanciranje Karlovačke županije.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su župan Karlovačke županije Damir Jelić i zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan-Dolinar te gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić.

 [više]

Osmaši na maturalcu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andreja Plavetić, 28. 8. 2017. 11:05

Osmaši su u subotu ujutro krenuli iz Ozlja i sretno stigli u Zaostrog odakle se vraćaju 30. kolovoza. U nastavku pogledajte fotografije posjeta Franjevačkom samostanu, utrke kajacima Neretvom i zajedničku fotografiju iz Metkovića.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školski radio

 

 

 

 

Naši učenici sudjeluju u stvaranju programa internet radija Slavin glas.Naš program pratite na http://slavin-glas.live ili  preuzmite android app

Priloženi dokumenti:
slavinglas.apk

Radijske emisije
UDŽBENICI

U prilogu se nalazi popis udžbenika koji će se koristiti u šk. godini 2017./2018.

 

Djeca i mediji

 

U matičnoj školi provedeno je istraživanje o konzumaciji medija djece mlađe školske dobi - vrste medija, sadržaji medija, provedeno vrijeme itd. U nastavku možete detaljno pročitati kojim medijima i koliko su izložena djeca naše škole od 1. do 4. razreda.

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj / Podgraj 10A, HR-47280 Ozalj / os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr / ured@os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr
preskoči na navigaciju